Свинско филе с грейди сос, гарнирано с картофено пюре

32310 | 25 февр. 2015 | 18:34

Автор:


Необходими продукти

 

300 г свинско бонфиле или контрафиле

3 капки сос „Уорчестър“

30 мл червено вино,

20 мл бренди за фламбиране

сол, черен пипер

За соса

15 мл сос „Уорчестър“

70 мл червено вино

2 щипки захар

200 гр масло

1 кубче телешки бульон

За украсата

стрък целина, половин лимон

 

Начин на приготвяне

 

1. Начукайте свинското, подправете с черен пипер и намажете с олио от двете страни.

2. Сложете тиган да се загрява. Когато е готов, пържете месото, докато побелее.

3. Веднага обърнете от другата страна и сложете капак да се позадуши.

4. Сипете в тигана сос „Уорчестър“ и малко коняк и фламбирайте.

5. Захлупете, намалете силата на огъня и оставете да се пече.

6. Когато филето е готово, сипете в тигана малко сос „Уорчестър“ и червеното вино. Свалете от огъня. Извадете месото в чиния за сервиране.

7. В същия тиган сипете още малко вино. Наклонете тигана и в празната част сипете захарта да се карамелизира.

8. Сложете маслото и бъркайте да се разтопи. Капнете малко вода и добавете телешкия бульон. Разбийте с тел да не станат бучки. Сосът трябва да се сгъсти и да потъмнее.


Още по темата

Скалопине с бяло вино

-1423071777.jpg

Джузепе ЛОМУШО: В кулинарията няма рецепти, има точното съчетаване на продуктите

5 февр. 2015 | 07:40

Свинско вретено с дижонска горчица, спанак и гъби

-1422895011.jpg

Анислава ДИМОВА: Експериментирам в кулинарията, като съчетавам техники и ...

3 февр. 2015 | 07:30

Печени свински пържоли

-1419949866.jpg

30 дек. 2014 | 10:06

Свинско филе в панчета с пюре

-1418751784.jpg

16 дек. 2014 | 18:00

Фрехоляда

Снимка - Стефан Сучев.-1422373801.jpg

Карлос ПОРТЕН : Храната е пряко свързана с атмосферата, хората и усещането за ...

2 февр. 2015 | 17:47