След среща с Борисов: Със заповед на Ананиев ще разрешат провеждането на семинари и конгреси

Премиерът се срещна с представители на Българското конгресно бюро

След среща с Борисов: Със заповед на Ананиев се разрешават семинари и конгреси

6169 | 30 май 2020 | 11:24

От данните, с които разполагат здравните власти, може да предприемем поредната стъпка за разхлабване на мерките и да се разрешат пореден тип мероприятия“, коментира министър-председателят


След среща с Борисов: и със заповед на Ананиев пада още една забрана във връзка с коронавируса - от днес се разрешава провеждането на семинари и конгреси.

 

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с представители на Българското конгресно бюро. В срещата участваха също министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб.

По време на разговора от Българското конгресно бюро запознаха премиера и здравния министър с проблемите на сектора, който е напълно блокиран и на практика не функционира от самото начало на пандемията с коронавируса.

„Пред последната седмица нивото на заболеваемост непрекъснато намалява. От данните, с които разполагат здравните власти, може да предприемем поредната стъпка за разхлабване на мерките и да се разрешат пореден тип мероприятия“, коментира премиерът Борисов.

На срещата беше постигнат консенсус по проблемите на бранша. Вследствие на това, още днес здравният министър Кирил Ананиев ще издаде заповед, с която ще се регламентира реда за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари и изложения.

 

Днес, 30 май, министърът на здравеопазването издаде заповед., с която позволява провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения, в т.ч мероприятия на изложбената индустрия, при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет и при спазване на въведените противоепидемични мерки.

Заповедта е издадена след среща на премиера Бойко Борисов, Ананиев и проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб и представители на Българското конгресно бюро, на която бяха обсъдени проблемите в бранша, блокиран от началото на епидемията.

 

 


От категорията

Радев пред президенството: Да изгоним мафията от изпълнителната власт! Мутрите вън! (Снимки+Видео)

-1594312463.jpg

Днес гневът се излива на площада, заяви президентът пред множеството пред ...

9 юли 2020 | 18:35

Въпреки забраната - нощните заведения във Варна работят

Снимка БНТ-1594358460.png

Областният щаб обяви, че сватби и семейни тържества могат да се провеждат, ако ...

10 юли 2020 | 08:19

Проф. Коста Костов: Управляващите направиха компромис със стадионите, сега ще пострадат хората

-1584945549.png

„В първите два-три дни от заразяването чувствителността на PCR-теста е 30%. Ако ...

10 юли 2020 | 08:12

Премиерът Бойко Борисов ще даде пресконференция в 8,45 ч в Министерския съвет

-1592982937.png

10 юли 2020 | 08:09