Свинско печено с чесън

6885 | 28 дек. 2018 | 12:22


Необходими продукти:

1 кг свинско месо

40 мл сос "уорчестър"

30 мл соев сос

2 глави чесън

Чубрица

босилек

50 мл кетчуп

сол

пипер

 

Начин на приготвяне:

Месото се изчиства от ципите. Маринова се с уорчестър соса и соевия сос, втриват се подправките и се намазва с кетчупа. Чесъна се почиства и нарязва. Добавя се към месото. Оставя се да престои покрито в кутия около 2 часа.

 

След това се поставя в тава и се добавя 1-2 пръста вода за да не загори. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна, около час (или до пълното омекване на месото).

 

След изпичане се покрива с фолио за няколко минути, за да се запази сочността на месото.


От категорията

Какво да сготвим на Атанасовден според традицията – вкусни рецепти

Какво да сготвим на Атанасовден според традицията – вкусни рецепти-1547722471.jpg

17 ян. 2019 | 14:06

Рецепти за Антоновден – раздава се содена пита за умилостивяване на Баба Шарка

Рецепти за Антоновден – раздава се содена пита за омилостивяване на Баба Шарка-1547639792.jpg

16 ян. 2019 | 13:53

Картофен кекс с плънка

Картофен кекс с плънка-1547468113.jpg

14 ян. 2019 | 14:14

Домашен обреден хляб за празника на св. Татяна

Домашен обреден хляб за празника на св. Татяна-1547209088.jpg

11 ян. 2019 | 14:16

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.