Султан кебап

Султан кебап с патладжани

19560 | 31 юли 2018 | 17:59


Необходими продукти:
500 г пилешко месо
1 бр. морков
2-3 глави лук
1 бр. патладжан
2 с.л. доматено пюре
кимион, черен пипер, сол
щипка захар
2-3 с.л. олио
50 г масло
2 с.л. брашно
250 мл прясно мляко
100 мл вода
2-3 скилидки чесън
200 г кашкавал
8 бр. кори за баница
 
Начин на приготвяне:
Патладжанът се реже на кубчета. Слага се в подсолена вода, след което се отцежда, за да не горчи.
 
Пилешкото месо се реже на кубчета, осолява се с кимион и черен пипер.
Лукът и морковът се порцират.
 
В тенджерка се слага малко олио, в него се запържват патладжаните. Изваждат се и се слагат лука и морковите. Към тях се добавя пилешкото месо. Когато месото, лука и моркова са сготвени, се слага доматеното пюре, захарта, солта, кимиона и се оставя за още няколко минути на котлона. Прибавя се патладжана и се разбърква добре.

За плънката:
Приготвя се сос Бешамел: в подходящ съд се слагат маслото, олиото и подправките, добавя се брашното и се запържва. Внимателно се слага млякото и водата и се бърка, докато соса се сгъсти. Накрая се настъргва чесънът.

Тавата, в която ще се пече кебапа, се маже с олио. Купичка се покрива с два листа кори за баница, пълни се с плънка и се завива от края. Купичката се обръща и получилата се топка се слага в тава. Това се повтаря три пъти.
 
След това кебапът се залива с бешамела. Отгоре се настъргва кашкавал.
 
Пече се на 200С градуса до златисто.


От категорията

Какво да сготвим на Цветница - традиционни рецепти

Какво да сготвим на Цветница - традиционни рецепти-1555421352.jpg

20 апр. 2019 | 15:34

Традиционни рецепти за Лазаровден

Лазарски плитки-1555420653.jpg

19 апр. 2019 | 14:45

Десерт от бъдещето представи шеф Жоро Иванов
(Видео)

Десерт от бъдещето представиха  шеф Жоро Иванов и сладкарката Боряна Таскова-1555594774.jpg

Легендарният готвач, работил в ресторант с две звезди Мишлен, демонстрира със ...

18 апр. 2019 | 16:37

Пролетна запеканка
(Видео)

Сн. Епицентър.бг-1555321928.jpg

15 апр. 2019 | 12:51

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.