Камен Донев разтърси Свети Влас със смях и народни танци  

Стартира новият сезон на обновения амфитеатър в луксозния комплекс Арена Свети Влас

Камен Донев разтърси Свети Влас със смях и народни танци  

4043 | 25 юни 2018 | 00:20

Без остатък бяха заети всичките нови 500 седящи места, а много млад народ буквално седеше излегнал върху удобните стъпала на амфитеатъра. За следващия сезон екипът на амфитеатъра планира да увеличи седящите места до 1000

Камен Донев разтърси Свети Влас със смях и народни танци  -1529875683.jpgСтартира новият сезон на обновения амфитеатър в луксозния комплекс Арена Свети Влас-1529875770.jpgПри представянето на спектакъла Любен Дилов –син свали, специално носената за целта шапка на публиката -1529875712.jpg

Още от 20.30 часа в събота, 23 юни, обновеният амфитеатър „Арена Свети Влас“ преливаше от желаещи да изслушат „Възгледите на един учител за народното творчество” на Камен Донев. Без остатък бяха заети всичките нови 500 седящи места, а много млад народ буквално седеше излегнал върху удобните стъпала на амфитеатъра.


При представянето на спектакъла Любен Дилов –син свали, специално носената за целта шапка на публиката – в знак на уважение – и към „реставраторите” на амфитеатъра за амбицията им да превърнат мястото в новото артистично средище на Черноморието. Той предложи в нощта срещу Еньовден, веднага след спектакъла зрителите да отидат заедно за билки, като ги предупреди, че билките не се пушат, а варят на чай. С много смях и шеги беше представен артистичния календар на амфитеатъра до края на сезона, в който присъстват много концерти, впечатляващи театрални заглавия за известни трупи, както и поне три пъти седмично специални забавления за най-малките посетители и жители на Свети Влас.


Ентусиазираната публика  посрещна с бурен възторг „лекцията” на Камен Донев. Той пък и се отблагодари с близо 32-минутна импровизация преди началото на самия спектакъл, която накара половината зрители буквално да се търкалят по земята от смях.


Разгърната в горещите дни на лято 2018, програмата на Амфитеатъра предлага концерт на руския поп изпълнител Владимир Маркин, караоке вечери, Балкански фестивал и още хитови постановки като “Жена ми се казва Борис” с Любо Нейков, Гъмов и Шайбата и “Редки Тъпанари”, очакват се още концерти на „Сигнал“, Коцето Калки и др.


 За следващия сезон екипът на амфитеатъра планира да увеличи седящите места до 1000 и да разшири спектъра на културната си програма. Сътрудничеството на екипа с руски промоутъри вещае за сезон 2019-а някои знаменити имена на руската поп-сцена, прочути стенд-ъп комици, оперни и балетни спектакли.


Афитеатърът на Свети Влас стартира амбициозно новият си живот отправяйки предизвикателство на богатия културен календар на Бургас, Несебър и Созопол.  

Дали ще успее? Засега има най-важното – страст към изкуството и изключително гореща и вярна публика.


От категорията

Татяна Лолова с награда за цялостен принос на името на Калоянчев

Сн. БГНЕС-1550843856.jpg

С извънредна награда за индивидуално театрално постижение ще бъде отличена ...

22 февр. 2019 | 15:57

Хотел Marinela Sofia представи първата самостоятелна изложба на 14-годишния художник Сарп Испир
(Галерия)

Хотел Marinela Sofia представи първата самостоятелна изложба на 14- годишния художник Сарп Испир -1550780799.jpg

21 февр. 2019 | 22:25

Световноизвестният художник Албино Пити - в Нирвана
(Галерия)

Световноизвестният художник  Албино Пити - в Нирвана-1550863102.jpg

Прочутият абстракционист нареди 27 платна в галерията на Ники Младжов

22 февр. 2019 | 21:16

"Невидимият град" от Хари Салман - духовна биография на руския народ
(Галерия)

"Невидимият град" от Хари Салман - духовна биография на руския народ-1550752192.jpg

21 февр. 2019 | 14:55

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.