Сиропиран сладкиш за Св. Валентин

Сиропиран сладкиш за Св. Валентин

7280 | 13 февр. 2018 | 17:10


Необходими продукти:

5 бр. яйца
5 с.л. брашно
2 ванилии
5 с.л. захар
плодов сок за сиропиране
2 бр. крем без варене
прясно мляко 


За глазурата:
2 бр. белтъци
600 г захар
1 ч.л. лимонов сок
сладкарска боя
шоколад


Начин на приготвяне:
Жълтъците на яйцата се разделят от белтъците, след което се разбиват с 3 с.л. захар и ванилия. Белтъците пък се правят на сняг. 

 

Към сместа се прибавя брашното. Разбърква се добре и се поставя в набрашнена тавичка. Пече се в предварително загрята фурна на 200С.

 

Готовият блат се охлажда и се разделя на 2 части, след което се сиропира.


Кремът се приготвя по указание на опаковката. Глазурата се разбива, докато пудрата захар се разтопи и се получи гъста консистенция, след това се добавя боята.

 

Кремът се поставя между блатовете, полива се с глазура. 

 

Тортата се украсява по желание с ядки, плодове, сметана и шоколад.


От категорията

Топ-бармани налагат нова екзотична мода в приготвянето на коктейли

Топ-бармани налагат нова екзотична мода в приготвянето на коктейли-1527087878.jpg

Шеф-готвачи от България и от света в плен на Маутай – азиатската огнена напитка ...

23 май 2018 | 18:15

Сладкиш "Ден и нощ" с пресни ягоди

Сладкиш "Ден и нощ" с пресни ягоди-1526991705.jpg

22 май 2018 | 15:19

Сувлаки по традиционна гръцка рецепта

Сувлаки по традиционна гръцка рецепта-1526374883.jpg

15 май 2018 | 11:55

Гери Дончева, Жени Калканджиева и Тачо първи опитаха престижна азиатска ракия

Жени Калканджиева и Гери Дончева -1526233416.jpg

Опитни бармани сътвориха екзотични коктейли с националната напитка на Китай, ...

13 май 2018 | 20:41

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018