Тарт Татен

Тарт Татен

3125 | 18 окт. 2017 | 15:17


Необходими продукти

  • 200 г брашно
  • 120 г масло
  • 1/4 ч.л. сол
  • 25 г захар
  • 100 г захар на бучки
  • 1 кг ябълки

Начин на приготвяне

Приготвя се тесто от брашното, 100 г масло, солта, 1 с.л. захар и 1/2 ч.ч. вода. Оформя се на топка.

През това време се приготвя карамел от захар и вода. Карамелът се изсипва в тавичката. Ябълките се обелват, разрязват се на четири части и се почистват от семките. Четвъртинките се нарязват на резени и се нареждат върху карамела. Поръсват се със захар и се заливат с масло.

Тестото се разточва, слага се върху ябълките и леко се притиска.

Тартата се пече около 30 минути при 220 С.


От категорията

Огретен със сезонни зеленчуци

Огретен със сезонни зеленчуци-1529334373.jpg

18 юни 2018 | 18:01

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта-1528984935.jpg

14 юни 2018 | 16:59

Черешов фъч

Черешов фъч-1528713887.jpg

11 юни 2018 | 13:43

Спагети Карбонара със сметана

Спагети Карбонара със сметана-1528368718.jpg

7 юни 2018 | 13:50

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.