Срещата е от 19 часа, когато вече ще има данни от гласуването

Спешно! Борисов свиква министрите на среща в Бояна

27145 | 6 ноем. 2016 | 15:48

Очаква се на сбирката да присъства и ръководството на ГЕРБ, на нея ще бъдат обсъдени резултатите от първия тур на президентския вот


Премиерът Бойко Борисов събира министрите от кабинета си на среща тази вечер при него в Бояна. Това съобщи "Дневник", като цитира източници в правителството.

Очаква се, че на сбирката ще присъства и ръководството на партията и ще бъдат обсъждани резултатите от изборите. Според някои от източниците срещата е насрочена още през седмицата и всички се събират в 19 часа.

Изборният ден този път приключва в 20 часа, но партиите със сигурност имат данни от проучванията на агенциите и вече ще знаят приблизителни до финалните резултати.

Избори като всички други. Това бяха първите думи на премиера Бойко Борисов, след като упражни правото си на глас в Банкя. „Направиха се промени в Избирателния кодекс, защото целта беше да се са даде по-голяма възможност да се улеснят хората, да гласуват максимум всички, които желаят да гласуват и в чужбина и в България”, заяви Борисов.

„Направиха се, за да може действително всеки желаещ да може да гласува”, коментира още той промените в изборните правила.

„Доколкото имаме информация, навсякъде секциите си отвориха, работят. Дай Боже, избори като всичко останали – да минат мирно, тихо, и най-добрите да победят”, каза още премиерът.

На въпрос дали има информация за купуване на гласове, Борисов отговори: „Не се меся в тази работа. Има ЦИК, има човек от правителството в лицето на Томислав Дончев, който отговаря, МВР, дежурни прокурори. Аз роля нямам в днешния ден друга”.

В отговор на въпрос защо е гласувал и за референдума, Борисов заяви: „Винаги съм считал, че по важни теми винаги е важно да се пита народът. Да се избягва популизма да се мисли предварително. Няма как да не гласувам за нещо, което дава пряка демокрация”.

„Други отговарят за избирателна активност. Но след десетина часа ще я знаем. Важното е да чуем гласа на хората и ние като управляващо мнозинство да си преборим доверието. Вотът за управляващото мнозинство и подкрепящите партии е важен”.

"Нека мине днешният ден и след това ще коментираме дали ще има промени в кабинета", заключи Борисов.


От категорията

32-ри ден на протести в София - демонстрация с факли затвори "Цариградско шосе" (СНИМКИ, ВИДЕО)

Снимки: БНТ-1597004848.jpg

Исканията на протестиращите остават същите - оставка на цялото правителство и ...

9 авг. 2020 | 23:26

Борисов наредил да няма акции срещу палатковите лагери на протестиращите

-1593418038.jpg

От гражданската инициатива "Системата ни убива" разпространиха ...

9 авг. 2020 | 19:41

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила в 13 области на страната

-1597036071.jpg

Опасността важи за областите: Велико Търново, Стара Загора, Хасково, Сливен, ...

10 авг. 2020 | 08:06

53 са новите потвърдени случаи на коронавирус в България

-1596061507.jpg

Броят на починалите от инфекцията в България е 447, като през последното ...

10 авг. 2020 | 07:56