Американският актьор Стивън Сегал стана посланик на междурегионалния туристически проект "Златен пръстен на Боспорското царство", предаде ТАСС, цитира Дир.бг

 

"Холивудският актьор и майстор на източните бойни изкуства Стивън Сегал стана посланик на глобалния туристически проект "Златен пръстен на Боспорското царство", се казва в съобщението. "Сертификата на посланика Сегал връчи авторът и ръководител на проекта Христофор Константиниди по време на работна среща в седалището на Руското географско общество в Москва."

 

Актьорът ще популяризира руския междурегионален туристически проект в чужбина. Тъй като е живял около 20 години в Япония, Сегал възнамерява да отдели специално внимание на популяризирането му в страната на самураите. От пресслужбата на проекта уточниха, че срокът на Сегал като посланик е неограничен.

 

Международният туристически проект "Златен пръстен на Боспорското царство" бе лансиран тази година. Той обхваща обекти от древността в Ростовска област, Краснодарския край, Крим и Севастопол. Маршрутът е много популярен сред чужденците. Обектите вече бяха посетени от туристи от Австрия, Словения, Япония и Германия.