Кадър: бТВ

"Винаги трябва да очаквате промени", отговори той на въпрос дали ще има нови имена в кабинета

Стефан Янев от Габрово: Очаквам отново да съм служебен премиер (ВИДЕО)

3413 | 15 септ. 2021 | 11:20

"Основната задача на новото правителство ще бъде да произведе поредните избори. Дали ще има нови политически формации зависи от хората. Ако на гражданите им липсва нещо, то такива формации ще има”, добави той


Служебният премиер Стефан Янев очаква отново да заеме същата длъжност в следващия служебен кабинет. Това заяви самият той в Габрово, където участва в откриването на новата учебна година в Основно училище „Неофит Рилски“.

„Основната задача на новото правителство ще бъде да произведе поредните избори. Ролята на служебния кабинет е да бъде еднакво отворен и отговорен към всички политически формации”, каза Янев, цитиран от Нова тв.

„Дали ще има нови политически формации зависи от хората. Ако на гражданите им липсва нещо, то такива формации ще има”, добави той.

„Свършихме прекалено много неща. Предвид политическата ситуация се наложи да извършим и нетипични за един служебен кабинет неща. Трябваше да взаимодействаме с парламента, за да внесем корекции в бюджетните актуализации”, каза още Янев.

"Винаги трябва да очаквате промени", отговори той на въпрос дали ще има нови имена в служебното правителство, предаде бТВ.

 

"Нито 45-ото, нито 46-ото Народно събрание не успяха да излъчат правителство, така че, в изпълнение на Конституцията, президентът мисля, че вече е подписал указ, който ще влезе в сила от утре и съответно ще имаме едно ново служебно правителство", допълни той. 


Янев добави, че българските граждани могат да бъдат спокойни, защото в страната има наличен финансов ресурс, който да се справи с предстоящите кризи в страната.

Министър-председателят Стефан Янев и членове на Министерския съвет ще представят днес какво се свършили за последните четири месец.

 Стефан Янев от Габрово: Очаквам отново да съм служебен премиер

"Основната задача на новото правителство ще бъде да произведе поредните избори. Дали ще има нови политически формации зависи от хората. Ако на гражданите им липсва нещо, то такива формации ще има”, добави той

От категорията

Европейският институт EISA: ГЕРБ води, БСП е на втора позиция, ИТН губи 1/4 от поддържниците си

-1632771979.jpg

ДПС запазва традиционните си позиции, почти изравнени с ПП, ИБГНИ са под ...

27 септ. 2021 | 22:50

Радев: Единството не е механичен сбор на грабители с ограбени, на лъжци с излъгани

Инициативният комитет, който ще издигне кандидатурите на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент на предстоящите избори на 14 ноември. Радев-1632775613.jpg

Единството не е механичен сбор на грабители с ограбени, а осъзнато обединение ...

27 септ. 2021 | 23:00

ИК на Радев/Йотова с трима съпредседатели - Ана Заркова, Цветослава Гълъбова и Йордан Камджалов

ИК на Радев/Йотова с трима съпредседатели - Ана Заркова, Цветеслава Гълъбова и Йордан Камджалов
-1632755220.png

В него влизат Павел Попандов, ген. Михо Михов - бивш началник на ВВС и на ...

27 септ. 2021 | 17:55

Янев: Цените на тока и парното за битовите потребители – без промяна до края на 2021 г. (Видео)

Сн. Нова.тв-1632748581.png

Премиерът подчерта, че служебното правителство целенасочено е работило в посока ...

27 септ. 2021 | 16:16