Сиропиран сладкиш за Св. Валентин

Сиропиран сладкиш за Св. Валентин

7712 | 13 февр. 2018 | 17:10


Необходими продукти:

5 бр. яйца
5 с.л. брашно
2 ванилии
5 с.л. захар
плодов сок за сиропиране
2 бр. крем без варене
прясно мляко 


За глазурата:
2 бр. белтъци
600 г захар
1 ч.л. лимонов сок
сладкарска боя
шоколад


Начин на приготвяне:
Жълтъците на яйцата се разделят от белтъците, след което се разбиват с 3 с.л. захар и ванилия. Белтъците пък се правят на сняг. 

 

Към сместа се прибавя брашното. Разбърква се добре и се поставя в набрашнена тавичка. Пече се в предварително загрята фурна на 200С.

 

Готовият блат се охлажда и се разделя на 2 части, след което се сиропира.


Кремът се приготвя по указание на опаковката. Глазурата се разбива, докато пудрата захар се разтопи и се получи гъста консистенция, след това се добавя боята.

 

Кремът се поставя между блатовете, полива се с глазура. 

 

Тортата се украсява по желание с ядки, плодове, сметана и шоколад.


От категорията

Гювеч с есенни зеленчуци

Гювеч с есенни зеленчуци-1539942163.jpg

19 окт. 2018 | 12:42

Клиентите на Sofia Restaurant week оцениха високо обслужването в клуб „Пушкин”

Клуб „Пушкин”-1539773581.jpg

Клуб "Пушкин" се включи в есенното издание на Sofia Restaurant Week в ...

17 окт. 2018 | 16:20

Пълнена цигулка със свинско и гъби

Пълнена цигулка със свинско и гъби-1539697513.jpg

16 окт. 2018 | 16:44

Печени сладки картофи с пармезанова коричка

Печени картофи с пармезанова коричка


-1539164863.jpg

10 окт. 2018 | 12:47

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.