Грешката ни беше, че не издигнахме по-рано Борислав Игнатов, каза бившият дипломат

Стефан Тафров се ядоса: ДБ не е подкрепяла Мая Манолова. Точка!

8441 | 9 ноем. 2019 | 09:59

Не мисля, че в позицията към Русия има втърдяване. Заедно с изгонването на дипломат от България, обвиненият в шпионаж Николай Малинов беше награден от Владимир Путин, което беше шамар за България.


„Това, че се говори за Демократична България след изборите, означава, че партията е фактор. Сега един бивш член на БКП ми казва, че съм син на комунисти. Никога не сме подкрепяли Мая Манолова. ДБ имаше кандидат, който не стигна на балотажа и призова избирателите да гласуват по съвест“.

Това каза Стефан Тафров, член на ръководството на „Да, България“ пред БНТ. Водещият Георги Любенов успя да ядоса иначе спокойния Тафров, като на няколко пъти констатира, че симпатизантите на „Демократична България“ са гласували за Мая Манолова.

Дипломатът повиши тон: "ДБ не е подкрепяла Мая Манолова. Точка". 

„За Демократична България беше важно да има добър кандидат. Грешката ни беше, че не издигнахме по-рано Борислав Игнатов. В София коалицията ни има много добър резултат с 8 районни кметове. Разбира се, имаме много работа и не се самозалъгваме. Никой от ръководството на ДБ не е критикувал Ицо Хазарта. Дай, Боже, повече творци с позиция“, коментира Тафров. 

„Не мисля, че в позицията към Русия има втърдяване. Заедно с изгонването на дипломат от България, обвиненият в шпионаж Николай Малинов беше награден от Владимир Путин, което беше шамар за България. По случая със Скрипал България беше една много малкото страни, която не изгони руски дипломат. Сега беше направена пиар акция“, каза още дипломатът.

 

В навечерието на 10-ти ноември той призова Столичния общински съвет и кмета Йорданка Фандъкова да кръстят булевард на името на Вацлав Хавел.

 

В студиото бе и Румен Петков, който подчерта, че  "има голям проблем, свързан с изборното законодателство. Грубата манипулация в изборния ден с екзитполовете. Ако ние не разберем, че това е манипулация, означава, че нищо не разбираме. Постоянно имаме покачване на невалидните бюлетини. Трябва да се направи анализ на невалидните бюлетини от ЦИК.

 

Петков и Тафров коментираха скандала с изгонения руски дипломат у нас, както и награденият от руския президент Владимир Путин Николай Малинов.

По думите на Стефан Тафров българските власти не са реагирали по отношение на действията, предприети от руска страна към руския шпионин. Той призова властите и българските лидери да реагират по темата.

 

Тафров обясни случая с руския шпионин като един вид пиар акция, която да прикрие прокарването на руски оръжия у нас и прикриване на енергийни проекти. По думите му реакцията е в следствие на липсата на действия по случая "Скрипал".

 

Според Румен Петков случаят с Малинов е потресаваща акция, от типа "ние ги ловим, те ги пускат".

За руския дипломат той заяви, че всички служби, призвани да гарантиран националната ни сигурност, трябва да бъдат подкрепяни безусловно. Но такъв тип разследвания за шпионаж за дипломати се правят месеци - в случая обаче това не било така.

 


От категорията

Нинова: Безсилието ражда безумия! ГЕРБ и ОП не дошли на работа заради прекия избор на лидер в БСП!

Нинова: Безсилието ражда безумия! ГЕРБ и ОП не дошли на работа заради прекия избор на лидер в БСП!-1597343137.jpg

Според ГЕРБ и ОП парламентът не трябва да работи, защото дава трибуна на ...

13 авг. 2020 | 21:25

Протестиращи замерят сградата на НС с домати и яйца, направиха жива верига

Снимка БГНЕС-1597303149.jpg

Има и уцелен журналист. Те очакват пристигането на премиера на Бойко Борисов. ...

13 авг. 2020 | 08:08

Нова блокада в София - този път при румънското посолство (ВИДЕО, СНИМКИ)

Снимка: бТВ-1597345453.jpg

Исканията им са непроменени - оставките на правителството и на главния ...

13 авг. 2020 | 22:03

Криза на барикадите, раздори между лагерите. Блокирано е кръстовището и на бул. Ситняково

Криза на барикадите: При Ректората няма желаещи да бранят палатките, раздори между лагерите -1597344166.jpg

Николай Хаджигенов от Отровното трие вече два дни поред зове във фейсбук да ...

13 авг. 2020 | 21:41