Към 6 ч. на 14.01. обстановката се нормализира. На територията на страната няма язовири, които преливат

Терзийски: Благодарение на бързата реакция на органите на изпълнителната власт няма тежки инциденти

1720 | 14 ян. 2021 | 09:33

Непрестанно се следи метеорологичната обстановка. Има организация от полицейски патрули, които ограничат движението в местата, където има опасност от нови свлачища, каза вътрешният министър


"Благодарение на бързата реакция на органите на изпълнителната власт не се стигна до тежки инциденти. Няма язовири, които да застрашат живота или имуществото на хората". Това заяви в парлмента вътрешният министър Христо Терзийски, предаде Новини.бг.

 

Четирима министри са изслушвани днес в Народното събрание във връзка с наводненията в страната, които доведоха до сериозни щети.

 

Изслушването е по предложение на ГЕРБ. Управляващите смятат, че това се налага, за да добие обществото представа какво е свършено и докъде стигат щетите.

Пръв пред депутатите обяснения даде вътрешният министър Христо Терзийски. Той докладва, че всички отговорни институции са в добра координация. 

Министърът заяви, че местните власти също са реагирали бързо, за да подпомогнат хората. Той даде пример с многолюдното семейство, което остана без дом след свлачище. Пострадалите членове са били веднага прегледани и им е оказано нужното лечение. Семейството ще получи и общинско жилище.

Непрестанно се следи метеорологичната обстановка. Има организация от полицейски патрули, които ограничат движението в местата, където има опасност от нови свлачища.

"Към 6 ч. на 14.01. обстановката се нормализира. На територията на страната няма язовири, които преливат", каза още Терзийски.

От думите му стана ясно, че остава частичното бездствено положение в Равадиново, Драгоман, Своге и Костинброд, Стумяни и др. Отменено е частичното бедствено положение в Доспат.

Освен министър Терзийски по темата в парламента са извикани и министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на околната среда и водите Емил Димитров и министърът на икономиката Лъчезар Борисов. 


От категорията

Борисов с нов призив: Радев все пак да каже какво мисли за Навални, няма да му се карат (ВИДЕО)

Снимка: Правителствена информационна служба-1611476477.jpg

"С нищо не съм засегнал Радев, че да реагира така остро на призива ми. Той ...

24 ян. 2021 | 09:38

Корнелия Нинова от Варна: 2021 е годината за възстановяване на икономиката

Снимка: БСП-1611476382.jpg

"Правителството харчи много пари, но те не стигат до фирмите и хората. ...

24 ян. 2021 | 10:18

Цветанов разкри: Горанов реди листите на ГЕРБ, Харизанов отговаря за гражданската квота

Цветан Цветанов Кадър: бТВ-1611509887.jpg

Повече с Борисов - не", категоричен бе бившият втори в ГЕРБ. От възможните ...

24 ян. 2021 | 19:37

Милен Велчев: България е на последно място по ваксиниране сред страните от ЕС (ВИДЕО)

Милен Велчев Кадър: Нова тв-1611507836.jpg

„Българи, които искат да пътуват в чужбина, може да се наложи да покажат ...

24 ян. 2021 | 19:01