Славчо Атанасов

В България правителствата често се сменят, но Пловдив е град на 7000 години и винаги се е развивал, подчертава той

Славчо Атанасов: Манипулират пловдивчани, че кметът трябва да е от управляващата партия

1609 | 12 септ. 2019 | 12:31

През 2011 ни се обеща „златен дъжд“. През 2015 г. ни уверяваха, че ни чака мощно развитие. Дойде 2019 г. За да ни кажат отново, колко ще спечели Пловдив, ако кметът е от партията на премиера, припомня кандидатът на НФСБ и ВМРО


Пълна манипулация нарече депутатът от НФСБ Славчо Атанасов внушенията, че кметът на Пловдив трябва да е от управляващата партия. В позиция, публикувана във в. "Марица", кандидатът на НФСБ и ВМРО за кмет на Пловдив обяснява какво се е случило в града през последните години.

Така, през 2011 ни се обеща „златен дъжд“. През 2015 г. ни уверяваха, че ни чака мощно развитие и няма да имаме никакви проблеми с парите от държавата. Дойде 2019 г. За да ни кажат отново, колко ще спечели Пловдив от това, ако кметът е от партията на премиера.

Истината е, че през последните 12 години Пловдив получава от държавата почти еднакви суми във всеки мандат. В мандата 2007 - 2011 година – 52 млн.лв. В мандата 2011- 2015 год. – 56 млн.лв. и в последния мандат 50 млн.лв. През този период България е имала 5 правителства, без броим служебните кабинети. От обещаните невиждани пари за големите проекти пък се оказа, че има единствено за Колодрума. Темата, защо този проект глътна толкова много средства е тема на отделен разговор с пловдивчани. Факт е, че Пловдив не получи пари за друг мащабен обект. За разлика от Варна и Бургас, например, където се изсипаха стотици милиони левове за транспортната инфраструктура, обяснява Атанасов.

Пловдив не получи държавно финансиране за изграждане на така важния за града и свързването на два района пътен възел „Модър-Царевец“. Не получи пари за изграждане на нов мост над р. Марица, нито пък за пробив на Водната палата. Община „Марица“ получи пари за реконструкцията на Голямоконарско шосе, но Община Пловдив не получи. Всичко, което се случи беше със средства от местния бюджет. Нещо повече – случи се, като се вдигнаха данъците и се изтеглиха заеми, твърди кандидат-кметът на НФСБ и ВМРО.

Припомняме и нещо друго – намеците за безвремие и застой във времето между 2008-2011 са удобни опорни точки, но не отговарят на истината. Истината се вижда – на новия, изграден по времето на кмета Славчо Атанасов бул. „България“ с дължина 7 км. и над 500 нови паркоместа, на новия и открит по това време бул. „Източен“, на новия, вдигнат по това време мост на Герджика, в Северния обходен колектор-мегаструктура, дълга 11 км. Кукленско шосе се превърна в модерен булевард. Първия в страната Завод за преработка на твърди битови отпадъци, бе открит лично от Борисов през 2009 година. Изградихме новото кметство в „Тракия“, нови 4 парка, шест нови детски градини, изградените по това време 150 детски и спортни площадки в града и новия модерен Археологически музей, обяснява още Атанасов.

Припомняме свършеното по същото това време само в един от районите на Пловдив, например - „Западен“ и инвестираното от кмета Славчо Атанасов тогава. Цитираме отчета на районния кмет от екипа му Здравко Димитров. За 2007-2008 е направен текущ ремонт на 25 броя улици, изградени са 20 нови детски площадки. През 2009 г. за първи път от 20 години е направена нова детска градина ОДЗ „Боряна“, бивша ЦДГ „Полет“ в кв. „Прослав“. За първи път са газифицирани две училища, една градина и една ясла, припомня кандидатът на НФСБ и ВМРО.

Само за една година Славчо Атанасов е отпуснал като кмет за управлявания от Здравко Димитров район 94 000 лв. за ремонт на осветление, благоустройство и улици. През 2010 ремонтите на 4 детски градини и 3 детски ясли, газифицирането на Математическата гимназия са само част от направеното. През 2011 се изгражда нов парк между Пещерско шосе и ул. „Бряст“, преасфалтира се ул. „Перущица“. Проектиране и строителство на бул. „Свобода“-до УМБАЛ ”Св. Георги”, промениха района. И това е само част от направеното в района в мандат 2007-2011, обяснява той.

И накрая да припомним още нещо - управлението на държавата е коалиционно и се състои от партия ГЕРБ и партиите на „Обединени патриоти“. Да припомним, че „Обединени патриоти“ имат вицепремиер и министри като част от това управление. В България правителствата често се сменят, но Пловдив е град на 7000 години и винаги се е развивал, подчертава Славчо Атанасов.

 


От категорията

Проф. Герджиков категорично се обяви против отпадането на давността със задна дата

Проф. Герджиков категорично се обяви против отпадането на давността със задна дата-1582007260.jpg

Един от проблемите е непрекъснатата смяна на законите. Законодателстваме ...

18 февр. 2020 | 08:24

Премиерът: Докато няма абсолютен консенсус, няма да насилваме влизането в чакалнята на еврозоната

Снимки: Правителствена информационна служба-1581966305.jpg

„Имаме ли право ние, с моите коалиционни партньори, да заложим, без да е убеден ...

17 февр. 2020 | 21:03

Полфрийман към Джамбазки: Ирландец ме покани в ЕП, колегата пак е подпийнал

-1576573309.png

Вчера евродепутатът публикува документ, според който Полфриман ще пътува до ...

18 февр. 2020 | 10:39

БАН: Топлата зима обърква растенията

-1425551828.jpg

По отношение на плодните дръвчета, ако последва рязко падане на температурата е ...

18 февр. 2020 | 10:27

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Манчев


12 септ. 2019 | 13:52Бившият кмет на Пловдив Атанасов в роля на патерица за кандидата на ГЕРБ за градоначалник и настоящ областен управител Здравко Димитров. Лошо няма! Какво друго да очакваш от самозвани лъжепатриоти.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.