Свинско с праз

Свинско с праз

5002 | 13 ян. 2020 | 17:08


Необходими продукти:
600 г свинско месо
1/2 ч.ч. олио
2 глави лук
1 бр. морков
1/4 глава целина
5 стръка праз
1/2 ч.ч. бяло вино
2 с.л. доматено пюре
сол
черен пипер


Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на малки парченца и се изпържва в олиото. Изважда се и в останалата мазнина се задушава на слаб огън ситно нарязания лук и нарязаните морков и целина. Когато омекнат и започнат да се пържат, се прибавят нарязания на кръгчета праз, месото, доматеното пюре, 1 ч.ч. вода и виното.

 

Поръсва се със сол и черен пипер.

Ястието се вари на слаб огън докато почти остане на мазнина.


От категорията

Какво да сготвим на Атанасовден според традицията – вкусни рецепти

-1543834129.jpg

17 ян. 2020 | 13:23

Рецепти за Антоновден – раздава се содена пита за умилостивяване на Баба Шарка

-1547639775.jpg

16 ян. 2020 | 11:10

Какво да сложим на трапезата на Ивановден – традиционни рецепти

-1515146997.jpg

7 ян. 2020 | 09:43

Какво да сготвим на Богоявление - вкусни рецепти

-1505314994.jpg

5 ян. 2020 | 17:27

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.