Рецидив стана членът на ЕП да гласува и да изразява позиции в остър разрез с мнението на нейните избиратели

Светлана Шаренкова: Кого представлява Елена Йончева в Европарламента?

42424 | 22 дек. 2019 | 15:12

Въпрос на личната съвест на Йончева е дали с антикитайската си изява тя изразява лично мнение, или то е инспирирано отвън!? Тя дължи това обяснение – и на китайските ни партньори, и на българските социалисти


Проф. Светлана Шаренкова

 

Рецидив стана членът на Европейския парламент Елена Йончева да гласува и да изразява позиции в остър разрез с мнението и ценностите на нейните избиратели, а и с националния интерес на Република България.

 

След като безпричинно отсъства от гласуването на срамната резолюция, вменяваща на някогашния СССР (дал 27 милиона жертви в битката с фашизма) вина за Втората световна война, след като гласува „въздържала се” по отношение на противоконституционната Истанбулска конвенция и подкрепи заедно със Станишев антируска конфронтационна резолюция, Йончева отправя от Брюксел остри критики към Китай по повод човешките права в Синдзян-Уйгурския автономен район. В този район според нея (на декларативно ниво – без доказателства и аргументация, която да представи) се случвали репресии над местното уйгурско малцинство.

 

Нека напомним, че Китай е суверенна велика държава и е недопустимо за когото и да било (включително и за ЕС) да се меси в нейните вътрешните работи. Китай е най-многолюдната страна в света, първа икономика на планетата, ключова сила в новия многополюсен свят, постоянен член на Съвета за сигурност на ООН. Но най-важното е, че води миролюбива и конструктивна външна политика, не се меси в чуждите дела, не налага никому своя модел на развитие. Китай е партньор на Европа и това е видно от инициативи като „Един пояс, един път” и „17 плюс 1”, с които Пекин подава ръка за мир, сътрудничество и ново икономическо развитие.

 

Смехотворно е да мислим, че Европейският съюз и България са решили всичките си проблеми и затова Йончева и колегите ѝ се заемат с тези на Китай.

 

Европа днес се раздира от разделения, от терористични и екологични заплахи, от ценностна и морална криза на елитите. България е на срамното 111-о място по свобода на словото, корупцията и лобизма у нас процъфтяват, случват се  крещящи изборни нарушения. Но явно за Елена Йончева и нейния ментор Сергей Станишев приоритетите са други, доста различни от тези, които заявяваха по време на предизборната кампания за евроизборите…

 

В Брюксел Елена Йончева не е в качеството си на журналист или на частен гражданин. Там тя представлява България, българската държава и Българската социалистическа партия.

 

А Република България и Китайската народна република са страни, заявили на най-високо ниво волята си да бъдат стратегически и равноправни партньори. В потвърждение на това станаха редовни взаимните визити на най-високо ниво, София бе домакин на редовна сесия на формата „17 плюс 1”, разширява се сътрудничество в икономиката, търговията, туризма, енергетиката, духовността и образованието.

 

На този фон изключително нетактично е поведението на Йончева и в светлината на честването на 70 години дипломатически отношения между София и Пекин – юбилей, който отбелязахме през 2019 г.

 

Наред с това Йончева действа в тежък разрез с позицията на партията, с чиито гласове бе избрана в Европейския парламент – БСП.

Партията ясно е заявявала, че е за развитие за връзките между България и Китай на държавно ниво, както и на връзките с управляващата Китайска комунистическа партия – в рамките на партийната външна политика.

 

Но най-важното - това е убеждението на огромното мнозинство социалисти, които виждат в модела на развитие и реформи в КНР реална и успешна реализация на своите политически идеи и въжделения на социалисти.

 

Въпрос на личната съвест на Елена Йончева е дали с антикитайската си изява тя изразява лично мнение, или то е инспирирано отвън!?

 

Тя дължи това обяснение – и на китайските ни партньори, и на българските социалисти, и на хилядите избиратели в България, които й дадоха кредит на доверие, за който тя, за съжаление, се оказа крайно неподготвена.

 


От категорията

Арестуват Живков, 1990: Съдете ме! Но идва времето, когато народът ще остане без хляб и без чест!

Арестът на Тодор Живков преди 30 години. Вижте как го отвежсат на "Развигор" 
-1579275034.jpg

Още в самото начало на съдебното разглеждане на делото Тодор Живков заявява, че ...

17 ян. 2020 | 18:35

Германско издание: Медведев излезе от тандемa, без да отговори на очакванията на либералите

-1576596488.jpg

Като председател на „Единна Русия“ той трябва да подготви тази партия за ...

17 ян. 2020 | 13:41

Експерт от Грийнпийс: България трябва да е сред най-облагодетелстваните от фонда за „зелен“ преход

Себастиан Манг, експерт по климат и енергий в Грийнпийс-1579356497.jpg

Надяваме се всички страни да приемат посоката да спрат да използват въглища до ...

18 ян. 2020 | 16:06

Анализатор: ЕС ще загуби от търговската сделка на САЩ с Китай!

Снимка БНР-1579350638.jpg

Според него премерването на силите между Вашингтон и Пекин може да продължи ...

18 ян. 2020 | 14:29

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иван Звездаров


23 дек. 2019 | 15:04Еееех, г жо Елена Йончева, що Ви трябваше да се захващате с тази партия БСП ?! ... Що Ви трябваше?! ... Виждате ли, докъде я докараха тези хора, изглежда наистина са "неудачници" ... както колега написа тук, в този сайт, е там под доклада на К.Добрев след местните избори, можете да го намерите коментара и прочетете! .... РЕЗУЛТАТЪТ ... за Вас г жо Йончева за всеобщо изумление Е "разследване от прокуратурата" след цялата Ви гражданска съвест и отговорност, и усилия срещу КОРУПЦИЯТА и къща в Барса, и Бановия и прочие! ...... Пък за Корнелия... ами тя се тупа в гърдите .... колко е увеличила бройката, бе! ... Това, май е, моралът на ... страхливците и несложните хора! ... Що Ви трябваше г жо Йончева да се захващате с тази БСП?! ... Що не Ви отвръщат с ПОДКРЕПА и добро, а г жо Йончева! ... Тях няма да ги питаме .... не знаят отговора, съвест, доблест..... ПОЗДРАВЯМ ВСИЧКИ КОЛЕГИ оттук за ОБЕКТИВНАТА им и будна МИСЪЛ! .


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иван Звездаров


25 дек. 2019 | 11:29Степанов, хубаво е да се СЪБУДИШ, брат! .... БЕЗ ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА и нейните смели разследвания, от кум гейт, нали помниш, че имаше и кум гейт, през границата до ... няма да припомням повече, твоето БСП, брат Степанов колко депутата през 2017 г. и колко евродепутат щеше да има! ... КЪДЕ СА ПАРТИЙНИТЕ КАНДИДАТИ НА БСП, за кметове, а! ... Пълен провал е ПАРТИЙКАТА ти брат Степанов! ... И виновен за това е .... КОСМОСА! ... От 10 години изтезавате българския народ с нищо неправене!


Димитър Степанов


24 дек. 2019 | 15:35По спокойно Звездаров, по спокойно. БСП с нищо още не е обвинила Йончева. Не съм чул да има такова нещо. Но, Звездаров, Йончева, въпреки, че не е член на БСП е евродепутат от листата на БСП, при това водач на листата, което е висока чест за нея и означава, че БСП и е оказала огромно доверие. И това , поне морално задължава Йончева да синхронизира своите инициативи с БСП. Защото тя все пак не е прифесионален политик и може да допусне тежко грешки, които да нанесат щети за България и БСП.


Николай Попколев


23 дек. 2019 | 14:09Еленка Кучкова представлява в Брюксел България толкова, колкото Шаренкова я представлява в София.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


23 дек. 2019 | 11:39Единственият начин БСП да се хареса на бедните, лумпенизираните и бизнеса в България е да се направи някакъв документ, например "Програма за увеличаване на доходите", в който един път завинаги да се сложи край на "консервативния бюджет" по горановски и да не се харчат луди пари за някакви си натовски амбиции, които не са свързани с българските национални интереси.АКО всеки българин разбере, че в джоба му ще има повече пари , отколкото сега, веднага ще забрави за ОПГ ГЕРБ и Тиквата.Това е единственият начин за да се спечели властта! Пример от 2001 г. "Ще ви оправя за 800 дни!"...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


23 дек. 2019 | 12:41Това е документа. Може да се види в сайта на БСП кум основни документи. https: bsp.bg files vizia_za_bulgaria.pdf


Димитър Степанов


23 дек. 2019 | 12:00но в България никой не чете документи. Тези неща се оповестиха на срещи с избирателите и по телевизии и радиа. За местните избори се уточниха нещата по общини. Но пак казвам. В България населението нито чете , нито слуша, а гласува емоционално, административно, корпоративно, лумпенски. И най лошото, че се задоволява с малкото подхвърлени сиренца за мишки!


Димитър Степанов


23 дек. 2019 | 11:59БСП има такъв конкретен документ, където са разписани конкретни числа и действия. Питайте Коритаров, който е специалист по БСП и той веднага ще ви каже, че БСП работи винаги с документи и е наистина така. Там е по раздели и за прогресивна скалата на ДОД, за майчинските, детските, жилища за младите с ниски лихви, увеличение процента за разпределение чрез бюджета, фондове за региони, ролята на ББП за дребен и среден бизнес, преизчисление на пенсии, Образование с махане парите следват ученика, Болниците да не са търговски дружества и касата да финансира само подобни болници. За намеса на държавата в регулации, инвестиции и управление на икономическите субекти. За ограничаване за площите и субсидиите отгоре, за субсидиране на интензивното земеделие, животновъдството и поливното земеделие. Въобще подробно описано по отрасли с конкретни числа и действия и това е коренно различен модел на управление от ГЕРБ. Това е описано във визия за България, но


Лулчев


23 дек. 2019 | 11:22Много е трудно или направо невъзможно да се изясни, има ли БСП някаква политическа отговорност и в какво се изразява тя, след огромните политически гафове на нейни представители в ЕП, НС и на проведените местни избори.Тази партия се е самоизолирала и живее свой собствен самоцелен живот с произтичащите от това отрицателни последствия за самата нея.Едва ли има смисъл да се коментира дали БСП ще спечели избори, когато ден след ден в тази партия се случват неща, будещи недоумение.Това 60% от избирателите не са гласували не е техен проблем, а насъществуващите политически партии, които не могат да им предложат нищо друго освен трайно присъствие на дъното на ЕС.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


23 дек. 2019 | 12:50В какво се състои самоизолацията? Редовно се посещават общините и се контактува с хората, което е постоянна задача на депутатите по региони. Срещите са достъпни за всеки. Входът е свободен. БСП има обновен сайт, както и печатно издание Дума с обновен сайт. Има и печатни издания на философска основа, които са достъпни в сайта на БСП. В сайта на БСП са достъпни всички документи и важни изказвания на депутати и хора от ръководството на БСП. Нинова пусна и телевизия БСТВ, която навърши вече 1 година и там има много сериозна публицистика по всички теми, както и филми, културни предавания, ежедневни предавания по всякакви теми, даже спорт и туризъм. Ако на това се вика самоизолация, не зная какво повече да се направи.


Anonimen


23 дек. 2019 | 10:08Много правилно! за първи път съм сто процента съгласен с Шаренкова. Йончева беше на ръба на истеричните кризи, докато се намърда в Европарламента. После горе е описано какви ги върши. Май ще се окаже един Джамбазки с рокля. И то на възраст, но не по малко алчен.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


23 дек. 2019 | 11:42Не искам да отивам от едната крайност до другата, от осанна до разпни го. Йончева бе силен депутат в България и затова бе избрана. Но наистина стъпките и в Европарламента учудват. Когато прочетох за изказването и за Китай силно се учудих и си помислих, че толкова ли няма въпроси свързани с България, а трябва да се занимава с Китай. ри това България има традиционно добри отношения с Китай и те не са агресивни в политиката. Така се нанася удар по отношенията ни с влика държава и ще загубим от това, за разлика от Гърция например. Не ми се вярва да е изплашена от разследването. Просто си мисля, че тя не е политик , а разследващ журналист и това избива напред. Подобно поведение имаше Пирински, както и Станишев, но при тях се дължи на това, че се считат партийни аристократи и могат да правят каквото решат, без да се съобразяват с БСП. Все пак си мисля да изчакаме с Йончева и след време да разсъждаваме за истината около нея.


смърт за сорос


23 дек. 2019 | 09:57Между другото Степанов, целия Сливен беше готов да гласува за БСП, ако не им бяха кльопнали отново Кольо Милев! Другото... ГРОБ предлагат циганин за кмет в цигански села и БСП предложиха цигани за кметове ... аз не разбрах, БСП смятат ли се за нещо повече от ГРОБ или не? Щото взе да не си личи!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


23 дек. 2019 | 11:32Не зная нещата в Сливен. Не живея там. Но мисля, че местната организация си го посочи. Едва ли Милев се е натискал, защото си е депутат и му е по лесно да е депутат. Нямам предстява защо в Сливен не го харесват. Той пооправи разкопките на Лечков и не влезе в нови дългове. Но се съмнявам, че и друг да беше щеше да спечели, защото в цялата страна още от времето на Първанов електоратът на БСП излиза половината на местни и евроизбори. Очевидно ги подценява и това е сериозен системен проблем в БСП, който засега нито едно ръководство от Първанов насам не успява да реши.


смърт за сорос


23 дек. 2019 | 09:52Празни са Звездаровия, по_празни и от тези за ИК... защо ли се вързах на тая куха манерка, като знам, че и тя излезе от президентството кошера на соросодя, като оная Йотова . В тази държава всичко е менте! 60% негласуващи се мъдрят на улицата и чакат някой, който няма да ги лъже и продава за жълти стотинки, да ги грабне! Като гледам, няма да е БСП с подобно въртеливо поведение! ... Корнелия да си знае или влиза в релси веднага, или заминава в канала при Йончева и Станишгея!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


сара


23 дек. 2019 | 09:07Лош избор на Корнелия. Чудя се, на Йончева от километър личи и кариеризма , и интриганщината.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


23 дек. 2019 | 11:26Защо си мислите, че БСП е Корнелия? БСП не е лидерска партия и Нинова има само още един мандат, ако я изберат. Нинова ще си отиде, а БСП си остава. Друг ще изберат. Досега за 30 години БСП има 6 председатели и си продължава да е фактор в България, защото България на трудовите хора има нужда от такава партия, иначи досега да я няма. Просто и ясно и не се хващайте за тази или онази личност.


г-н Никой


23 дек. 2019 | 09:00Време е да се разчистят и китайските шпиони като Шаренкова агент на две държави.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


23 дек. 2019 | 11:18Ако Шаренкова допринася да се подобряват отношенията с тези 2 велики държави няма какво да се разчиства, а да се стимулира!


Незнакомов


23 дек. 2019 | 08:55Дружбата и далаверите с Цецо Василев си имат цена, която евродупетатката плаща, за да не я преследва "независимата" гешефтура.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


23 дек. 2019 | 08:16БСП е тази, която трябва по някакъв начин да се хареса на избирателите, ако иска да спечели избори, а обясненията за купения вот и фалшификациите се свеждат до логиката на простото народно обяснение за казуса на Кривия Хой и растителността, която му пречела...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


23 дек. 2019 | 11:16Да, съгласен съм, но там е работата, че за всички нас не е ясен какъв е начинът да се кареса при такива процеси на лумпенизация, емиграция, примирение с малкото огризани кокали! И това се насажда вече 10 години и е усвоено почти съвършено. Да вземем лейбъристите. Те откога не са печелили избори, а и Мей, и Боря са доста големи смешници. И там има сериозна лумпенизация на работническите центрове с по необразован състав, за което сме говорили и събитията го потвърдиха. Ами какво да кажем за Полша, Чехия и Унгария. Там има ли нещо като социалистически партии? Затова казвам, че БСП все пак при тези свои проблеми, които се надявам да реши скоро, се държи на прилично ниво. Просто е нужно повече работа, време и търпение.


Лулчев


23 дек. 2019 | 08:11"Higher carbon dioxide levels could muddle our thinking " https: phys.org news 2019 12 higher carbon dioxide.html ..."The researchers report that in the first scenario, students were still exposed to so much CO2 that their cognitive abilities were decreased by 25 percent by 2100. In the second, which was the business as usual scenario, the students were exposed to so much CO2 when the windows were opened that they experienced a 50 percent reduction in cognitive ability. "


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


OFFche Welle


23 дек. 2019 | 07:42Време е Йосиф Висарионович да става и да се връща на работа, че тия евро_педерасти се усраха до ушите. И никакъв Сибир ! До стената... Веднъж и завинаги.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


23 дек. 2019 | 00:39. Освен това там местният бизнесмен има медия и е популярен с борбата срещу мигрантите и не е скучайна личност за местни избори. Който и да бе щеше да загуби срещу него при тази активност на БСП електората. В Сливен БСП изпдигна бивш кмет и народен представител. Може и да е имало по добър кандидат, но и той да бе при тази активност на БСП на местни избори не вярвам, че щеше да спечели. Въобще скабото излизане на БСП електората на местни избори не е от сега и това е основна причина. Друга причина е, че за населени места до 10000 се печелят тотално от Герб и Дпс поради феодализация и лумпенизация на тези населени места, Селата и малките градове все повече се циганизират и лумпенизират, купуват се тотално и докато Герб не бъде свален този проблем няма решение.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


23 дек. 2019 | 00:36Ще покажа данни за София. В парламентарните избори за БСП в София излязоха и гласуваха 150000, а дори на първи тур за листите на БСП излязоха и гласуваха 78000. На втори тур за Манолова излязоха от БСП и гласуваха 98000. За Варна е виновна групата на Гуцанов, който разделя от години организацията, подпомагат от вечният кандидат за председател на БСП и виден кариерист и Станишевист Янков. Крайният националист Костадинов нямаше как да бъде преглътнат от една сициалистическа партия и се оказа с резултат колкото този на професор Клисарска, защото Гуцановци разделиха варненската организация, което правят от години. Надявам се там нещата да се променят скед изборите догидина, но да видим. В Ямбол БСП на президентските и парламентарни избори категирично победи Герб, но на местните причината не бе кандидатът, а това, че половината екектират на БСП не излиза на подобни избори. Освен това там местният бизнесмен има медия и е популярен с борбата срещ


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.