Снимка: Нова тв

"Опозицията трябва да сочи провалите и неуспехите на управлението", посочи лидерът на ПЕС

Станишев: Вотът на недоверие е нормална парламентарна процедура (ВИДЕО)

2659 | 22 ян. 2020 | 16:34

„Няма съмнения, че има управленска криза във връзка с режима на водата в Перник. Това е очевидно и за това трябва да се носи политическа отговорност”, допълни той


"Опозицията трябва да сочи провалите и неуспехите на управлението, както и да предлага алтернативни работещи решения", каза още той

„Вотът на недоверие е една нормална парламентарна процедура. Това е пряката работа на опозицията – да сочи провалите и неуспехите на управлението, както и да предлага алтернативни работещи решения”. Това заяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев в студиото на „Плюс-Минус. Коментарът след новините” по Нова тв.

„Няма съмнения, че има управленска криза във връзка с режима на водата в Перник. Това е очевидно и за това трябва да се носи политическа отговорност”, допълни още той.

„Наред с това обаче, аз съм убеден, че хората в Перник и в страната очакват и от управляващите, и от опозицията да покажат работещи решения, така че тази криза да бъде овладяна. Необходимо е на местата в България, където има проблеми с водата, а те са много, да не се допуска такава криза, както и да се помисли как по-ефективно и цялостно да се управлява водния ресурс на страната”, коментира още Станишев.

 

По думите му след като на три последователни вота БСП не е успяла да ги спечели, това означава, че гласоподавателите не припознават партията като алтернатива.

 

„В крайна сметка ние губим изборите. Загубихме ги и то при условие, че можеше те да бъдат спечелени”, коментира още лидерът на ПЕС.

 

„Всичко е в ръцете на БСП. За мен 2019 година беше година на пропуснати възможности. Каква ще бъде 2020 година, зависи от всички нас в БСП”, категоричен е Сергей Станишев.

„Тази година е много важна както за БСП, така и за България, защото в крайна сметка тя ще подготви основата за това какво ще се случи 2021, когато има два ключови избора – парламентарни и президентски. Каква основа ще положи БСП в своето поведение вътре в самата партия и навън към обществото, ще формира отношението на обществото към нея”, каза още той.

Според него отношенията и вътрешната сплотеност в една партия се формират и се задават като тон от ръководството.

 

„Няма опозиция вътре в БСП. Има авторитетни хора, със собствено мнение, което понякога е критично, понякога – не, но те нямат единна платформа, с която да кажат, че отхвърлят цялата политика на ръководството. Това е било винаги така и именно в това е силата на БСП”, посочи Станишев.

 Станишев: Вотът на недоверие е нормална парламентарна процедура

„Няма съмнения, че има управленска криза във връзка с режима на водата в Перник. Това е очевидно и за това трябва да се носи политическа отговорност”, допълни той

От категорията

Борисов: Преговаряме с Гърция и с Франция за ваксини назаем (ВИДЕО)
(Видео)

-1614278878.jpg

По-рано днес премиерът нареди на здравния министър проф. Костадин Ангелов да ...

28 февр. 2021 | 19:24

"Медиана": Към момента четири партии сигурно влизат в НС: ГЕРБ, БСП, „Има такъв народ“ и ДПС
(Видео)

-1613900668.jpg

Още четири формации се намират близо до бариерата и имат реални шансове да ...

28 февр. 2021 | 14:01

Гуцанов: Единствената партия, която може да премахне и разформирова срутището ГЕРБ е именно БСП
(Видео)

-1606805687.jpg

"Вторият мост на Варна трябва да бъде една магистрала, която да свързва ...

1 март 2021 | 00:39

Кандидат-депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син цял месец с безплатна реклама по БТВ?
(Видео)

По БТВ стартира  новото издание на формата "България търси талант", в чието жури участва и Любен Дилов-син -1614549403.jpg

През 2011 г. именно bTV отлага старта старта на сериала "Стъклен ...

28 февр. 2021 | 23:53