Снимка Кадър Нова телевизия

Какви пари, бе, момиче. Задайте малко по-умен въпрос, Тошко Йорданов на въпрос на водеща Мартина Ганчева

Сценаристите-политици: Г-н Трифонов е заможен, може да финансира партията

39514 | 8 дек. 2019 | 09:54

Логото на партията - "Няма такава държава", нямало да бъде променяно. Учредителите отиват на втора инстанция пред ВКС


В ефира на Нова телевизия сценаристите-политици Филип Станев и колегата му Тошко Йорданов от "Шоуто на Слави" коментираха решението на Софийския градски съд (СГС) за отказ от регистрация на партията на шефа им Слави Трифонов "Няма такава държава". По думите им в момента не може да се говори за финансиране на партия, защото реално няма партия. Финансовата страна на въпроса явно е болна тема, защото те реагираха като ужилени на съвсем банален въпрос.

"Какви пари, бе, момиче. Задайте малко по-умен въпрос", реагира грубо Тошко Йорданов на въпрос на водещата неделния сутрешен блок на Нова Мартина Ганчева.

Г-н Трифонов е доста заможен човек, колкото и да звучи нескромно, заяви Филип Станев. Така той отговори на въпрос за финансирането на "Няма такава държава".

"Тая партия не е регистрирана, най-вероятно ще имаме членове, които ще плащат членски внос, но ще се финансираме по законовия начин", каза Йорданов.

Ще обжалваме решението на съда, с което отказва да регистрира партия “Няма такава държава”. Ако втората инстанция потвърди решението, ще регистрираме нова партия, заявиха сценаристите .

Според Йорданов няма законово основание за отказ партията на шоумена Слави Трифонов “Няма такава държава” да бъде регистрирана.

 

За първи път след учредяването на „Няма такава държава“ двама от сценаристите на Слави Трифонов - Тошко Йорданов и Филип Станев, гостуват в телевизия, различна от тази на шоумена.

Софийският градски съд отказа да регистрира партията им, тъй като символът, избран от формацията – отворена човешка длан с бяло, зелено и червено, внушава за използване на знамето на Републиката.

За името на партията съдът приема, че дава оценка на състоянието на държавата. Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд в 7-дневен срок.

"Ще обжалваме това решение, тъй като е в нарушение на закона. Според Закона за държавния печат националният флаг трябва да е в правоъгълна форма, трите цвята трябва да са разположени водоровно с еднаква дължина, дори има детайли на цветовете. В знака на партията "Няма такава държава" присъстват бяло, зелено, червено и не са с еднаква дължина", каза Тошко Йорданов.

По думите му, логото на партията няма да бъде променяно, тъй като отиват на втора инстанция във ВКС. "Ако се вземе подобно решение, тогава ще регистрираме друга партия с различни цветове. Съдът трябва да спазва закона такъв, какъвто е", каза още Йорданов.

Според него учредяването на партията е дело на учредяващите, а всичко останало е публично. "В момента няма партия, за да се казва, че е финансирана. Когато тя се регистрира, ще имаме членове, които ще плащат членски внос. Партията ни ще се финансира, когато стане по законов път", заяви той.

 


От категорията

Борисов пред актива на ГЕРБ: Готов съм да се оттегля, а правителството да продължи да работи

-1596619625.png

Един ден не трябва да стоим в управлението, ако хората не ни искат. Много от ...

5 авг. 2020 | 12:26

Юрист: Ако Борисов подаде оставка, си отива цялото правителство

Юрист: Ако Борисов подаде оставка, си отива цялото правителство-1596630944.jpg

При невъзможност да се състави ново правителство в рамките на текущата ...

5 авг. 2020 | 15:33

Томислав Дончев: Няма да ставам премиер, това не е честно! (ВИДЕО)

-1596478180.jpg

САЩ неведнъж са ни казвали, че проектът „Турски поток“ не съответства на ...

5 авг. 2020 | 19:18

41-ят контингент получи сертификация за участие в мисията на НАТО „Решителна подкрепа” в Афганистан

Снимки: Министерство на отбраната-1596639082.jpg

Степента на подготовката, уменията и способностите на командния и личния състав ...

5 авг. 2020 | 17:50