Снимка: БГНЕС

Най-високият приз в МОК бе връчен на председателя на БОК лично от Томас Бах по време на визитата му в България

Стефка Костадинова с Трофея на президента на МОК

1373 | 14 септ. 2018 | 17:27

Искам да я поздравя и да ѝ благодаря за всичко, което прави за благото на българския и световния спорт, заяви той


Стефка Костадинова бе удостоена с Трофея на президента на Международния олимпийски комитет. Най-високият приз в МОК бе връчен на председателя на БОК лично от Томас Бах по време на визитата му в България, предаде БГНЕС.

„Искам да поздравя Стефка Костадинова и да ѝ благодаря за всичко, което прави за благото на българския спорт, а и на световния като посланик на страната ви навсякъде по планетата. Тя е емблематична личност, емблема на спорта по света и за мен е чест да й връча Трофея на президента, който е много специален. Наред с това, тази награда е изключително признание за цялостната дейност на БОК, тъй като МОК високо оценява усилията на вашия комитет за популяризиране на олимпийските ценности и идеали. Тази позлатена пластика изобразява живота на спортиста: от раждането му, през преодоляване едно по едно на препятствията в живота, постижение по постижение, за да стигне до олимпийския връх. А над него вече няма лимит, над него е небето…,“ каза Томас Бах преди да връчи наградата в ръцете на Костадинова.

Президентът на МОК връчи и официален сертификат, с който се удостоверява признанието на БОК от МОК. Нашата централа е основана през 1923 г. и получава международно признание година по-късно, но сега МОК символично предоставя луксозно изработения сертификат.

 


От категорията

Григор Димитров започна квалификациите с победа

-1514373967.jpg

Във втория кръг на квалификациите той ще играе с намиращия се в момента под ...

18 май 2019 | 15:18

Балъков обяви първите избрани за състава на националния ни отбор

-1427711782.jpg

Бившият национал официално пое поста преди два дни, когато беше представен от ...

16 май 2019 | 13:25

Солидни глоби за Ботев и Локо след вчерашния финал

Сн. БГНЕС-1558016360.jpg

За нерегламентирано използване на димки и бомбички и за обидни и нецензурни ...

16 май 2019 | 17:19

Григор Димитров празнува рожден ден (Снимка)

-1511073575.jpg

"Събуждане на 28", написа Гришо под снимка, на която е в леглото ...

16 май 2019 | 11:39

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Калинка


15 септ. 2018 | 20:24А дали ще получи награда за ползотворната и работа н надзорния съвет на TRACE?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.