Снимка Кадър Нова телевизия

Какви пари, бе, момиче. Задайте малко по-умен въпрос, Тошко Йорданов на въпрос на водеща Мартина Ганчева

Сценаристите-политици: Г-н Трифонов е заможен, може да финансира партията

39868 | 8 дек. 2019 | 09:54

Логото на партията - "Няма такава държава", нямало да бъде променяно. Учредителите отиват на втора инстанция пред ВКС


В ефира на Нова телевизия сценаристите-политици Филип Станев и колегата му Тошко Йорданов от "Шоуто на Слави" коментираха решението на Софийския градски съд (СГС) за отказ от регистрация на партията на шефа им Слави Трифонов "Няма такава държава". По думите им в момента не може да се говори за финансиране на партия, защото реално няма партия. Финансовата страна на въпроса явно е болна тема, защото те реагираха като ужилени на съвсем банален въпрос.

"Какви пари, бе, момиче. Задайте малко по-умен въпрос", реагира грубо Тошко Йорданов на въпрос на водещата неделния сутрешен блок на Нова Мартина Ганчева.

Г-н Трифонов е доста заможен човек, колкото и да звучи нескромно, заяви Филип Станев. Така той отговори на въпрос за финансирането на "Няма такава държава".

"Тая партия не е регистрирана, най-вероятно ще имаме членове, които ще плащат членски внос, но ще се финансираме по законовия начин", каза Йорданов.

Ще обжалваме решението на съда, с което отказва да регистрира партия “Няма такава държава”. Ако втората инстанция потвърди решението, ще регистрираме нова партия, заявиха сценаристите .

Според Йорданов няма законово основание за отказ партията на шоумена Слави Трифонов “Няма такава държава” да бъде регистрирана.

 

За първи път след учредяването на „Няма такава държава“ двама от сценаристите на Слави Трифонов - Тошко Йорданов и Филип Станев, гостуват в телевизия, различна от тази на шоумена.

Софийският градски съд отказа да регистрира партията им, тъй като символът, избран от формацията – отворена човешка длан с бяло, зелено и червено, внушава за използване на знамето на Републиката.

За името на партията съдът приема, че дава оценка на състоянието на държавата. Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд в 7-дневен срок.

"Ще обжалваме това решение, тъй като е в нарушение на закона. Според Закона за държавния печат националният флаг трябва да е в правоъгълна форма, трите цвята трябва да са разположени водоровно с еднаква дължина, дори има детайли на цветовете. В знака на партията "Няма такава държава" присъстват бяло, зелено, червено и не са с еднаква дължина", каза Тошко Йорданов.

По думите му, логото на партията няма да бъде променяно, тъй като отиват на втора инстанция във ВКС. "Ако се вземе подобно решение, тогава ще регистрираме друга партия с различни цветове. Съдът трябва да спазва закона такъв, какъвто е", каза още Йорданов.

Според него учредяването на партията е дело на учредяващите, а всичко останало е публично. "В момента няма партия, за да се казва, че е финансирана. Когато тя се регистрира, ще имаме членове, които ще плащат членски внос. Партията ни ще се финансира, когато стане по законов път", заяви той.

 


От категорията

Проф. Ангелов: Искането на оставка е като уличен бой - посяга този, на който му свършват аргументите

Снимка Нова телевизия-1611728741.jpg

Не мога да разбера логиката на протеста. Протестират за какво? – за проявен ...

27 ян. 2021 | 08:24

Ресторантьорите: Отваряме на 1 февруари! Протестът днес започва в 12 часа пред Министерски съвет

Емил Коларов-1611729352.png

"Не разбирам каква е логиката да се отварят всички бизнес, с изключение на ...

27 ян. 2021 | 08:34

Караянчева: Свеждаме глави пред паметта на евреите от Вардарска Македония и Беломорска Тракия

-1609479800.png

Паметта е най-добрата защита. Нека никога да не забравяме, за да не позволим ...

27 ян. 2021 | 16:26

Правната комисия реши здравният министър да въвежда противоепидемичните мерки за вота

-1600853861.jpg

Как ще се провеждат предизборните мероприятия решава също ръководителят на ...

27 ян. 2021 | 16:21