Стефан Данаилов се завръща на театралната сцена в прегръдката на Аня Пенчева

Аня е във вихъра си, красива, съблазнителна, пръскаща сексапил и влудяващо актьорско изпълнение

Стефан Данаилов се завръща на театралната сцена в прегръдката на Аня Пенчева

5494 | 4 юни 2019 | 16:04

Когато имаш любовта на публиката, всичко е възможно", казва то и се зарича: "Най-страшните възможни неща ми се случиха през тези 5 години. Но няма да им се дам. Връщам се към живота!, казва Ламбо.

Стефан Данаилов се завръща на театралната сцена в прегръдката на Аня Пенчева -1559653521.jpgАня е във вихъра си, красива, съблазнителна, пръскаща сексапил и влудяващо актьорско изпълнение-1559653542.jpg

Завръщане, възкръсване, ново начало.
Той отново е Магия.
След петгодишно отсъствие отново е у дома си - в театъра.
За първи път в ролята и на режисьор на професионална постановка.
Комедията за нещата от живота, озаглавена "Актрисата", продукция на Народен театър "Иван Вазов и ПК "Ажур Пико", събира две неувяхващи звезди, за които сцената винаги е била жадна - Стефан Данаилов и Аня Пенчева.

Тя - в ролятата на залязваща актриса, той - нейн обожател, банкер в количка, вдъхновен, че отново е там, където се чувства най-добре.

Актрисата Лилия Мартин, в чиято "кожа" влиза Аня Пенчева, иска да се сбогува с кариерата си и около това решение в гримьорната й се "завихрят" невероятни ситуации, предизвикани и от шеметния й живот на сцената и извън сцената. Пиесата на Питър Куилтър - много награждаван и шумно аплодиран по света и в България британски драматург, е комедия, която достига и драматични обертонове. Затова и двамата спорили - драма или комедия е "Актрисата".

"Когато прочетох пиесата, нямаше как да не приема, макар да не съм състояние да играя дълго време, ролята ми не е централна, героят ми се движи в количка, но се радвам, че съм на сцената", разказва Данаилов, приел предложението да бъде и режисьор на спектакъла.

Великият Ламбо, преживял толкова удари на съдбата, сякаш изпълнява заръката Отгоре на съпругата си:"Мери никога нямаше да ми позволи да се отделям толкова дълго от сцената."

Всъщност за пиесата го изкушава Аня Пенчева, която изнася цялото представление - както обикновено грее с цялата си прелест и актьорско майсторство. Като на своеобразен парад покрай актрисата "дефилират" нейният по-млад бивш съпруг Пол (Кирил Ефремов) и настоящият й застаряващ годеник Чарлс (Стефан Данаилов), синът й Даниел (Павел Иванов), агентът й Бари (Ненчо Илчев) и режисьорът Роджър (Иван Панев), влизат и излизат от отрупаната с цветя и поздравления гримьорна, влизат и излизат от събитията, които Лилия Мартин предизвиква във вълнението си.

Опиянена или пияна е актрисата, преди да се срещне за последен път с любимата си публика? Кой от всичките замесени в живота й мъже има власт над нея - или тя властва над всички тях? Каква е цената на славата? А на любовта, ако я има?

Каква е магията на аплодисментите? А може ли да се живее, когато тях вече няма да ги има?

Коя е истинската любов?


Аня е във вихъра си, красива, съблазнителна, пръскаща сексапил и влудяващо актьорско изпълнение

Това е пиесата на Аня - хем звезда, която слиза от сцената, хем вълнуваща жена, около която се въртят мъжете в живота й. Сред тях и Стефан Данаилов със скромно 10-минутно участие, но с огромно присъствие.


Аня Пенчева и Стефан Данаилов на една сцена.
Двамата в любовна прегръдка, с целувка, която сякаш трае вечност...

И с диалог, в който има много подтекст.
Когато тя произнася прощалната си реч към своята публика, търсейки думи, възкликва: „Къде е Чехов? Проклети драматурзи! Винаги са мъртви, когато ти трябват!“

Той има секс либидо на тийнейджър“, възкликва Лидия (Аня), защитавайки избора си да отиде със застаряващия Чарлс/Ламбо в Швейцария.

Сценографията е семпла и въздействаща, прехвърляйки Аня от сцената с чаша коняк и халат в гримьорната до руска аристократка, която се прощава с градината си.

За пиесата Стефан Данаилов е поканил бивши свои студенти, които  репетирали в дома му. Притеснявал се за партнирането си с Аня Пенчева, "защото с жена се работи трудно, но Аня се оказала желязна, истински войник".

"Плакахме, смяхме се, защото пиесата разказва за последното представление на една актриса, а актьор да напусне сцената е много страшна работа", споделя Ламбо.

Като банкер (в пиесата) Стефан Данаилов, който, според ролята, явно си няма материални проблеми и единствената му грижа е да накара Лидия (Аня), жената в която е влюбен от 30 г., да му каже “да”, видимо се забавлява с тази малка, но ярка роля. Той е необичайно екстравагантен с дълга коса като рокер, на екстремна количка като скутер пърпори по сцената на Народния театър. Светка, бляска като космическа, за да покаже колко силна е магията на театъра.


Гримьорите с часове са киснали кичури коса в бои и разтворители, за да докарат естествения прошарен цвят на Мастера и да му прикачат кичурите до кръста, които носи банкера, така че да не личи, че са “присадки”, разказва в театъра. 

Месеци наред е издирвана и специалната количка за пенсионери, с която той се разхожда по сцената, и чиято цена е 8000 лева!

Стартът на националното турне на спектакъла тръгна от сцената на Общински драматичен театър "Апостол Карамитев" - Димитровград, където публиката дълго аплодираше актьорите.

Софийската премиера е в петък, на 7 юни от 19:00 часа на голямата сцена на Народен театър "Иван Вазов". "Банкерът" се вълнува така, сякаш за първи път излиза пред публика. А актрисата тръпне да усети дъха на софийската публика.

Специално от САЩ за представлението пристига сина на Ламбо - Владимир и американската му съпруга, която скоро ще направи Стефан Данаилов дядо.

Режисьор на спектакъла е Росица Обрешкова, постановката е на Стефан Данаилов; сценография и костюми - Елена Иванова, музика - Иван Лечев, фотограф - Божидар Марков.

"Ако не мечтае човек - какво му остава? Не може да се живее само с миналото", признава Ламбо, който е обсебен от новите си проекти. След интереса към книгата и пиесата, предстои и филмов проект. Ролята му е малка, но много хубава.

 

"Когато имаш любовта на публиката, всичко е възможно", казва то и се зарича: "Най-страшните възможни неща ми се случиха през тези 5 години. Но няма да им се дам. Връщам се към живота!"


От категорията

Столична библиотека на „Алеко“ с библиобус, изложба, поети и книги

Столична библиотека на „Алеко“ с библиобус, изложба, поети и книги-1566471646.png

Ще се представи „Витоша в стихове и снимки“ - стихотворенията на български ...

22 авг. 2019 | 13:56

В събота ще има „Зелени библиотеки“ в Борисовата градина и в „Младост 3“

В събота ще има „Зелени библиотеки“ в Борисовата градина и в „Младост 3“ -1566465860.jpg

За пета поредна година в Борисовата градина любителите на поезията ще могат да ...

22 авг. 2019 | 12:23

Поезия, Библиобус и образователни игри организира Столична библиотека

Поезия, Библиобус и образователни игри-1565780487.jpg

В „Дружба 1“ свои стихове ще чете Лъчезар Лозанов, а за малките читатели ...

14 авг. 2019 | 13:58

Лили Иванова с три концерта през декември в зала 1 на НДК

Лили Иванова с три концерта през декември в зала 1 на НДК -1565623102.jpg

Преди това, на 17 септември, Лили Иванова и музикантите ѝ Ангел Дюлгеров, Огнян ...

12 авг. 2019 | 18:15

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


veselin


6 юни 2019 | 08:54Искаш да спечелиш много пари бързо? Започни сега получаваш начален бонус 1200 евро!Играй сега ! https: bit.ly 2HKWzdH


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.