Тарт Татен

Тарт Татен

3367 | 18 окт. 2017 | 15:17


Необходими продукти

  • 200 г брашно
  • 120 г масло
  • 1/4 ч.л. сол
  • 25 г захар
  • 100 г захар на бучки
  • 1 кг ябълки

Начин на приготвяне

Приготвя се тесто от брашното, 100 г масло, солта, 1 с.л. захар и 1/2 ч.ч. вода. Оформя се на топка.

През това време се приготвя карамел от захар и вода. Карамелът се изсипва в тавичката. Ябълките се обелват, разрязват се на четири части и се почистват от семките. Четвъртинките се нарязват на резени и се нареждат върху карамела. Поръсват се със захар и се заливат с масло.

Тестото се разточва, слага се върху ябълките и леко се притиска.

Тартата се пече около 30 минути при 220 С.


От категорията

Столичният клуб "Пушкинъ" предлага най-богатата винена листа у нас

Сн. Ресторант "Пушкинъ"-1535551068.jpg

С отличната си селекция на родни и екзотични продукти, висока чувствителност на ...

18 септ. 2018 | 12:24

Есенна супа по градинарски

Есенна супа по градинарски-1537193599.jpg

17 септ. 2018 | 17:12

Мария Сапунджиева става вакханка

Мария Сапунджиева става вакханка-1536164635.jpg

Именитата актриса ще се включи в празниците, с които по традиция се отбелязва ...

5 септ. 2018 | 19:22

Фритата с червени чушки и тиквички

Фритата с червени чушки-1536062704.jpg

4 септ. 2018 | 15:02

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.