Сладкиш с праскови

Сладкиш с праскови

2863 | 16 авг. 2017 | 17:39


Необходими продукти

  • 300 г брашно
  • 3 с.л. прясно мляко
  • 150 г масло на стайна температура
  • 150 г захар
  • 4 бр. яйца
  • 4 бр. праскови или нектарини
  • 1 бр. лимон
  • 1 пакетче суха мая
  • 2 щипки сол

Начин на приготвяне

Маслото и захарта се разбиват на пяна, добавя се настърганата кора от лимона, яйцата, брашното, солта, маята и млякото на струйка. Сместа се поставя в намазнена и набрашнена тавичка, след което се нареждат резенчетата от прасковите. Поръсва се със захар и се пече на 180 С за 50 минути.



Сладкиш с праскови

От категорията

Мраморен сладкиш с маскарпоне

Мраморен сладкиш с маскарпоне-1516701679.jpg

23 ян. 2018 | 12:00

Телешко „Уелингтън“

Телешко „Уелингтън“

-1516353379.jpg

19 ян. 2018 | 11:14

Какво да сложим на трапезата за Атанасовден - вкусни рецепти

Какво да сложим на трапезата на Атанасовден - традиционни рецепти-1516188863.jpg

17 ян. 2018 | 13:33

Какво да сготвим на Антоновден - традиционни рецепти

Какво да сготвим на Антоновден - традиционни рецепти -1516099072.jpg

16 ян. 2018 | 12:36

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018