Бизнесменът Николай Младжов, който получи голямата награда на КРИБ лично от премиера Бойко Борисов Снимка 24 часа

Бизнесменът Николай Младжов, който получи голямата награда на КРИБ лично от премиера Бойко Борисов

Светлин Русев бе критерий и коректив за частните колекционери

2397 | 20 юни 2018 | 20:31

. Изкуството е бизнес и бизнесът е изкуство, казва представителят на световните концерни "Хитачи" и "Тисен" за България


Бизнесменът Николай Младжов, който взе голямата награда на КРИБ лично от премиера Бойко Борисов даде бляскаво интервю пред Ива Кунчева от Канал 3.

 

Разговорът се води в шоурума му, известен като един от най-изисканите в Европа заради ценните произведения на изкуството на Светлин Русев и скулптурите Валентин Старчев и Емил Попов.

 

В пространството, което прилича повече на галерия отколкото на офис, са подредени картини от цикъла на Светлин Русев „Моление за чашата“ – платна, изобразяващи Исус и апостолите, символизиращи предаването от учениците на учителя.

 

Пред Ива Кунчева Николай Младжов говори за проблемите с липсата на кадри, подготовката на образователните институции и трудовото законодателство.

 

Представителят на световните концерни "Хитачи" и "Тисен" за България, който е трето поколение колекционер, показва някои от шедьоврите в колекцията си в своята галерия Нирвана, която се утвърди като една от най-добрите в България.

 

Бизнесменът с тъга сподели, че Светлин Русев ще липсва много на света на изкуството. „Той беше инициатор на всички големи изложби на Съюза на частните колекционери, той ни убеждаваше да предоставяме нашите творби. С него се консултирахме за винаги спорния въпрос в изкуството кое е красиво и кое не е. За частните колекционери той беше критерият“, каза Николай Младжов.

 

Дали изкуството е бизнес и бизнес ли е изкуството? „Според мен към момента са неразделни нещата. Частните колекционери имат изключително положителна роля в съхраняването на изкуството. Ние го  опазваме, това е една важна роля и  е възможна единствено и само когато има успешен бизнес. Изкуството е бизнес и бизнесът е изкуство, тъй като за да постигнеш тези резултати в бизнеса, ти трябва да сътворяваш изкуство“, категоричен е Николай Младжов.

 Бизнесменът Николай Младжов, който получи голямата награда на КРИБ лично от премиера Бойко Борисов

. Изкуството е бизнес и бизнесът е изкуство, казва представителят на световните концерни "Хитачи" и "Тисен" за България

От категорията

Четвъртък започва и завършва щастливо, избягвайте конфликти в неделя

Номерология-1531685288.jpg

Понеделникът е духовен, съботата - вълшебен ден

15 юли 2018 | 22:59

Десет златни съвета за мъжкия стил от маестро Алберто Веделаго

Работни моменти на дизайнера Алберто Веделаго.Ръчно изработеното сако има 186 задължителни стъпки, докато фабричното  се прави с техники на залепване само в 20 стъпки.
Фото: Личен архив на Маурицио Санджинето / „Академия“ (ACCADEMYA)
-1531673934.jpg

Maestro di eleganza е приел за своя мисия популяризирането на италианската ...

15 юли 2018 | 19:56

Анна Попова редом до Марадона, Моника Селеш и Kаролина Херера

Връчване на акредитацията на посланик на ООН с главния секретар на организацията Ремиджио Мартин Марадона-1531805265.jpg

Голямо международно признание за адвоката на Фондация “Стоян Камбарев”

17 юли 2018 | 08:30

Деца-откриватели организират научна конференция

Деца-откриватели организират научна конференция-1531761472.jpg

С разширен обхват, за четвърта поредна година стартира съвместната инициатива ...

16 юли 2018 | 20:10

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.