Президентът на Македония посети мемориалния център Пелинце по случай Деня на републиката

Стево Пендаровски: Трябва да осигурим достоен живот на хората в страната, а не извън нея

1725 | 2 авг. 2020 | 14:03

Въпреки пандемията страната ни реализира членството в НАТО след много години блокада. Този процес представлява укрепване на нашата държавност, на нашата позиция в международните институции, добави той


Президентът на Македония Стево Пендаровски се обърна от мемориалния център Пелинце по случай Деня на републиката 2 август – Илинден, информира македонският телевизионен канал ТВ 21“

„Днес, когато отбелязваме 117 години от Илинденското въстание и 76 години от Първата сесия на Антифашистко събрание за народно освобождение на Македония (АСНОМ), си спомняме всички знайни и незнайни герои, комити и партизани, които дадоха живота си в борбата за свобода и независимост. Благодарение на тях днес живеем в мир и в собствена, международно призната държава. Ето защо никога не трябва да забравяме техния принос и вдъхновени от тяхната работа, ние трябва да продължим да работим за благосъстоянието и просперитета на страната, като се уважаваме един друг. Трябва да сме добродетелни и да признаем тяхната жертва, осъзнавайки, че нищо не започва или свършва с нас.

Нашата битка днес е да осигурим достоен живот на нашите граждани в страната, а не в чужбина. И за това трябва да има справедливост и свобода.

Въпреки пандемията страната ни реализира членството в НАТО след много години блокада. Този процес представлява укрепване на нашата държавност, на нашата позиция в международните институции.

Нашите граждани с право са разочаровани, виждайки прокуратурата, в която бяха вложени надеждите за борба с престъпността да се разпада, като стана част от организираната престъпност. Всеки злоупотребен денар, всеки фалшив търг е причината за решението на много млади хора да напуснат страната и за нарастването на недоволството на народа ни вътре в нея.

Единственият начин за изграждане на справедливо общество е спазването на закона.

Веднага след избора ми за президент на страната, аз казах, че ще работя за гражданското помирение, от което се нуждаем повече от всякога. "Надявам се и очаквам този ангажимент да бъде подкрепен от правителството и опозицията", каза Пендаровски.


От категорията

Протести и сблъсъци в Беларус след президентския вот

Снимка: sputnik.by-1597044882.jpg

Днес Централната избирателна комисия оповести предварителни резултати от вота - ...

10 авг. 2020 | 10:34

Над 20 милиона по света са се заразили с Covid-19

-1588394842.jpg

Най-лоша е ситуацията в Съединените щати, Бразилия и Индия, които регистрират ...

10 авг. 2020 | 10:50

ЦИК на Беларус обяви, че Лукашенко печели на първи тур със 71,4% от гласовете

-1490097336.jpg

Според резултатите от телефонната анкета на аналитичния център Ecoom, Лукашенко ...

10 авг. 2020 | 08:03

Активността на изборите в Беларус към 16 часа е 73,4%

Александър Лукашенко гласува Снимка: ТАСС-1596983256.jpg

Страната няма да бъде потопена в хаос и гражданска война след изборите, ...

9 авг. 2020 | 17:26