Собственикът на ЗОРА Стефан Милушев за пожара: И на най-големия си враг не бих пожелал това!

Ние сме падали, удряли са ни и винаги сме се изправяли. И сега ще се изправим, подчертава синът на ген. Милушев

Собственикът на ЗОРА Стефан Милушев за пожара: И на най-големия си враг не бих пожелал това!

35011 | 15 апр. 2020 | 13:59

Въпреки тежкото време, в което живеем, въпреки многото негативи, хейтъри и недоброжелателни коментари, в нашата Родина има и много добри хора. Благодаря на всички! Трогват ме тези, които пишат, че са редовни наши клиенти и ще продължат да пазаруват от нас


- Къде ви намирам, г-н Милушев?

- Вече съм в София, тази нощ в 02.30 се върнах от Бургас.

 

- Какви са щетите от пожара в складовете на ЗОРА, който избухна снощи? Кадрите показаха страховита картина.

- Щетите не са малки, но най-важното е, че няма пострадали хора. За съжаление редица медии тиражираха неверни информации: че човек от нашия екип липсва, че някой се е задушил и т.н. За щастие всички – персонал, клиенти, са живи и здрави! Искам специално да подчертая бързата и навременна реакция на екипите на Противопожарната защита в лицето на главен комисар ген. Николай Николов и негоите момчета. В рамките на няколко часа успяха да потушат пожара, да локализират огъня, въпреки високата температура и да спасят най-скъпите уреди – черната техника: телевизори, телефони. Пострадала е само бяла техника: хладилници, перални.

 

- Четох различи версии за пожара...

- Да, и аз – че едва ли не ние сме си запалили магазина, за да вземем застраховката... Четох и се изумих, в каква държава живеем! И заслужава ли си да продължаваме да работим в тази държава! Как е възможно такива писаници да вървят по медиите – да си запаля магазина, за да взема застраховки - коя глава може да роди такива небивалици!?  Не съм от вярващите, но Господ сигурно пак ми праща сигнал. Това е най-хубавият ни магазин, най-новият, оборудван по най-стриктните правила, всички охранителни мерки са правени по последна дума на техниката...

 

-  Знаете ли на каква стойност са загубите?

- Не. Все още никой не е влязъл вътре. Нито инспекторите, нито някой от нас, нито застрахователите. Никого не пускат.

 

- Как е спасена черната техника?

- Черната техника е била в задния край на помещението, отделена от тежка защитна врата, която може да издържа 5-6 часа на висока температура. Това е причината пожарът да не се е разпространил в тази част. Ако огънят беше достигнал до тази част на помещението, щеше да има сериозни щети – представете си 200  телефона по 2000 лева и куп скъпи телевизори. Всичко това е съхранено.

 

- Допускате ли злонамереност?

- Не искам да коментирам този въпрос.

 

- И все пак не може да нямате собствена версия?

- Нищо не мога да отрека, преди да се произнесат компетентните органи. Но ще кажа – и на най-големия си враг не бих го направил това! Не бих и помислил да го правя. Надявам се, че чак такива врагове нямаме, които по този начин да посегнат да решават някакви проблеми. Ние сме от години на пазара, в реална конкуренция - всеки се бори, според възможностите си, но винаги сме спазвали правилата и законите в страната. Имаме огромен потенциал, сериозен организационен опит, но това не е начин за решаване на проблеми в отношенията. Затова не допускам такъв вариант. Не ми се вяра, че е нещо подобно.

 

- Вие сте фирма, която се е изградила в годините без протекции, без скандали и конфликти, нямате допир с политически партии, не сте зависими от изпълнителната власт – в този смисъл сте „чиста” фирма. Възможно ли е някой да ви завиди за всичко това?

- Ние сме фирма, която не си е поставила някакви неизпълними, високи цели. Ние не се изграждаме като основните наши конкуренти в хипермаркетите. Винаги сме разчитали на по-малки квадратури – магазини от 1000-1500 кв.м с цел по-малко персонал, по-малко режийни разходи, по-малко охрана, паркинги и т.н. Нашата стратегия е по-малки магазини, но повече точки до потребителите. Нашето развитие е стабилно, нямаме трусове, въпреки кризите – благодарение на Господ и на екипа, който имаме. Всяка година, до тази, ние регистрирахме добър процент развитие – и като оборот, и като печалба. Вие знаете нашите планове за развитие –  закупуването на парцела в Индустриална зона в Божурище, проектите, които вървят за складово стопанство, брандирането на магазините – имаме си свой път на развитие, който се оказва успешен.

 

- Как реагираха вашите парньори в сегашната ситуация?

- Много важно е да подчертая, че всичките ни контрагенти, доставчици, чужди партньори изказаха своята подкрепа, за която им благодаря. Изразиха съпричастност, добри думи и желание за помощ, кой с каквото може. Въпреки тежкото веме, в което живеем, въпреки многото негативи, хейтъри и недоброжелателни коментари, в нашата Родина има и много добри хора.  Благодаря на всички! Трогват ме тези, които пишат, че са редовни наши клиенти и ще продължат да пазаруват от нас. Това е животът.

 

- Този удар ще спре ли възходящото ви развитие?

- Г-жо Велева, вие познавате и мен, и баща ми, и екипа ни. Ще излезем още по-силни, още по-мъдри и още по-съсредоточени в постигането на нашите цели. Ние сме падали, удряли са ни, клякали сме за кратко време и винаги сме се изправяли. И сега ще се изправим. Да сме живи и здрави, да отмине тази пандемия, хората да могат да излязат навън и да започнат да се радват на това, което имат. Това е важното. А пожарът? Това са само едни голи уреди, е, изгорели са, но щетите не са такива, че да ни сринат.  Ние вярваме в силата на доброто и това винаги ни е спасявало.

 


ОЗК

От категорията

Рамадан Аталай: Тази нощ е имало авария в АЕЦ "Козлодуй", задействана е автоматичната защита

Рамадан Аталай: Тази нощ е имало авария в  АЕЦ "Козлодуй", задействана е автоматичната защита-1611295930.jpg

Ако през 2009 година не беше спрян проектът "Белене", щяхме вече да ...

22 ян. 2021 | 08:11

БНБ: Цифровите технологии променят финансовите услуги

Нина Стоянова, подуправител на БНБ-1611250460.jpg

Статия на Нина Стоянова, подуправител на Българската народна банка, публикувана ...

21 ян. 2021 | 19:31

Проверени са всички системи

Авария спря Пети блок на АЕЦ „Козлодуй“

-1457962672.jpg

В 1:17 ч при технологична операция е задействана автоматичната защита на блока. ...

22 ян. 2021 | 08:08

Заведенията обявиха национален протест

-1603739917.png

На 27 януари те излизат на национален протест “Марш към свободата”

21 ян. 2021 | 15:02