Сиропиран сладкиш за Св. Валентин

Сиропиран сладкиш за Св. Валентин

7519 | 13 февр. 2018 | 17:10


Необходими продукти:

5 бр. яйца
5 с.л. брашно
2 ванилии
5 с.л. захар
плодов сок за сиропиране
2 бр. крем без варене
прясно мляко 


За глазурата:
2 бр. белтъци
600 г захар
1 ч.л. лимонов сок
сладкарска боя
шоколад


Начин на приготвяне:
Жълтъците на яйцата се разделят от белтъците, след което се разбиват с 3 с.л. захар и ванилия. Белтъците пък се правят на сняг. 

 

Към сместа се прибавя брашното. Разбърква се добре и се поставя в набрашнена тавичка. Пече се в предварително загрята фурна на 200С.

 

Готовият блат се охлажда и се разделя на 2 части, след което се сиропира.


Кремът се приготвя по указание на опаковката. Глазурата се разбива, докато пудрата захар се разтопи и се получи гъста консистенция, след това се добавя боята.

 

Кремът се поставя между блатовете, полива се с глазура. 

 

Тортата се украсява по желание с ядки, плодове, сметана и шоколад.


От категорията

Пълнени домати с ориз и грах

Пълнени домати с ориз и грах-1534333330.jpg

15 авг. 2018 | 14:41

Китайска екзотика завладя Международния Джаз фестивал в Банско

Васил Петров с половинката си Маргарита Тошева опитва Маутай
Снимки Виктор Викторов-1534010226.jpg

В рамките на XXI-о издание на музикалния форум публиката се наслади на ...

11 авг. 2018 | 20:55

Суфле от тиквички

Суфле от тиквички-1533298833.jpg

3 авг. 2018 | 15:19

Султан кебап с патладжани

Султан кебап-1533049279.jpg

31 юли 2018 | 17:59

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.