Свинско печено с чесън

8297 | 28 дек. 2018 | 12:22


Необходими продукти:

1 кг свинско месо

40 мл сос "уорчестър"

30 мл соев сос

2 глави чесън

Чубрица

босилек

50 мл кетчуп

сол

пипер

 

Начин на приготвяне:

Месото се изчиства от ципите. Маринова се с уорчестър соса и соевия сос, втриват се подправките и се намазва с кетчупа. Чесъна се почиства и нарязва. Добавя се към месото. Оставя се да престои покрито в кутия около 2 часа.

 

След това се поставя в тава и се добавя 1-2 пръста вода за да не загори. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна, около час (или до пълното омекване на месото).

 

След изпичане се покрива с фолио за няколко минути, за да се запази сочността на месото.


От категорията

Панирани тиквички с джоджен

Панирани тиквички с джоджен-1589881152.jpg

19 май 2020 | 12:38

Какво да сготвим на Гергьовден – традиционни рецепти

-1493822812.jpg

На трапезата присъстват зелени пролетни продукти - зелен лук, пресен чесън, ...

5 май 2020 | 13:49

7 причини да пием безалкохолно вино

7 причини да пием безалкохолно вино-1589743551.jpg

Деалкохолизираните напитки са 4 пъти по-малко калорични – това ги прави идеални ...

17 май 2020 | 22:25

Шницели от спанак

Шницели от спанак-1588066740.png

28 апр. 2020 | 12:37