Стилиян Иванов разкрива Ищар, Кибела, Изида... Венера във всеки от нас

Пореден астрологичен уъркшоп на режисьора на филмите за Ванга и Вера Кочовска

Стилиян Иванов разкрива Ищар, Кибела, Изида... Венера във всеки от нас

5285 | 1 юни 2018 | 10:38

В Къщата на Софиь на 17 юни ще разберем как и в кои области можем лесно печелим пари

Стилиян Иванов разкрива Ищар, Кибела, Изида... Венера във всеки от нас-1527838772.jpgСтилиян Иванов разкрива Ищар, Кибела, Изида... Венера във всеки от нас-1527838792.jpg

На 17 юни, неделя, от 10:00 ч. ще разберем:  Какво наистина харесваме? Какви партньори ни привличат? Защо понякога любовта ни прави нещастни? Как да се освободим от властта на майките ни... А също така: Как и в кои области можем лесно печелим пари? Дори: Кога и защо сме мързеливи?

 

ЖЕНСКИТЕ БОЖЕСТВА В ЧОВЕШКАТА ЕВОЛЮЦИЯ

 

В поредния уъркшоп режисьорът и астролог Стилиян Иванов ще представи документалния си филм за Богинята Майка, който проследява хилядолетните й трансформации от неолитните безименни фигурки до знаковите й и бляскави наименования: Ищар, Кибела, Изида, Артемида, Богородица...

 

Във филмите си и по време на водените от него уъркшопи Стилиян Иванов представя личните си срещи с “необикновените” прояви на невидимия свят от ашрамите на Индия до шаманите на Канада и от пирамидите на Египет до Нотр Дам във Франция. Срещите с аудиторията Стилиян започва с някой от тези емблематични филми.

 

И независимо дали провежда уъркшоп по себепознание в България или в Канада, в Турция или в Русия, лентите за Орфей, Мевляна, Бялото братство, Ванга, впечатляват аудиторията с основната идея, която авторът защитава в творчеството си: Душата ни е безсмъртна и се преражда от живот в живот, за да се усъвършенства.

 

Самите уъркшопи режисьорът нарича практическите уроци по себепознание, защото чрез тях участниците се доближават максимално до собствената си същност, осъзнават скритите си потенциали, задвижващи сили и конфликти, за да изживеят осъзнато и пълноценно това, което са те. Нещо повече. Чрез използване на методите на астродрамата всеки на практика отработва “повтарящите” се трудни ситуации, провали и неуспехи от живота си и в резултат на това несъзнаваните и подтиснати страхове се превръщат от “врагове” в помощници!

 

Но какво е А С Т Р О Д Р А М А?  Методът беше разработен успешно у нас още преди години в съвместна работа на психолога Оксана Хорват-Станчева и режисьора Стилиян Иванов, които са членове на Съюза на българските астролози “Иван Станчев”. Целта на астродрамата е разкриването на седалището на инстинктите ни, връзката с нуждите ни, с нашето подсъзнание и нашите корени. Защото ако не познаваме нуждите си, не можем да ги задоволим, а ако не задоволяваме нуждите си – се разболяваме. Боледува и тялото, и душата ни.

 

Чрез преживяване на катарзис астродрамата ни помага да се свържем с най-дълбоките си емоционални потребности и да научим от какво имаме нужда, за да сме спокойни, сигурни и удовлетворени. Уъркшопът е мястото, където се срещат астрологията, психологията, митологията, драматургията и играта.

 

За всеки участник, според хороскопа му, се подготвя индивидуална задача. Голямо предимство на този метод е това, че познанието се придобива в група (между 5 и 15 човека) – така всеки може да се учи не само от собствените си преживявания, но и от тези на другите. Доказано е, че груповата подкрепа е безценен ресурс при преодоляване на трудности, и в астродраматичните семинари това се подтвърждава напълно. А резултатът се постига по един забавен и увлекателен начин - чрез изиграване на определени задачи, етюди, диалози, монолози. Включена е и изключително лесна и забавна медитация за разтоварване на напрежението и концентрация.

 

От февруари тази година Къщата на София е ежемесечен домакин на уъркшопите на Стилиян Иванов. Първият се състоя на 18-ти февруари и разгледа връзките между орфизма и идеята за безсмъртието на Душата в индивидуалните хороскопи на участниците. Този своеобразен вид ОРФИЧЕСКА АСТРОЛОГИЯ разкри уроците, на които ни учат Северния възел, Луната и Плутона (по знак, дом и в аспекти) в светлината на най-древните представи за бездмъртието.

 

На 18-ти март, Стилиян проведе уъркшоп на тема СУФИЗЪМ И АСТРОЛОГИЯ, в който бяха разчетени посланията на Хирон, Лилит и Сатурн в индивидуалните хороскопи на участниците. Срещата започна с представяне на документалния филм “Дервишите - мистиците на Изтока” и дискусия за религиозната философия на Руми (Мевляна). Беше проведен краткък практически увод в сема - медитация за Ученика и Учителя, която много хора неправилно наричат “танц-въртене”.

 

На 20 април Стилиян Иванов представи част от документалните си филми за Ванга и Вера Кочовска. Разказа за личните си срещи с тях. Разгледа позициите на Нептун и Уран в личните хороскопи на всеки един от участниците. Участниците научиха в какво и как могат да бъдат оригинални и в какво - разрушителни; къде са склонни да изпадат в заблуди, да бъдет мамени, използвани и да строят илюзорни светове... Как да разкривт скритите дарби, които притежаваме? Бяха очертани границите на мистиката, магиите, необикновеното, новото и различното, в които попада всеки един от нас.

 

 А на 20-ти май, в поредния уъркшоп по себепознание, режисьорът и астролог Стилиян Иванов говори за Слънцето в хороскопа на участниците - за същността на всеки един, за Духа им... и за Бялото братство и богомилите... и за още много неща... Бяха представени филмите на Стилиян за Петър Димков - Лечителя и за дъщеря му - художничката Лили Димкова.


От категорията

Оперната певица Гергана Николаева съчетава поезия, кулинария и благотворителност в книга

Оперната певица Гергана Николаева съчетава поезия, кулинария и благотворителност в  книга-1601017576.jpg

В „Събудих се и беше утре“ мецосопраното комбинира лиричните си стихове с ...

25 септ. 2020 | 10:05

Криза в работата и партньорски взаимоотношения в неделя

За консултация и записване на час при Милена Иванова-ЕА @ЕАlife.bg https://www.facebook.com/EAlife.bg/-1601006165.jpg

В петък на обяд може да се породят проблеми, умора и недоволство. Труден късмет ...

25 септ. 2020 | 06:54

Меган Маркъл и принц Хари призоваха американците да гласуват

Сн. Инстаграм-1600858253.jpg

В своето обръщение Маркъл призова всички американци да излязат да гласуват тази ...

23 септ. 2020 | 13:49

В сряда който има бърза мисъл ще спечели

За консултация и записване на час при Милена Иванова-ЕА @ЕАlife.bg https://www.facebook.com/EAlife.bg/-1600801442.jpg

В четвъртък на обяд е най-слабата част от деня, която може да провокира ...

22 септ. 2020 | 22:02