Заради разследванията на вестника

Скандално! Гриша Ганчев заплашвал главния редактор на в. „Телеграф“

11325 | 8 авг. 2017 | 21:01

Васил Захариев вече е сезирал прокуратурата и ръководството на МВР за заплахите


Подсъдимият като ръководител на организирана престъпна група Гриша Ганчев си позволи наглостта да заплаши вестник „Телеграф“ заради разкритията около участието му във вторичното разграбване на КТБ и Захарната афера. Това пише агенция "Монитор".

Това е опит за покушение срещу свободата на словото, което в никакъв случай няма да спре вестник „Телеграф“ по пътя на безпристрастната и обективна журналистика, твърдят от изданието.

Гриша Ганчев позвъни в понеделник вечерта на главния ни редактор Васил Захариев, съобщават от вестника. Говори му със заплашителен тон и на няколко пъти го заплаши, че ще го даде на съд заради разкритията, направени във вестника.
Скандалният ловешки бизнесмен и ортак на банкера беглец Цветан Василев бил обиден и от факта, че е причислен към кръга на Агнешките главички – разкритие, което още на 13 ноември 2016 г. направи политологът и настоящ депутат от ГЕРБ Антон Тодоров.

Заради заплахите от подсъдимия аферист „Телеграф“ е сезирал прокуратурата и ръководството на МВР.

Гриша Ганчев е обвиняем по Захарната афера, като процесът се гледа в Специализирания наказателен съд, а обвинението е 200 страници. Ловешкият бизнесмен отговаря пред Темида като тартор на група за точене на ДДС в размер на над 700 000 лв. и може да получи до 10 г. затвор. Според държавното обвинение е имало престъпна схема за продажба на големи количества неосчетоводена захар от заводите на “Литекс комерс” в Бургас и Девня.

Аферистът от Микре е обвиняем и за закана за убийство на бившия шеф на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов. Според прокуратурата Ганчев не е отправил директно заплахата, а пред свидетел по делото.

През февруари синдиците на КТБ в несъстоятелност направиха скандално разкритие, че банкерът беглец е излял буквално „Петрол“ в ръцете на Ганчев. На свой ред той чрез поредица от сделки е заграбил активите на дружеството, като ги е отделил от кредитора КТБ в свързани с него фирми. По този начин ловешкият ортак на банкера беглец е сложил ръка върху бензиностанции, имоти и петролни бази и същевременно е осуетил плащането на общо 237 млн. лв. кредити към банката, пред която са били заложени.

Анализът на синдиците показа и че пипалата на банкера беглец все още стискат някои от активите, купени с пари на вложителите в КТБ, като например военния завод „Дунарит”, и продължават да смучат пари от тях.

 


От категорията

Борисов с нов призив: Радев все пак да каже какво мисли за Навални, няма да му се карат (ВИДЕО)

Снимка: Правителствена информационна служба-1611476477.jpg

"С нищо не съм засегнал Радев, че да реагира така остро на призива ми. Той ...

24 ян. 2021 | 09:38

Корнелия Нинова от Варна: 2021 е годината за възстановяване на икономиката

Снимка: БСП-1611476382.jpg

"Правителството харчи много пари, но те не стигат до фирмите и хората. ...

24 ян. 2021 | 10:18

Цветанов разкри: Горанов реди листите на ГЕРБ, Харизанов отговаря за гражданската квота

Цветан Цветанов Кадър: бТВ-1611509887.jpg

Повече с Борисов - не", категоричен бе бившият втори в ГЕРБ. От възможните ...

24 ян. 2021 | 19:37

Милен Велчев: България е на последно място по ваксиниране сред страните от ЕС (ВИДЕО)

Милен Велчев Кадър: Нова тв-1611507836.jpg

„Българи, които искат да пътуват в чужбина, може да се наложи да покажат ...

24 ян. 2021 | 19:01