Синът на Пеньо Пенев дава уроци по изкушение в Нирвана

Синът на Пеньо Пенев дава уроци по изкушение в Нирвана

2358 | 12 окт. 2018 | 22:45

Провокативна еротика в галерията на Ники Младжов

Синът на Пеньо Пенев дава уроци по изкушение  в Нирвана-1539373621.jpgСинът на Пеньо Пенев дава уроци по изкушение  в Нирвана-1539373602.jpgСинът на Пеньо Пенев дава уроци по изкушение  в Нирвана-1539373582.jpgСинът на Пеньо Пенев дава уроци по изкушение  в Нирвана-1539373564.jpgСинът на Пеньо Пенев дава уроци по изкушение  в Нирвана-1539373546.jpg

 С провокативни голи сцени, обърната реалност, изящни натюрморти и магически пейзажи ще изненада почитателите на българското изкуство художникът Владимир Пенев в галерия Нирвана на 16 октомври.

 

Бизнесмени, художници, скулптори, музиканти, известни имена от театралната сцена и света на модата ще бъдат гости на откриването на изложбата „Уроци по изкушения“ в галерията на Ники Младжов, която стана известна като един от най-престижните арт центрове в столицата.

 

Владимир Пенев - единствен син на прочутия ни поет Пеньо Пенев, създава с четката си свят, който привлича като магнит с изяществото на форми и нюанси на цветовете. „Обичам овладяната емоция“, признава художникът. И допълва, че най-добрият начин да устоиш на изкушението е да му се отдадеш – точно както е смятал Оскар Уайлд.

 

Владимир Пенев е почитател на поезията и може би затова дори най-провокативните картини в изложбата, която представя в галерия Нирвана, са лирично-поетични, нежни и завладяващи. Владимир Пенев е известен с това, че рядко прави изложби – за него е важно да покаже творбите си, когато има какво да каже. Негови платна са притежание на Националната художествена галерия, на Софийска градска художествена галерия, на много частни колекционери у нас и в чужбина.

 

Картините на Владимир Пенев са обиколили света и на много места авторът е правил изложби – в Русия, Австрия, Япония, Холандия, Португалия, Англия, Германия, Испания, Швейцария, Франция и други държави. Картините на Владимир Пенев ще останат в галерия Нирвана един месец и любителите на красотата, пречупена през призмата на известния ни художник, ще могат да им се насладят.

 

На изложбата се очакват колекционери, които проявяват отсега интерес към творбите на автора. Галерия Нирвана се утвърди като място, където ценители и колекционери могат да видят както известни имена, така и млади автори, на които собственикът на арт пространството Ники Младжов дава шанс да се изявят пред подбрана публика. През новия арт сезон в галерия Нирвана ще могат да се видят изключителни автори и произведения, има голям интерес и от творци от чужбина.


От категорията

Вежди Рашидов: Правилно е къщата на Яворов в София да стане собственост на общината

-1539087929.jpg

Според председателя на парламентарната комисия по култура и медии държавата ...

20 окт. 2018 | 13:37

Синът на Пеньо Пенев сред голи красавици в Нирвана
(Галерия)

Владимир Пенев и Николай Младжов пред двете платна, които се продадоха в първите минути на вернисажа в галерия Нирвана-1539936056.jpg

Скулпторите Валентин Старчев и Кунка Димитрова и колекционерът Боян Радев ...

19 окт. 2018 | 10:53

Американски писател съпричастен с проблемите на българите в нужда
(Видео)

Сцена от "Комедиантката"-1539872316.jpg

Джон Кларк льо Хереу създава вълнуващ разказ за децата инвалиди и предоставя ...

18 окт. 2018 | 17:12

ОТ ЖЕНЕВА ДО СОФИЯ:

Миглена Савова-Оклер показва лица в галерията на Арена ди Сердика
(Видео)

Миглена Савова-Оклер показва лица в галерията на Арена ди Сердика-1539875811.jpg

18 окт. 2018 | 18:15

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.