Сладкиш с праскови

Сладкиш с праскови

2444 | 16 авг. 2017 | 17:39


Необходими продукти

  • 300 г брашно
  • 3 с.л. прясно мляко
  • 150 г масло на стайна температура
  • 150 г захар
  • 4 бр. яйца
  • 4 бр. праскови или нектарини
  • 1 бр. лимон
  • 1 пакетче суха мая
  • 2 щипки сол

Начин на приготвяне

Маслото и захарта се разбиват на пяна, добавя се настърганата кора от лимона, яйцата, брашното, солта, маята и млякото на струйка. Сместа се поставя в намазнена и набрашнена тавичка, след което се нареждат резенчетата от прасковите. Поръсва се със захар и се пече на 180 С за 50 минути.



Сладкиш с праскови

От категорията

Пълнени тиквички с риба тон

Пълнени тиквички с риба тон-1505829326.jpg

23 септ. 2017 | 11:39

Пълнени домати със сирене и печени чушки

Пълнени домати със сирене и печени чушки-1505828941.jpg

22 септ. 2017 | 13:17

В сезона на зимнината: 5 традиционни рецепти за домашна туршия

-1475748435.jpg

20 септ. 2017 | 16:35

Андалузко гаспачо

Андалуско гаспачо-1505808390.jpg

19 септ. 2017 | 11:05

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.