Снимка Кадър БТВ

Коалицията няма да се разпадне, въпреки скандалите, изтъква лидерът на "Движение 21"

Татяна Дончева: Властта не е за глупави хора. А да си качиш снимка с нацистки поздрав е глупост!

7077 | 19 май 2017 | 17:31

Това е правителство на универсални министри, които са свикнали външно да изглеждат така и да са активни само тогава, когато падишахът им е наредил да правят нещо, смята тя


Не очаквайте реформи от Цецка Цачева и Екатерина Захариева, заяви в предаването „Лице в лице“ лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева. Тя коментира срещата в Министерския съвет на председателя на ВКС Лозан Панов и премиера Бойко Борисов. Според Дончева Борисов явно иска да потуши напрежението в съдебната система преди председателството. Но в момента обаче вървели избори за членове на Висшия съдебен съвет.

 

„Да се очакват реформи от Цецка Цачева и Екатерина Захариева – няма как да стане. Те нямат нито професионални възгледи, нито сърце и хватка за това. Това е правителство на универсални министри, които са свикнали външно да изглеждат така и да са активни само тогава, когато падишахът им е наредил да правят нещо“, каза Дончева.

 

Що се отнасят до реформите, тези хора просто „говорят правилно“, продължи по адрес на Цачева и Захариева тя. И ги сравни с автомонтьори, „които могат да ви вземат поръчката, но колата ви няма да тръгне.“

 

Що се отнася до скандала ЦУМ-гейт, Дончева смята, че качването по стълбата на държавната йерархия, изисква вестибуларен апарат, в противен случай можеш да изгориш за най-дребното нещо, което си сторил. Примерът на Георги Гергов по показал.

 

Лидерът на „Движение 21“ коментира и скандала със снимките с нацистки поздрави. Коалицията няма да се разпадне, въпреки скандалите, бе нейният извод.

 

"Част от Патриотите имат това поведение отдавна. Не е толкова страшно, че си се снимал в музея с хитлеристки жест. Притеснително е да си качиш снимката във „Фейсбук“. това показва глупост. А държавната власт не е за глупави хора. Значи те искат да се харесат на определена група агресивни хора", предупреди Дончева.

Според нея Обединени патриоти нямат интерес коалицията да се взривява. "В много деликатно положение са ГЕРБ, ЕНП и Еврокомисията“, каза лидерът на „Движение 21“. И припомни, че след президентските избори през есента, когато Бойко Борисов подаде оставка, партия ГЕРБ е имала възможност да създаде коалиция с патриотите, но от Брюксел не приели това.

 

Дончева обърна внимание, че свободното пропагандиране на враждебно отношение към група хора е опасното.

 

Запитана дали хората, фотографирали се с ръка, изпъната за нацистки поздрав, са фашисти, Татяна Дончева отговори: „Какво значи да са фашисти?! Това не са хора, които са се записали в списъка на привържениците на тази идеология. Но! Кои са хората, които бият бежанци, скандирайки „България над всичко!“ Кои са хората, които внушаваха на българите, че в бежанските лагери има хора, от които трябва да се страхуваме! Българинът не е човек, който би нападал бежанци на улицата. Трябва да се даде отпор на неонационализма. България не може да си позволи да прави впечатление на расистка страна!“

 

Има млади хора, които ходят облечени в черно и искат да се бият и така смятат, че отстояват териториалната цялост на България, посочи тя. И бе категорична: „На това трябва да се даде отпор!“

 


От категорията

Цветан Цветанов: БСП трябва да знаят, че никога няма да дойдат на власт! (допълнена, видео)

-1509344630.png

Той нямаше абсолютно никаква вина, за да му се иска оставката с този шум, който ...

18 ноем. 2017 | 09:12

Татяна Дончева: Цвета Караянчева начело на парламента?! Цецка Цачева ще ни се види Айнщайн!

Снимка БТВ-1510992920.jpg

Председателят на парламента трябва да бъде балансирана фигура, която разбира от ...

18 ноем. 2017 | 10:13

Стефан Данаилов: Цвета е доста остра булка, аз харесвам Менда!

-1499352883.jpg

Не клатим ГЕРБ, те са железни. Главчев е умен човек, а направи глупост, отсече ...

18 ноем. 2017 | 13:43

Корнелия Нинова връчи сертификати на 23 младежи, завършили политическата академия на БСП

Снимка Пресцентър на БСП-1511003069.jpg

Участниците са преминали 7 курса на обучение, свързани с идеологията и ...

18 ноем. 2017 | 13:02

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.