Суфи учител от град Коня, семинар по прераждане и безсмъртни филмови заглавия в Център по себепознание “Орфей” и по ТВ АРТ

Суфи учител от град Коня, семинар по прераждане и безсмъртни филми в Център по себепознание “Орфей”

2295 | 23 февр. 2021 | 16:56

Милена Павлова стартира обзорна панорама на документалните филми на режисьора Стилиян Иванов в програмата на своята телевизия ТВ АРТ

Суфи учител от град Коня, семинар по прераждане и безсмъртни филмови заглавия в Център по себепознание “Орфей” и по ТВ АРТ -1614092328.jpgСуфи учител от град Коня, семинар по прераждане и безсмъртни филмови заглавия в Център по себепознание “Орфей” и по ТВ АРТ -1614092377.jpgСуфи учител от град Коня, семинар по прераждане и безсмъртни филмови заглавия в Център по себепознание “Орфей” и по ТВ АРТ -1614092353.jpg

Милена Павлова стартира обзорна панорама на документалните филми на режисьора Стилиян Иванов в програмата на своята телевизия ТВ АРТ и в Център по себепознание “Орфей”, чийто основател е.

 

Всяка седмица зрители и гости ще видят по едно от емблематичните заглавия на българската документалистика: “Траките”, “Орфей”, “И това е България”, “Дервишите - мистиците на Изтока”.

 

На някои от прожекциите ще присъства екипът, създал филмите, за да се състои дискусия по представената тема.

 

Стилиян Иванов ще проведе поредния си семинар от цикъла “Астрология на себепознанието” в четвъртък, 25 февруари, от 19:00 ч.

 

Темата този път е “Астрология на прераждането” и ще бъдат търсени отговори на въпросите: Кои са уроците, които сме учили в предходните ни проявления? Какъв е урокът, за който сме дошли тук и сега? За смисъла на съществуването ни! Ще бъдат разгледани разположенията на Северен и Южен възел в наталните карти на участниците, както и настоящите транзите и произтичащите от това индивидуални задачи.

 

Ярко събитие в културния афиш на страната е премиерата на книгата “Мистичният лъжец”, чийто автор - суфи учителят Джелялеттин Бербероглу, ще пристигне в София за представянето й.

 

Предвид, че "Истината не се побира в думи", тази книга написана от един семазен и последовател на Мевляна Руми, определил себе си като Мистичен Лъжец , разкрива истории, спомени и идеи свързани с мевлевийството, суфизма, сема, страданието, молитвата, любовта или накратко с живота.

 

Един от най-значимите съвременни суфи учители ще представи на българските читатели литературния си шедьовър, съизмерим с книгите на Елиф Шафак. Издава го Център по себепознание ОРФЕЙ в превод на Рейхан Халибрямов. На 26 февруари, петък, 19:00 ч., Център по себепознание “Орфей”.

 

Месецът ще завърши с двудневен семинар на суфи-учителя от гр. Коня, Турция - Джелялеттин Бербероглу. Той гостува по покана на Център по себепознание “Орфей”, като един от най-ярките представители на мевлевите в световен мащаб, наследник на 7 вековна духовна традиция и учител на стотици хора от различни континенти.

 

Семинарът е въведение във философското учение на Мевляна и практически напътствия за духовна практика чрез Сема. Джелялеттин Бербеоглу е сладкодумен разказвач на истории, чрез които разкрива тайните на истинското знание за смъртта и вечния живот! На 27 и 28 февруари, събота и неделя, от 10:30 до 16:00 ч.

 

Предаването “Ние” с водещ Милена Павлова ще представи Рейхан Халибрямов - ревностен изследовател на смисъла на човешкия живот. Преводач и пътешественик. Търсач на Истината за човешкото съществуване. В неделя, 28 февруари, във фейсбук страницата на Център по себепознание “Орфей”.


От категорията

Изкуствен интелект „съживява“ от принцеса Даяна до... Тодор Живков (ВИДЕО)

Кадри: бТВ-1614605197.jpg

От компанията признаха, че функцията може да се приеме като „стряскаща“ от ...

1 март 2021 | 15:26

Ето как бяха облечени Мария Бакалова и други звезди на церемонията “Златен глобус” (Снимки)

Сн. Инстаграм-1614588157.jpg

Секунди след старта на шоуто Мария Бакалова сподели снимка с роклята си на ...

1 март 2021 | 10:42

Дрон-шоу в небето над Несебър на 3 март 2021

Дрон-шоу в небето над Несебър на 3 март 2021-1614627202.jpg

Спектакълът слива необятните възможности на въображението, технологиите и ...

1 март 2021 | 21:32

Саша Барън Коен: Мария Бакалова беше сензацията на „Борат 2“

Саша Барън Коен: Мария Бакалова беше сензацията на „Борат 2“-1614612099.jpg

Те бяха възхитително смели, рискуваха да бъдат арестувани, да се заразят с ...

1 март 2021 | 17:21