Стоянка Мутафова

95-годишен живот само в една книга

Стоянка Мутафова възкликна "Добър вечер, столетие мое"

941 | 4 ноем. 2017 | 22:54

Мария Статулова, Любо Найков, и други артисти са имали възможността да се докоснат до силната Стояна, с техните истории за нея и всичко около нея са детайлно описани


Десислава Пенева за епицентър.бг

 

„Добър вечер, СТОЛЕТИЕ МОЕ!“ – новата книга на Стоянка Мутафова бе представена в хотел "Маринела". Всъщност, това не е книга а,  един живот с всеобщата любов, егоизма и още много, затровено между кориците.

 

Събрани  са на едно място написани разговори, за живота и изживените мигове в него. За играта в живота и живота с играта. 95-годишната Стоянка Мутафова и приказките за смирение (може би не до там, но съществуващо), за това да бъдеш истински в житейските сцени. Едно докосване до същината на живота и любовта в него.

 

Какво можем да научим от тази книга - за бащите на онзи социалистически строй, за играта, за болките на артиста, които отминават, но ги има.

 

Книгата дава много, дава един цял списък с реални истории, които са привлекателни, остроумни, описващи емоцията, ефективни в днешно време, стига някой да вникне и усети идеята за разказа им. 

 

Когато, сядате и в ръцете сте с тази книга, с поглед докосващ се в нея –ще усетите, че е  написана без никакъв компромис и сдържаност, тя ни създава срещата, срещата за едно отминало време, запаметено в днешното съзнание.

 

„Господи, много съм щастлива с майка ми!“ – Мария Грубешлиева към Мутафова. 

Връзката е голяма, силна, каквито са и двете личности майка и дъщеря. Толкова истински са една към друга, така че хората да разберат какво е това тяхната любов.

 

Мария Статулова, Любо Найков, и други артисти са имали възможността да се докоснат до силната Стояна, с техните истории за нея и всичко около нея са детайлно описани в книгата „Добър вечер, Столетие мое“.

 

Кирил Кирилов: „ Спокойно ми е като съм около нея. 95 години, тя само дава, а не взима.“

 

 

През награда „Аскеер“, орден “Стара планина“, почетен гражданин, почетно звание „Народен артист“, награда „България си ти“ и още много други…, над 77 театрални превъплъщения в различни роли, е едно добро начало за нова игра  – тази в книгата.

 

„Била съм и негърче“, признава без свян Стоянка Мутафова.

 

Мутафова е силна, и тя може сама, без подадена ръка, но тя може да я подава.

 

Докоснете се, потънете в четенето на една книга, която ще Ви разкаже едни истории за живота на Мутафова и още много други личности съществували около нея.


От категорията

Почина американският актьор и певец Дейвид Касиди

Сн. БГНЕС-1511338807.jpg

"Дейвид умря в душевен мир и освободен от болката, която го мъчеше толкова ...

22 ноем. 2017 | 10:19

Варненските "Котки" със специална мисия в София
(Видео)

Варненските "Котки"  със специална мисия в София-1511280401.jpg

Режисьор на мюзикъла е проф. Светозар Донев, диригент Страцимир Павлов, ...

21 ноем. 2017 | 18:05

Паула Хоукинс се завръща с нов психологически трилър
(Видео)

Паула Хоукинс-1511353478.jpg

„Има нещо завладяващо в историите, които си разказваме, в начина, по който ...

22 ноем. 2017 | 14:24

Открита е и глава на Сатир

Откриха статуя на Изида край Димитровград
(Видео)

Кадър: Нова.тв-1510916063.jpg

Това показва, че и в Тракия са споделяли древногръцки вярвания. А и до днес ...

17 ноем. 2017 | 12:53

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.