Сн. MSCHF

Компанията иска спиране на доставката на маратонките, които бяха продадени на цена от 1018 долара за чифт

Скандал със "сатанинските" маратонки на Лил Нас Екс, NIKE заведе дело срещу рапъра

2935 | 30 март 2021 | 11:00

Представители на рапъра Лил Нас Екс, който не е ответник по делото, и компания Ем Ес Си Ейч Еф (MSCHF) не са отговорили на молбите за коментар


Производителят на спортни стоки "Найк" заведе дело срещу базирана в Ню Йорк компания заради "сатанински" маратонки, съдържащи капка човешка кръв, съобщават Ройтерс и Франс прес.

Ден по-рано стана ясно, че американският рапър Лил Нас Екс пуска на пазара своя линия "сатанински" маратонки.

 

"Сейтън шуз" "("Satan Shoes") бяха пуснати за продан от компанията Ем Ес Си Ейч Еф (MSCHF), специализирана в онлайн разпространение на продукти от лимитирани серии на определена дата.

За основа на "сатанинските" обувки е послужил моделът на "Найк" "Еър макс 97", към който са добавени някои отличителни знаци с препратки към дявола, сред които пентаграм (обърната петолъчна звезда), считан понякога за сатанински символ. В подметката на маратонките е инжектирана капка човешка кръв.

По думите на представителите на компанията MSCHF кръвта е била взета от сътрудници на фирмата, които обичали да се жертват в името на изкуството.

Компания "Найк" заведе делото в съд в Бруклин в понеделник - в деня на продажбата на лимитирания модел, от който бяха пуснати 666 чифта, число, също свързвано с дявола.

От иска на "Найк" става ясно, че маратонките са произведени без съгласието или разрешението на компанията, която по никакъв начин не е свързана с този проект.

"Найк" иска спиране на доставката на маратонките, които бяха продадени в понеделник на цена от 1018 долара за чифт. Компанията също така претендира за обезщетения и лихви, без да посочва сума.

Представители на рапъра Лил Нас Екс, който не е ответник по делото, и компания Ем Ес Си Ейч Еф (MSCHF) не са отговорили на молбите за коментар.


В петък 21-годишният изпълнител пусна видео към новото си парче "Montero (Call Me By Your Name)", в което танцува с персонаж с дяволски рога, отбелязва Ройтерс.


От категорията

Мечтата на Кристо е изпълнена: Триумфалната арка е опакована (СНИМКИ)

Снимка: Туитър-1631798284.jpg

Проектът беше представен в четвъртък от неговия племенник Владимир Яваишев и ...

16 септ. 2021 | 16:17

Неиздаван запис на Джон Ленън отива на търг

Сн. Туитър-1631707993.png

Той представлява 33-минутен разговор с него в неофициална обстановка. Ленън ...

15 септ. 2021 | 15:12

Дъщерята на Зуека Девина няма да емигрира с баща си

Дъщерята на Зуека Девина няма да емигрира с баща си-1632071106.jpg

Родителите ми винаги са пътували много, а моето място беше в мазетата, където ...

19 септ. 2021 | 20:03

Нострадамус предсказва края на Путин

-1609152436.jpg

Стихът на Нострадамус гласи, че астероиден дъжд ще сполети планетата. Ако ...

19 септ. 2021 | 10:13