Стриди натюр

8377 | 16 февр. 2015 | 19:09

Автор:


Необходими продукти

 

Няколко пресни стриди (колкото прецените)

1-2 лимона

винен оцет

червен лук

лют червен пипер

няколко капки сос „Табаско“

 

Начин на приготвяне

 

Сега е сезонът на стридите, затова първото ми предложение е свързано с тях. За мнозина те са екзотика, но у нас съвсем не са толкова недостъпни като цена, а са изключително полезни и тонизиращи. Важно е обаче да се спазват няколко условия.

 

1. Когато избирате стриди, следете те да имат свеж дъх на море - в противен случай не бива да ги използвате.

2. Когато отваряте стридата, около нея трябва да има течност, която непременно се изхвърля. Ако няма такава течност - не става за консумация.

3. Внимавайте при отваряне на стридата да не се счупи черупката.

4. След като сте излели течността, я заменяте с прясно изцеден лимонов сок.

5. Прави се марината от качествен винен оцет, червен лук, нарязан на ситно, малко лют червен пипер и няколко капки табаско.

6. Сервират се върху начукан лед.


От категорията

Печен патладжан със сирене по гръцки

Печен патладжан със сирене по гръцки-1596117176.jpg

30 юли 2020 | 16:52

Изба „Вила Мелник“ е в Топ 50 на най-добрите винарни в света
(Видео)

Изба „Вила Мелник“  е в Топ 50 на най-добрите винарни в света-1595360597.jpg

Българските производители са на 39-то място в компанията на световноизвестни ...

21 юли 2020 | 22:39

Лятна манджа с тиквички и маслини
(Видео)

Лятна манджа с тиквички и маслини-1594030315.jpg

6 юли 2020 | 13:11

Сладкиш с череши
(Видео)

Сладкиш с череши-1592903078.jpg

23 юни 2020 | 12:04