Сьомга със сос от лимон и копър

Сьомга със сос от лимон и копър

3289 | 6 февр. 2020 | 11:35


Необходими продукти:
500 г филе от сьомга
300 мл сметана
сокът и кората на 1/2 бр. лимон
2 с.л. сушен копър или 4 с.л. пресен, нарязан на много ситно
1 с.л. магданоз
сол
олио

 

Начин на приготвяне:
Сьомгата се запържва в тиган на среден огън и с капак, докато добие златиста кафява коричка. Изважда се и се слага на топло.

 

В мазнината, в която е запържена рибата, се налива сметаната, слагат се подправките, лимоновият сок и настърганата кора от лимон. Оставя се да поври 5 минути.

 

Рибата и гарнитурата й се разпределят на порции и се поливат със соса. 


От категорията

Какво да сготвим на Месни Заговезни - вкусни рецепти

Какво да сготвим на Месни Заговезни - вкусни рецепти-1582110723.jpg

23 февр. 2020 | 00:02

Десертът на Виенския бал - лешников нуга крем с мус от дренки

Лешников нуга крем с мус от дренки-1581624624.jpg

Шеф Готфрид Ганстерер е подготвил агнешко каре със сос с розмарин, рагу от ...

13 февр. 2020 | 22:06

Рецепти за празничната трапеза на Трифон Зарезан и Св. Валентин

-1580220210.jpg

12 февр. 2020 | 15:19

Здравословна елда с гъби

Елда с гъби-1581428775.jpg

11 февр. 2020 | 15:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.