Снимка БГНЕС

Москва носи отговорност за лошите отношения, смята генералният секретар на Северноатлантическия пакт

Столтенберг: Искаме диалог с Русия, но няма да отстъпваме

1617 | 16 септ. 2018 | 15:34

Виждаме една Русия, която възстановява старата си мощ, която инвестира в различни разузнавателни служби, посочва той


НАТО няма никакво намерение да отстъпва пред Русия, а напротив ще запази силното си, но справедливо отношение спрямо Москва, по въпроса за членството на бившите съветски републики.

Това каза генералният секретар на Северноатлантическия пакт Йенс Столтенберг по време на речта си във Фондация "Херитидж" във Вашингтон.

 

"За нас не е противоречие да бъдем мощни в отношенията си спрямо Русия, но в същото време да искаме и диалог", подчерта Столтенберг и поясни: Не искаме конфронтация, но вина за лошите отношения между НАТО и Русия носи Москва и нейната готовност да използва сила спрямо съседите си. "Виждаме една Русия, която възстановява старата си мощ, която инвестира в различни разузнавателни служби...Точно този подход накара страните-членки на НАТО, за първи път след края на Студената война, да увеличат разходите си за отбрана", заяви още генералният секретар на Северноатлантическия пакт Йенс Столтенберг.

"Гласът на Амерака" припомня, че напрежението между Русия и Западните държави започна да се увеличава след руската намеса в Грузия преди десет години и достигна пика си през 2014 година, когато Русия анексира украинският полуостров Крим. /БГНЕС

 

 


От категорията

Съдът отхвърли обвинението срещу заподозрения в шпионаж в полза на Русия австрийски офицер

-1538646997.jpg

Михаел Хофер, адвокат на пенсионирания 70-годишен полковник, заяви, че неговият ...

14 ноем. 2018 | 20:15

Унгарски медии твърдят, че Груевски е минал границата, облечен като жена

Никола Груевски-1500845982.jpg

Първите дни от престоя си в Будапеща Груевски е прекарал в хотел ...

14 ноем. 2018 | 18:05

Унгарски вестник: Груевски е избягал с български паспорт

-1436944325.jpg

Бившият македонски премиер е осъден на две години затвор по делото „Танк“ за ...

15 ноем. 2018 | 09:24

Британският кабинет подкрепи проектодоговора за Brexit

-1523475488.jpg

Това е решителна стъпка, която ще ни позволи да постигнем напредък и да ...

15 ноем. 2018 | 07:31

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


zmei15


16 септ. 2018 | 15:57Епицентър, представете и позицията на Русия! Ако не го направите не сте новинарски а пропагандистки сайт.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.