Като научи, че внасяме подписите в КЕВР, Иван Иванов си взе отпуска, изтъкна соцдепутатът

Стоян Мирчев: Да! И член на правителството на Бойко Борисов участва в подписката за ЧЕЗ

5138 | 18 май 2018 | 12:04

Подписите не са срещу дейността на ЧЕЗ, а срещу задкулисието в тази сделка, затова са събирани в цяла България, посочи народният представител

-1520504282.jpgСнимка Пресцентър на БСП-1526636000.png

И член на правителството на Бойко Борисов участва в Националната гражданска инициатива „Държавата да спре сделката с ЧЕЗ”, заяви за Епицентър.бг депутатът от "БСП за България" Стоян Мирчев. Става дума за заместник-министър, чието име той засякъл сред подписите. "Това е показателно", посочи той, но не каза кой е зам.-министърът.

 

Днес социалистите внесоха папка с над 200 000 подписа в КЕВР. Те настояват скандалната сделка за продажбата на ЕРП да бъде спряна. Още вчера бе обявено, че акцията ще бъде днес в 10,30 ч. Като научил това шефът на КЕВР Иван Иванов се скрил - взел си отпуска, изтъкна Мирчев.

 

Депутатът от БСП коментира и критиките от страна на ГЕРБ, че са събирани подписи и извън районите, в които работи ЧЕЗ.

"Ние не събира подписите заради това, че "ЧЕЗ - България" в работата си на територията на страната е направила някакво нарушение. Хората протестират заради задкулисието, заради липсата на прозрачност на тази сделка. Бойко Борисов още в началото излъга над пет пъти за тази сделка", каза Мирчев.

Той обърна внимание, че временната парламентарна комисия, която разследваше казуса, така и не получила отговори на много от въпросите си от институциите. "Така и не стана прозрачно кой стои и какви са процесите зад тази Гинка Върбакова", продължи социалистът.

"От ГЕРБ няма как да обяснят защо Бойко прозира зад Гинка и защо попречиха на институциите да дадат този отговор затова в момента коментират чисто технически къде са събирани подписите. Това са 200 хиляди българи!", каза още Стоян Мирчев.

 

Социалистите очакват КЕВР да изпълни своите нови правомощия, които бяха гласувани от парламента и да не даде разрешение за сделката с ЧЕЗ.

 

 

 

 


От категорията

Борисов към турския МВР-шеф Сюлейман Сойлу: Турция е стратегически партньор и приятел

-1547811855.jpg

Турският министър на вътрешните работи даде висока оценка на нивото на ...

18 ян. 2019 | 13:41

Георги Марков: В евролистите ни да не влизат депутати, гласували отново за Истанбулската конвенция!

-1544434844.jpg

Европарламентът носи огромна отговорност за преселението на народите, което се ...

18 ян. 2019 | 14:34

Петър Стоянов: Липсва ни лидерът, който да води обществото

Петър Стоянов: Липсва ни лидерът, който да води обществото-1547844658.jpg

Смразяващо е като си помислим, че Европа не е родила нито една религия, Европа ...

18 ян. 2019 | 22:49

Нови правила за българските сезонни работници на Острова след Брекзит (ВИДЕО)

Кадър: бТВ-1547839708.jpg

Британското правителство вече публикува така наречената Бяла книга, за бъдещото ...

18 ян. 2019 | 21:27

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Васил Здравков


18 май 2018 | 15:32борисов е патологичен лъжец и трябва да бъде лекуван. Той лъже всеки ден и на едро.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.