Политически номади и професионални протестъри са сред активистите му в страната

Слави започна да чисти партията си, още преди да я регистрира

16601 | 11 окт. 2019 | 15:46

Пред софийския градски съд трябва да бъде представен списък, съдържащ трите имена, ЕГН и постоянен адрес на не по-малко от 2500 члена на "Няма такава държава"


Поредица от регионални координатори на новата партия на Слави Трифонов "Няма такава държава" бяха тихомълком сменени в списъка, публикуван на сайта на партията. Оказа се, че част от тях са били активни функционери на други партии, членове на протестърски движения, а някои направо са забъркани в недотам угодни на закона ситуации.

За да регистрира партията си в Софийския градски съд, Слави трябва да представи списък, съдържащ трите имена, ЕГН и постоянен адрес на не по-малко от 2500 члена на "Няма такава държава". 

Така във Варна бе сменен координаторът Александър Тодоров - бивш лидер на местното младежкото СДС, общински съветник и кандидат за депутат от ОДС, забъркан с т.нар. "Дупка" в центъра на града. Той е бил дълги години директор на дружеството, управлявало грозните бараки, опасали цялата дупка - “Търговски дом” АД.

Тодоров бе отписан от активистите на партията и на негово място е назначен Емил Добрев Ефтимов. За него обаче се твърди в публикации в медиите, че е зърнен бос, а при справка в търговския регистър се появяват стари фирми с милиони задължения към държавния бюджет на невнесено или изтеглено ДДС. В последствие всички фирми са със сменен собственик и адрес.

Руди Синапов, учредител на “Няма такава държава” и определен като лице за контакт за Пазарджик, също бе заличен от сайта на партията. Защото се оказа, че Синапов е партиен номад, който дори в момента, в който е учредявал “Няма такава държава”, е работел и за друга партия. Той е кандидат за общински съветник, издигнат от местна коалиция от 6 партии - БСП, ЗНС, Партия на зелените, Социалдемократическа партия, НФСБ и Движение за радикална промяна “Българска пролет”. Досега пък е бил общински съветник от Реформаторския блок.

След публикации за Руди Синапов, той бе заменен от адвоката Тинко Василев. Той пък е в Управителния съвет на Движение ДНЕС, години наред е бил и областен координатор. Именно ДНЕС е основната нишка, която свързва повечето от партийния актив на Слави Трифонов. Движението е основано през 2009 г. и оттогава се занимава с протести срещу всичко и всички. Бе и в основата на протестите срещу високите цени на тока, които свалиха първото правителство на Бойко Борисов в началото на 2013 г. След това движението организира и протести срещу цените на винетките за автомобили, за високите цени на горивата и пр. Активисти на ДНЕС организираха реално подписката за референдума на Слави Трифонов. Имената на ръководството на движението обаче никога не са обявявани публично.

Сменен бе и координаторът в Добрич. Пчеларят бизнесмен Дилян Господинов беше сменен с Мария Драгомирова Рогова. За нея е известно, че е завършила Варненския свободен университет.

Видинчанка с поръчково Бентли и връзки с известния Таки е координатор на партията на Слави във Видин, съобщи във Фейсбук политологът Антон Тодоров. Тя е поредното интересно лице в новата формация, което, меко казано, изумява, ако се има предвид заявката на шоумена да сформира бистра като сълза партия. По думите на политолога Росица Кирова, която оглавява формацията във Видин, е действащ общински съветник от друга партия и е участник в екшън с журналисти от "Уолстрийт джърнъл". Братът на Кирова пък бил особено близък на Христофорис Аманатидис-Таки.

Ето какво разкрива Тодоров:

"Коя е Росица Кирова, която оглави партията на Слави Трифонов във Видин?

Росица Кирова е бизнес дама, чийто брат е особено близък до Христофорис Аманатидис-Таки. Тя е известен любител на скъпите коли и затова кара поръчково „Бентли“. Към настоящия момент е действащ общински съветник във Видин от МК „Единни за промяна“. През 2016 г. е събирала и подписи за регистрация на инициативния комитет на Слави за референдума.

През 2015 г. тя участва в невероятен екшън във Видин, когато приближени на Таки бабаити нападат екип на вестник "Уолстрийт джърнъл", дошъл да разследва трафик на хора по западната ни граница. Ето видеото от охранителните камери в местно заведение, където ясно се вижда, че днешната лидерка на "Няма такава държава" във Видин хваща и дърпа за косата една от жените (на 12 сек. от записа на камерата) пред изумените погледи на разследващите журналисти от "Уолстрийт джърнъл".

Росица Кирова е била общински съветник от ГЕРБ и впоследствие кандидат-кмет на Видин от „Единни за промяна“, откъдето влиза и пак като общински съветник.

Илко Стоянов, координатор за Благоевград, е минал през няколко партии, включително СДС. Оказа се че той е бил зам. кмет на Петрич от партия "Глас Народен" на Светльо Витков. От 2011 до 2015 г. той е общински съветник в Благоевград от партия “Вот Консерватори”. През 2013 г. отива при Витков и води листата му за парламентарните избори тогава. 2 г. по-късно влиза в общинския съвет в Благоевград като първи в листата на "Глас народен”. По същото време кметът на Петрич Димитър Бръчков, който е от ГЕРБ, го назначава за свой заместник по финансите. А междувременно през 2017 г. бе в една от софийските листи на реформаторите и Светльо Витков за парламентарните избори.

Адвокат Момчил Иванов пък е човекът на Трифонов във Велико Търново. Той също е бивш активист на СДС и с опит в партийното строителство. Преподавател и доктор по право във ВТУ. 9 г. е управител на общинското предприятие “Спортни имоти”, докато кмет бе д-р Румен Рашев. През 2014 г. оглави кандидатдепутатската листа на “Република БГ”, която обещаваше промяна в конституцията.

Използвани са материали на ПИК, "24 часа" и "Афера" 

 


От категорията

Руска агенция: България се превърна в ключов представител на Турция в ЕС

Отношенията с Турция са превърнати в „лични“ на най-високо ниво, отбелязва ИА Рекс-1600075882.jpg

Единствената и основна функция на българското външно министерство стана ...

26 ян. 2021 | 12:44

Институт РЕГО: Изборите нямат потенциал за излъчване на антиамериканско управление у нас

-1609924679.png

Най-големият страх на международните играчи е Вашингтон да не се върне към ...

26 ян. 2021 | 12:59

Daily Express: Може ли да се възроди стар граничен спор между Русия и Китай?

Газопроводът "Силата на Сибир" увеличи притока на китайски работници-1611748336.jpg

На пръв поглед през последните години между Москва и Пекин се развиват добри ...

27 ян. 2021 | 13:48

"Дойче веле": "Изтървахме вируса" - когато Меркел изгуби самообладание

-1602589791.png

Тази есен тя си отива от канцлерството. Всичко го знаят и поради това думата ѝ ...

27 ян. 2021 | 13:16