Доброволци във ВМА

Няма фиксирано работно време, всеки може да се включи, когато може

След апела на ВМА вчера: Над 30 души искат да станат доброволци в болницата

1518 | 4 ноем. 2021 | 08:27

Освен от студенти по медицина, по здравни грижи и специализанти, в болницата имат остра нужда и от доброволци, които да помагат със санитарно-хигиенната дейност


Търсят се доброволци! С този апел се обърнаха вчера от Военномедицинската академия към всеки, който би могъл да им помогне в борбата с COVID-19. Освен от студенти по медицина, по здравни грижи и специализанти, в болницата имат остра нужда и от доброволци, които да помагат със санитарно-хигиенната дейност. Апелът беше отправен в сряда сутринта, а днес вече над 30 желаещи са откликнали на призива.

Лили Иванова е студент по медицина и е доброволец в болницата вече над година и половина. „От името на ръководството на ВМА искам да благодаря за помощта, която наистина е важна за нас. Не е нужно хората да бъдат медицински лица, за да помогнат на екипите”, обясни тя.

Сред заявилите готовност да се включат в подкрепа на медиците са инженери, адвокати, готвачи и учители. „Всеки, който има желание, наистина може по всякакъв начин да ни помогне и ще оценим това”, добави Иванова.


Желаещите, които не са медицински лица, ще се включат в хигиенно-санитарната дейност и ще помагат на болните, като ги хранят или просто да си поговорят с тях.

От студентите по медицина ще се очаква да помогнат на сестрите и лекарите. Лили, например, приема пациенти, оформя документи и се грижи за пациентите. „Беше ме страх, най-вече от това да не заразя семейството си. Това е динамична и интересна специалност за мен. А тези хора се нуждаят някой да им помогне. Не съжалявам за решението си”, сподели доброволецът във ВМА.


Всеки, който има желание да помогне на екипите на болницата, може да пише на е-mail: vma@vma.bg. Няма фиксирано работно време, а всеки може да се включи, когато може.


От категорията

Радев и Йотова положиха клетва в парламента, ГЕРБ напуснаха демонстративно залата
(Видео)

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха клетва за втория си мандат пред Народното събрание-1642580125.png

Президентът Румен Радев ще положи венец и ще отдаде почит пред загиналите за ...

19 ян. 2022 | 08:05

Добромир Живков: Президентът трябва да се върне в позицията на балансьор и обединител на нацията
(Видео)

Добромир Живков-1478008861.jpg

Правителството и коалицията ще започнат да търпят имиджови загуби, ако в ...

19 ян. 2022 | 09:14

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в част от ж.к. „Зона Б-18“
(Видео)

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в част от ж.к. „Зона Б-18“-1590999253.png

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа ...

19 ян. 2022 | 10:54

Лъчезар Томов: Планът за справяне с кризата е лош, не се спазва и не се налага
(Видео)

Лъчезар Томов-1634192389.jpg

Сегашните официално обявени в статистиката случаи трябва да се умножат по 5 или ...

19 ян. 2022 | 10:54