Валери Митов

Новият председател на ОбС на БСП – Габрово е магистър по “Бизнес информатика с английски език” в Пловдивски университет

Социалистите в Габрово избраха Валери Митов и „отстреляха“ Кирил Добрев

22098 | 24 ноем. 2020 | 08:36

На проведено заседание за избор на областен председател на БСП в Габровска област младият кандидат Валери Митов отвя с 11 срещу 7 гласа протежето на загубилия позорно в прекия избор за лидер на столетницата Кирил Добрев.


Още една загуба на партийния терен инкасира Кирил Добрев.

Последната крепост на загубилия в прекия вот за председател на БСП бе разгромена с трясък и няколко отронени сълзи
Падна знаковият бастион на Кирил Добрев – област Габрово, където неуспелият кандидат за председател на БСП все още имаше някакви надежди за влияние.

На проведено заседание за избор на областен председател на БСП в Габровска област, минаваща за твърдина на иронично наричания „син на партията“ Добрев, кандидатът Валери Митов отвя с 11 срещу 7 гласа протежето на загубилия позорно в прекия избор за лидер на столетницата Кирил Добрев.

Изборът беше между сегашния председател Николай Григоров, приближен Кирил Добрев, и Валери Митов - председател на Габровското Младежко обединение на БСП.

Млад човек с инженерно образование и собствен бизнес в сферата на организиране на събитията, с желание и визия за промяна, Митов срина в надпреварата протежето на Добрев.

Така Кирил Добрев зачеркна окончателно партийната си кариера и бе низвергнат в област, където считаше себе си за гуру. Ударът идва само два месеца, след като Добрев претърпя фиаско във вътрешната кампания за лидер дори в родния си град Гоце Делчев, както и в редица други райони, смятани за сфери на негово влияние.

Не без емоции преминала конференцията. Резултатът от тайното гласуване освен в полза на Валери Митов е и в полза на решителността за промяна в област Габрово, където на редовите партийци им писнало от позьорството на Добрев и неприкритите му далавери не без протекцията на управляващата партия в региона – ГЕРБ.

Близката до Добрев депутатка Кристина Сидерова, избрана от Габровската листа, станала жив символ на провала на Добрев - просълзена от загубата на последната крепост на ментора си, напуснала заседанието. За това ще се говори още дълго, коментират присъствали, тъй като ударът по малцината привърженици на Добрев в този регион, е знаков - показва, че влиянието на Добрев в редиците на съпартийците-социалисти вече клони към нула.

 

Новият председател на ОбС на БСП – Габрово е завършил бакалавърска степен по “Бизнес информационни технологии” и магистърска степен по “Бизнес информатика с английски език” в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.

 

(Б.Р. В края на деня в редакцията се обади Татаня Дончева и заяви, че Николай Григоров, преди да стане протеже на Кирил Добрев, е бил нейн човек.  "Моля никой да не си присвоява протежетата ми", категорична бе Дончева. Епицентър.бг запазва дистанция в тази епична битка на протежетата в габровската столетница.)


От категорията

Правителството реши: Бойко Рашков отново ще отговаря за провеждането на изборите

-1624003235.jpg

„Има редица мероприятия, които изискват координация между ЦИК и изпълнителната ...

23 септ. 2021 | 12:23

Пеканов с нулев интерес към проекта Петков/Василев, притеснен за европарите: Брюксел не отстъпва

-1627195554.png

„Мерките срещу корупциите са важни, трябва да правим много повече и в сферата ...

23 септ. 2021 | 08:36

Илияна Йотова: Не се притесняваме от конкурентите

-1626437593.jpg

По думите на Йотова, те имат подкрепа и от безпартийни граждани от големи и ...

23 септ. 2021 | 20:58

Камен Костадинов: ДПС ще има собствена кандидатура за президент

Камен Костадинов: ДПС ще има собствена кандидатура за президент -1632420037.jpg

На втория тур през 2016 г. подкрепихме Румен Радев, след което съжалихме. Това, ...

23 септ. 2021 | 20:26