Снимка Кадър БТВ

Няма да правим кабинет на всяка цена, посочи тя

Татяна Дончева: Борисов предупреди - предлагам ви мир, защото и ГЕРБ може да преследва като чакали

325997 | 5 апр. 2021 | 08:22

Има срив в ГЕРБ и за Бойко Борисов не е без значение може ли да състави правителство и може ли да похарчи парите, които се задават, коментира още тя


Като добър за коалицията "Изправи се! Мутри вън!" определи резултата от тези избори Татяна Дончева, която е водач на варненската листа.


„Има категоричен знак, че се очаква промяна. Дали тя е намерена в правилната посока - не съм сигурна“, коментира тя в предаването „Тази сутрин“ по БТВ.

 

Има срив във ГЕРБ, но за Борисов е най-важно може ли да състави правителство и да похарчи парите, които ще получи България. Ревизията на неговото управление е факторът, който го плаши. Затова той каза – предлагам ви мир, защото, ако ГЕРБ започне да ви преследва като чакали, представете си какво може да ви се случи, припомни думите на настоящия премиер Дончева.

Нашата формация може да се окаже ключова. Няма да давам акъл нито на Слави, нито ва Демократична България. Дали ГЕРБ като получи мандат ще успее да направи кабинет – предстои да видим. Няма формула кабинет за всяка цена за нас, защото ние сме най-малката формация. Ние не сме готови на всякакви компромиси, ние имаме ясна програма и включва реформаторска група, която да получи мандата и е важно какво ще предложи на останалите формации, изтъкна Татяна Дончева.


Дончева цитира думи на Андрей Райчев, с които е съгласна, а именно, че след царя хората започнаха да търсят някой като себе си.
По думите й няма контрол върху процеса по обработката на протоколите и призова парламентарно представените партии да се стегнат и да довършат броенето, особено в София и Пловдив.


„Това, което е измислила ЦИК от вчера, няма нищо общо със закона. Законът предвижда предаването на протоколите, чувалите и броенето да бъде наблюдавано противоречие със закона да ограничи това. Снощи Мая Манолова се бори титанично, за да влязат двама души през нощта“, каза Татяна Дончева.


По думите й така не е ясно какво се пише в протоколите.
„Паралелното броене не парира възможността те да се манипулират, което се случва в момента“, допълни тя.

 

Тя бе категорична, че за "Изправи се! Мутри вън!" няма формула "кабинет на всяка цена". От коалицията не са готови на всякакви компромиси и напомни, че имат ясна програма, която включва реформаторска група, която да получи мандата.

 

След царя започнаха да търсят някой като себе си. До тогава търсеха някой повече от тях. Затова резултатите трябва да бъдат приети абсолютно нормално, коментира Татяна Дончева, кандидат за народен представител от формацията „Изправи се! Мутри вън“ в ефира на Би Ти Ви.

Не си съчинявайте формации и коалиции. Ние имаме нужда от точно броени, засега няма достатъчен контрол над преброяването на бюлетините. Има вече сигнали, че са отворени редица чували, че се поправят протоколи. Не е редно да се пипа върху общия брой на гласуването. Това сме го гледали няколко пъти от страна на ГЕРБ, затова преброяването на бюлетините в големите градове трябва да се контролира много прецизно, коментира Дончева  

Нашата формация може да се окаже ключова. Няма да давам акъл нито на Слави, нито ва Демократична България. Дали ГЕРБ като получи мандат ще успее да направи кабинет – предстои да видим. Няма формула кабинет за всяка цена за нас, защото ние сме най-малката формация. Ние не сме готови на всякакви компромиси, ние имаме ясна програма и включва реформаторска група, която да получи мандата и е важно какво ще предложи на останалите формации, изтъкна Татяна Дончева

 


От категорията

Борисов влезе в "Пирогов" за ЯМР след контузия, оперират го по спешност в друга болница

Снимки: Фейсбук-1618844691.jpg

В "Пирогов" премиерът в оставка е преминал ядреномагнитен резонанс и ...

19 апр. 2021 | 18:04

Президентът Радев връчва мандата на ГЕРБ утре в 13.00 часа

-1615189309.png

Председателят на ПГ на партията Десислава Атанасова обяви, че ще се яви в ...

19 апр. 2021 | 17:54

ГЕРБ прецака партията на Слави Трифонов: Внесе законопроект за мажоритарния вот

ГЕРБ прецака Слави Трифонов: Внесе законопроект за мажоритарния вот-1618844500.jpg

Още миналата седмица депутатите на ГЕРБ обявиха, че ще внесат своето ...

19 апр. 2021 | 17:46

Радев пред ИТН: С гласа си българските граждани отредиха отговорна роля на "Има такъв народ"
(Видео)

Радев към ИТН-1618816597.png

Аз не искам да се превръщам в човек, който предсказва какво ще се случи. Това ...

19 апр. 2021 | 10:07