Ястребите нямат място в спорта – те не са способни на честна игра!

Светлана Шаренкова: Спортът се използва за поредната порция русофобия

4144 | 10 дек. 2019 | 18:20

Очевидно е и желанието за служебно елиминиране на силната руска конкуренция. Видимо е желанието Русия да бъде демонизирана в очите на обикновените спортни фенове по света


Проф. Светлана Шаренкова

Поредна проява на патологична русофиобия! Само така може да се опише наложената от наднационалната антидопингова агенция УАДА четиригодишна забрана Русия да участва и да бъде домакин на най-представителните спортни събития. Очевиден е опитът за политизиране на спорта, което противоречи на принципите и духа на олимпизма, насочени към стремежа за по-мирен свят.

Очевидно е и желанието за служебно елиминиране на силната руска конкуренция.
Видимо е желанието Русия да бъде демонизирана в очите на обикновените спортни фенове по света, след като през 2014 г. в Сочи и през 2018 г. на Световното първенство по футбол милиони фенове от цял свят станаха свидетели не само на перфектна организация на събитието, но и на провала на пропагандните клишета, които се оказаха скалъпена лъжа. С очите си милиони видяха, че Русия е модерна и развита държава, а руснаците са позитивни и свободни хора.

Забраната на УАДА очевидно е несправедлива и тенденциозна, опитва се по гьобелсовски – с много лозунги, но без доказателства - да наложи мантрата, че само руските спортисти използват допинг. Несправедливо е заради някакви мними или реални нарушители да бъдат наказани състезатели, които спазват правилата. Няма обективност, а където тя липсва няма и волята и способността за справяне с проблемите с допинга. Със сигурност не чистият спорт е целта, тя е само и единствено политическа.

Някои сили не можаха да се примирят, че наложените преди повече от пет години антируски санкции не изпълниха очакваната роля, че руският народ остана сплотен зад своя президент Владимир Путин. Че руската икономика преодолява трудностите и се развива успешно, а Москва е желан партньор в стратегически енергийни проекти. Явно не могат да се примирят, че въпреки предизвикателното дрънкане на оръжие, тактиката на изолация се провали шумно. Авторитетът на Русия расте, тя не губи приятелите си и ще остане ключов фактор в новия многополюсен свят, а в очите на милиарди хора в Европа и света е алтернатива на проваления неолиберален глобалистки модел на развитие.

И в ход се пускат русофобските кампании – т. нар. афера „Скрипал” и развихрянето на повсеместна шпиономания, опитът отново без доказателства „дългата ръка на Кремъл” да бъде обвинявана за репресии и даже за покушения над инакомислещи. А „невинните борци за свобода” се оказват опасни терористи, олигарси или мафиоти.
Скандален бе опитът на Европейския парламент да преиначи историята и Русия да бъде обвинена като…подбудител на Втората световна война и за да бъде забравен решителният й принос за разгрома над фашизма.
А сега като оръжие срещу Русия се използва и спортът!

Целта на тези кампании е повече от ясна – Русия да бъде демонизирана отвън и деморализирана отвътре. Руското общество да бъде разколебано и унизено. Защото са засегнати сферите, в които руският човек изпитва законна национална гордост - Победата в Отечествената война, стотиците европейски, световни и олимпийски медали в спорта...

Със сигурност русофобските атаки и този път няма да успеят – с лъжа и интриги не се постига справедливост, фалшът ще бъде разбран не само от спортните фенове, но и от мислещите хора. Ловът на вещици, макартизмът, черните списъци, дамгосването на неудобните, политизацията на изкуството и спорта са част от една отречена доктрина.
Ястребите нямат място в спорта, защото не са способни на честна игра!


От категорията

Арестуват Живков, 1990: Съдете ме! Но идва времето, когато народът ще остане без хляб и без чест!

Арестът на Тодор Живков преди 30 години. Вижте как го отвежсат на "Развигор" 
-1579275034.jpg

Още в самото начало на съдебното разглеждане на делото Тодор Живков заявява, че ...

17 ян. 2020 | 18:35

Германско издание: Медведев излезе от тандемa, без да отговори на очакванията на либералите

-1576596488.jpg

Като председател на „Единна Русия“ той трябва да подготви тази партия за ...

17 ян. 2020 | 13:41

Експерт от Грийнпийс: България трябва да е сред най-облагодетелстваните от фонда за „зелен“ преход

Себастиан Манг, експерт по климат и енергий в Грийнпийс-1579356497.jpg

Надяваме се всички страни да приемат посоката да спрат да използват въглища до ...

18 ян. 2020 | 16:06

Анализатор: ЕС ще загуби от търговската сделка на САЩ с Китай!

Снимка БНР-1579350638.jpg

Според него премерването на силите между Вашингтон и Пекин може да продължи ...

18 ян. 2020 | 14:29

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иван Иво Иванов


11 дек. 2019 | 06:31"а руснаците са позитивни и свободни хора." пр.Шаренкова знае ли нещо за т.нар. "прописка", чрез която контролират всеки един "свободен" гражданин? Ограничено е правото на придвижване, никой работодател не взима на работа човек, който няма постоянна регистрация в даден град, а тя се получава предимно ако имаш купено жилище. Тва лелче също се занимава с някаква смешновата пропаганда, дано да е с благородни цели, а не някаква хранилка.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


11 дек. 2019 | 14:40Согласно приказу Министерства транспорта России от 19.07.2012 ?? 243 приводим список документов, удостоверяющих личность, по которым можно приобрести проездные документы: 1. Паспорт гражданина Российской Федерации. 2. Паспорт моряка. 3. Общегражданский заграничный паспорт гражданина Российской Федерации. 4. Паспорт иностранного гражданина. 5. Свидетельство о рождении (для детей до 14 лет). 6. Удостоверение личности военнослужащего. 7. Удостоверение личности лица без гражданства. 8. Временное удостоверение личности, выдаваемое органами внутренних дел. 9. Военный билет военнослужащего срочной службы. 10. Вид на жительство иностранного гражданина или лица без гражданства. 11. Справка об освобождении из мест лишения свободы. 12. Паспорт гражданина СССР. 13. Паспорт дипломатический. 14. Паспорт служебный (кроме паспорта моряка и дипломатического). http: www.consultant.ru document cons_doc_LAW_158524


Лулчев


11 дек. 2019 | 14:39" БИЛЕТ НЕ ПРОДАДУТ БЕЗ ПАСПОРТА Правила Согласно Федеральному закону от 09.02.2007 ?? 16 ФЗ (ред. от 03.02.2014) «О транспортной безопасности» (с изм. и доп. вступил в силу 06.05.2014) проездные документы на некоторые виды перевозок нельзя приобрести без предъявления удостоверения личности. Согласно статьи 11 Федерального закона ?? 16 ФЗ к таким перевозкам относятся перевозки автомобильным транспортом, в том числе по заказу, в международном сообщении и в междугородном сообщении между населенными пунктами, расположенными на территориях разных субъектов Российской Федерации, за исключением перевозок между городом федерального значения Москвой и Московской областью, а также между городом федерального значения Санкт Петербургом и Ленинградской областью. Согласно приказу Министерства транспорта России от 19.07.2012 ?? 243 приводим список документов, удостоверяющих личность, по которым можно приобрести проездные документы: 1. Паспорт гра


венелин урумов


11 дек. 2019 | 12:21Абсолютна ПРОПАГАНДА Е!!Установено е че антидопинговата им лаборатория МАМИ НЕПРЕКЪСНАТО г ??н Кралев минъстъра на спорта го ПОТВЪРДИ!Шаренкова е на хранилка.


FuckEU


10 дек. 2019 | 22:43Добре де, русофобията се шири сред изповядващите евроатлантически ценности, но нещо премълчавате къде по важни въпроси касаещи БЪЛГАРИЯ. Даде ви е плача, че в България чужди граждани (предполагам с главорезни наклонности) притежават повече земя от българи? Къде е плача ви, че еврохалифата подменя етническият състав в България? ........ Каквито фобии и филии да проповядват, истинските българи няма да обикнат турция или да намразят Русия, по важно е какво се слечва в България, но всички велики партийци ти трайкат, докато башибозука ни затрива.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


10 дек. 2019 | 18:54Няма такова нещо като русофобия, др. Шаренкова! За кремлефобия мога да се съглася, че има.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.