Инж. Радослав Михайлов заяви, че за да преминат на дистанционен отчет, клиентите трябва вземат решение на Общо събрание

ТЕЦ-Враца: С подмяната на уредите за отчитане получавате ежемесечен отчет без влизане в дома Ви

2875 | 26 авг. 2021 | 12:37

С дистанционните уреди отпада вероятността от човешка грешка при снемането на информацията, тъй като те се пренасят автоматично от устройството за отчет в софтуера за разпределение. Гарантира се прецизност на показанията


"С последните промени в Закона на енергетиката в срок до 01.01.2027 г., всички разпределители, топломери и водомери за топла вода трябва да с възможност за дистанционен отчет. Новите устройства изпращат данните за потреблението без да се налага влизане в дома. С дистанционните уреди отпада вероятността от човешка грешка при снемането на информацията, тъй като те се пренасят автоматично от устройството за отчет в софтуера за разпределение. Гарантира се прецизност на показанията и се намалява рискът от неправомерно използване на топлинна енергия от недобросъвестни съседи. Казано накратко, уредите защитават от манипулации.", заяви инж. Радослав Михайлов, директор на "Топлофикация Враца".

"С дистанционни уреди клиентите ще знаят колко топлинна енергия са изразходвали през месеца. Въз основа на получените данни, ще могат да преценят дали се налага да пестят или не от разходите за топла вода и отопление. По този начин те ще планират по-ефективно месечния си бюджет за битови нужди. Другото голямо предимство на устройствата е, че с тях отпадат прогнозните и изравнителни сметки. Като лицентиран топллинен счетодовител, Топлофикацията, също предлага възможност устройствата да бъдат закупени на достъпни цени и монтирани безплатно от нас.", допълва инж. Михайлов.

Инж. Радослав Михайлов заяви, че за да преминат на дистанционен отчет, клиентите трябва вземат решение на Общо събрание.

"За да получат актуална информация за дължимите суми или за сигнал за възникнал проблем при топлоподаването, абонатите могат да се обадят на националния телефонен номер 070089032 на “Топлофикация Враца". Всяко позвъняване е на цената на обикновен градски разговор.", напомня инж. Михайлов. "За да се решават по-бързо въпросите, свързани с работата на фирмите за дялово разпределение и годишните изравнителни сметки, абонатите могат да се обръщат директно към тях.“ допълва директорът на дружеството.


ОЗК

От категорията

ЕК одобри държавна помощ в размер на 72 млн. лева за подкрепа на българските земеделци

-1618007594.jpg

Стопаните, които отглеждат едри и дребни преживни животни и пчелни семейства, ...

27 окт. 2021 | 16:10

Варна да не участва в скрита приватизация на Пловдивския панаир, предупреди министерство

Варна да не участва в скрита приватизация на Пловдивския панаир, предупреди министерство-1635316469.jpg

Въпреки решение на общинския съвет в града Варна все пак се оказа акционер в ...

27 окт. 2021 | 09:33

Председателят на УС на КСБ честити празника на българските строители

Инж. Илиян Терзиев Снимка: КСБ-1635238297.jpg

Отминаващата година бе трудна и изпълнена с предизвикателства заради ...

26 окт. 2021 | 11:49

Стотици инспектори на НАП започват проверки за ДДС злоупотреби

-1505106037.jpg

Те ще извършват пълен мониторинг на фирмите, които извършват внос чрез обмен на ...

27 окт. 2021 | 14:54