Тарт от бутер тесто и зелен фасул

Тарт от бутер тесто и зелен фасул

1732 | 24 окт. 2017 | 15:00


Необходими продукти

  • 400 г (1 лист) бутертесто
  • 500 г кайма
  • 500 г зелен фасул
  • 2 ч.ч. домати от буркан, нарязани на ситно
  • 1 глава лук
  • 300 г кашкавал или сирене - по избор
  • сол, черен пипер
  • чили, чубрица

Начин на приготвяне

С лист от тестото се покрива дъното на тавичка. Каймата се запържва със ситно нарязания лук. Слагат се доматите и се подправя. Оставя се да поври.

През това време зеленият фасул се бланшира в подсолена вода и се отцежда. Разпределя се в тавичката и се залива със соса.

Посипва се с настъргания кашкавал и се пече на 200 С 25-30 минути.


От категорията

Зимна салата

Зимна салата-1544452545.jpg

10 дек. 2018 | 16:35

Мераклийско свинско

-1495457356.jpg

7 дек. 2018 | 13:18

Какво да приготвим за празничната трапеза на Никулден - традиционни рецепти

-1512557981.jpg

5 дек. 2018 | 14:24

На Савинден се правят мекици за здраве и берекет през годината

мекици-1543850122.jpg

4 дек. 2018 | 13:06

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.