На сцена Амфитеатър на 17, 18 и 19 юли ще бъдат представени „Мечо Пух“, „Трите прасенца“ и „Червената шапчица“

Софийската опера с богата програма за деца в парка на Военната академия този уикенд

3220 | 15 юли 2020 | 23:09

На сцена Амфитеатър на 17, 18 и 19 юли ще бъдат представени „Мечо Пух“, „Трите прасенца“ и „Червената шапчица“


Детските спектакли на летния фестивал „Опера в парка“ на Военната академия „Г. С. Раковски“ продължават на 17, 18, 19 юли  (петък, събота и неделя).

 

На 17 юли, петък, от 10ч. Софийската опера и балет ще представи хитовия мюзикъл за деца от Андрей Дреников – „Мечо Пух“. Либрето – Юлия Кръстева, по приказките на А. А. Милн. Стихове – Юлия Кръстева, Нина Сивинова, Андрей Дреников. Зареден с много настроение и усмивки, забавни приключения на Мечо Пух и неговите приятели – Зайо, Прасчо, Кенга, Ру, Бухалът, Йори, горски животинчета и приказни цветя. Музиката е жизнерадостна и любима на малчуганите. Динамичен, радостен и светъл спектакъл.

 

Участват – Георги Джанов, Силвана Пръвчева, Елена Стоянова, Никола Попов, Рада Тотева, Анна Гаврилова, гост-солист – Зора Колева.  Диригент – Стефан Недялков.

 

Второто заглавие е «Трите прасенца», по музика на композитора Александър Райчев. Той ще се играе на 18 юли, събота, от 11ч.   

Историята на Пуф, Паф и Пиф ще разкажат артистите: Анна Вутова, Рада Тотева, Калин Душков, Илия Илиев, Елена Стоянова, Александра Носикова, Георги Джанов и Георги Георгиев. 

 

На диригентския пулт ще застане маестро Стефан Недялков. Оркестрация – Александър Райчев-син, художник на костюмите – Елена Шопова, режисьор – Юлия Кръстева. Това е приказка, в която прасенцата са артисти, които пеят, играят, танцуват и свирят, а по-късно започват и перипетиите им след срещата с вълка, който накрая получава своя урок.

 

На 19 юли, неделя, от 11ч. ще бъде представена музикалната приказка «Червената шапчица», по музика на Александър Владигеров.  Текст на песните – Иван Свежин Теофилов, сценичен вариант и режисура - Юлия Кръстева.  Художник – Павлина Коцева, хореография – Вероника Ценкова.

 

Приказните герои на Шарл Перо оживяват в интерпретацията на Елена Стоянова, Вихра Смилкова, Силвана Пръвчева, Рада Тотева, Александър Георгиев, Иванка Нинова, Цветан Цветков, Георги Джанов. С участието на оркестър, хор и балет на Софийска опера и деца от балетна школа «Силует», с директор Вероника Ценкова.

 

Оперният фестивал «Опера в парка» се провежда под Патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г.

 

Повече информация за програмата на «Опера в парка» можете да намерите на фейсбук профила и на сайта на Софийската опера и балет: www.operasofia.bg.

 

Билетите са в продажба на касата на Софийската опера и балет и на място на каса, разположена на входа на парка на Военна академия «Г. С. Раковски», както и онлайн на сайта на Софийската опера: operasofia.bg,  EpayGo, EasyPay и Eventim.bg.

 

 

 

 

 

 

 


От категорията

„Портал на два свята“ - Цари Мали град - най-новата идея на режисьора Пламен Карталов

„Портал на два свята“ - Цари Мали град - най-новата идея на режисьора Пламен Карталов-1596740162.jpg

Самоковската гора, самоковските майстори резбари, самоковските рудници, ...

6 авг. 2020 | 21:55

На 19 септември от 19 часа

Бах и Моцарт ще звучат на 4 пиана в Античния театър в Пловдив

Йордан Камджалов-1521143625.jpg

Прочутите български музиканти Томислав Байнов и Йордан Камджалов дават на ...

3 авг. 2020 | 15:42

Народният театър връчва награда на името на Иван Вазов по случай 170 години от рождението му

Народният театър връчва награда на името на Иван Вазов по случай 170 години от рождението му-1594129096.jpg

Публиката ще види документалния филм „Театър по време на пандемия“ на режисьора ...

7 юли 2020 | 16:37

Двама казахски философи в изложба на галерия „Мисията“
(Галерия)

Ескпозицията ще остане в галерия „Мисията“ до 14.08. при спазване на всички мерки за дезинфекция.-1596480845.jpg

1150-та годишнина от рождението на Ал-Фараби, “Аристотел на Изтока”, и 175-та ...

3 авг. 2020 | 21:52