Прекратяваме топлоподаването към абонатите на Община Гълъбово и доставката на брикети за населението, съобщиха от компанията

ТЕЦ "Брикел": МОСВ и РИОСВ – Стара Загора спират дейността ни по неправомерен начин

1914 | 9 септ. 2019 | 17:41

При всяко едно измерване на лаборатория не са констатирани превишения на допустимите стойности, включително и на последните две извършени през август месец, казват от компанията


Днес, в ТЕЦ "Брикел" ни бе наложена принудителна административна мярка от РИОСВ-Стара Загора за спиране експлоатацията на инсталацията. В мотивите си РИОСВ Стара Загора посочват, че са открили неизпълнение на условията, постановени в нашето разрешително.

 

Никога не сме пречили на контролните органи да проверяват нашата дейност и да констатират дали работим в съответствие със закона или не.

 

В рамките на последните две години броят на проверките, които са ни извършени е в рамките на три цифрено число. Лабораториите към Изпълнителната агенция по околна среда са идвали в централата многократно, като последните измервания са направени в рамките на август месец в присъствие на контролните органи.

 

Смятаме, че от гледна точка на спазване на екологичните изисквания сме едно от най-проверяваните предприятия в страната. Искаме дебело да подчертаем, че при всяко едно измерване на лаборатория не са констатирани превишения на допустимите стойности, включително и на последните две извършени през август месец.

 

В този момент смятаме, че сме попаднали в предизборната кампания на определена политическа група, която иска да покаже, че може да размаха пръст на друга политическа група, използвайки нас. Смятаме, че е проява на лошо разбиране от политиците ни на това какво представлява демокрацията, след като правят кампанията си по такъв начин.

 

Обвинени сме в това, че използваме биомаса като част от нашето гориво.

 

Да, ние не отричаме това. Не отричаме, че сме оползотворявали биомаса, но също така искаме да кажем, че това ние сме докладвали всеки месец както на РИОСВ – Стара Загора, така и на МОСВ. За такъв тип нарушение следва да бъдат предприети мерки от типа административна санкция/глоба и на дружеството да бъде направено предписание да се прекратят тези дейности. При не спазване от оператора на всичко това, тогава да бъде наложена принудителна мярка. „Брикел“ не е получавал такъв тип предписание.

 

Тези действия от страна на институциите ще доведат до загуби на предприятието, от друга страна и ще лишат хората от възможността да използват така жизнено важните за тях брикети за отопление. „Брикел“ е заставена да спре своята дейност, което означава, че ще бъде спряно топлоподаването към абонатите на община Гълъбово.

 


От категорията

Започна плановият годишен ремонт на шести блок на АЕЦ "Козлодуй"

-1496693526.jpg

В периода на спирането ще бъдат изпълнени необходимите ремонтни работи, ...

22 септ. 2019 | 11:45

Теменужка Петкова: Отношенията ни с Русия са прагматични и се основават на взаимен интерес

-1565760938.png

От 1 януари 2020 година трябва да тече газ по тръбата, но тази дата няма как да ...

20 септ. 2019 | 08:37

ТЕЦ-Перник: РИОСВ установи, че замърсяването на въздуха в града няма общо с дейността на Дружеството

-1513438542.jpg

Не се крием от никого, открити сме към всички и сме отворени да разговаряме с ...

20 септ. 2019 | 11:16

Аврамова: До средата на декември трябва да приключи ремонтът на три участъка на магистрала „Хемус“

Петя Аврамова-1568985338.png

Това са виадуктите при с. Потоп и „Коренишки дол“ и дясното платно на ...

20 септ. 2019 | 16:02

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


zmei15


10 септ. 2019 | 02:35Платете си рекета на Бойко, зашото са му нужни пари за кебапчетата на мангалите, и няма да имате проблеми! Е вижте какво направи Митьо Очите и вече не е обвиняем!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.