Слави Василев

Президентът не прави това, което Нинова му казва – както се твърди от много хора, подчерта той

Слави Василев изненадващо: Румен Радев не е президент на БСП. Ще има президенска партия

53811 | 23 септ. 2020 | 11:41

"Оредяването на протеста не е причина за обидните квалификации, които хората получават от управляващите", коментира политологът


"Румен Радев не е президент на БСП... Президентът обяви, че ще предложи промени в Конституцията и след това ще излезе нова политическа формация на хоризонта, която ще припознае целите на този стратегически документ. Това вероятно ще стане до края на септември или до началото на октомври". Тази изненадваща новина съобщи в радио ефира Слави Василев, политолог, бивш член на екипа на Радев, който в момента се явява един от говорителите на тезите на държавния глава.

 

„Оредяването на протеста не е причина за обидните квалификации, които хората получават от управляващите, защото да наричаш хората там „мутра“ или „лумпен“ или „платен“, това е не само обидно, то е очевидна неистина".

Това коментира в предаването „Преди всички“ по програма "Хоризонт" на БНР политологът Слави Василев.

„Причината протестът да стане по малоброен, е че вече повече от 70 дни хората виждат, че властта очевидно няма намерение да подаде оставка. Това е необяснимо".

"Борисов трябва не да ходи по помашките села, където хората са кротки и възпитани, а да дойде тук в София при хората…", посочи още Василев.

По повод написаното от вицепремиера Каракачанов във фейсбук, Слави Василев заяви:

„Г-н Каракачанов е в изключително неудобна позиция – 4 години е в кабинет с ГЕРБ, и сега, когато дойде моментът да се подложиш на естестествена оценка на избори, това постави ВМРО в много трудна ситуация …“

Слави Василев коментира също, че не знае колко Калоян Методиев, който беше освободен от президента като началник на кабинета му, е близък с лидера на БСП Корнелия Нинова, но според политолога Румен Радев не е президент на БСП.

"Президентът Румен Радев и Корнелия Нинова са съвършено различни – Радев не е президент на БСП и не прави това, което Нинова му казва – както се твърди от много хора… Президентът обяви, че ще предложи промени в Конституцията и след това ще излезе нова политическа формация на хоризонта, която ще припознае целите на този стратегически документ. Това вероятно ще стане до края на септември или до началото на октомври", смята Слави Василев.

 

Слави Василев е завършил “Международни отношения“ в Бостънския университет и е работил в Конгреса на Съединените щати. Син е на журналистта и водещ на предаването "Не се страхувай" Васил Василев.

През 2016-та той бе част от кампанията на ген. Румен Радев за президент, след това бе назначен за експерт в екипа на началника на кабинета на президента Иво Христов, но напусна президентството през февруари 2018 година. 

Василев  открито призовава да се работи за промяна на държавното управление в посока към президентска република.

 


От категорията

Черна статистика! Нови 2689 случая на коронавирус у нас, 28 са починали

Черна статистика! Нови 2689 случая на коронавирус у нас, 28 са починали-1604011355.jpg

Хоспитализирани са 2376 души, 167 са в интензивно отделение

30 окт. 2020 | 00:38

Премиерът: Разпоредил съм да се разгледа възможността ДДС за храната по домовете също да стане 9%

Сн. Фейбсук-1604003627.jpg

Вече четвърти ден, в който съм болен, но мога да си изпълнявам задълженията, ...

29 окт. 2020 | 22:31

Борисов пред лидерите от ЕС: Настоявам за пълна прозрачност по отношение на снабдяването с ваксини

Сн. фейсбук-1603999455.jpg

Трябва да се стремим да осигурим лесен достъп до ваксините за всички европейски ...

29 окт. 2020 | 21:23

Студентите на протест, блокираха кръстовището при Ректората и Орлов мост

Сн. БГНЕС-1603996184.jpg

Младежите разпънаха и големия транспарант с надпис „оставка”, който носят с тях ...

29 окт. 2020 | 20:29