Сьомга със сос от лимон и копър

Сьомга със сос от лимон и копър

3851 | 6 февр. 2020 | 11:35


Необходими продукти:
500 г филе от сьомга
300 мл сметана
сокът и кората на 1/2 бр. лимон
2 с.л. сушен копър или 4 с.л. пресен, нарязан на много ситно
1 с.л. магданоз
сол
олио

 

Начин на приготвяне:
Сьомгата се запържва в тиган на среден огън и с капак, докато добие златиста кафява коричка. Изважда се и се слага на топло.

 

В мазнината, в която е запържена рибата, се налива сметаната, слагат се подправките, лимоновият сок и настърганата кора от лимон. Оставя се да поври 5 минути.

 

Рибата и гарнитурата й се разпределят на порции и се поливат със соса. 


От категорията

Коприва с ориз и пролетни подправки

Коприва с ориз и пролетни подправки-1585644179.jpg

31 март 2020 | 11:41

На Благовещение се ядат риба и спанак: Вкусни рецепти за празника

-1478080546.jpg

24 март 2020 | 19:00

Спаначени кюфтенца

Спаначени кюфтенца-1584006939.jpg

12 март 2020 | 11:54

Какво да сготвим на Тодоровден - традиционни рецепти

-1491556349.jpg

6 март 2020 | 11:21

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.