Тодор Байчев Снимка: БСП

„Срамно“ нарече депутатът от левицата приетото от управляващите утежнение с 200% на бързите кредити

Тодор Байчев: Поведението на ГЕРБ сочи, че ваксинирането може да не е доброволно, а и да е платено

2369 | 4 дек. 2020 | 12:09

Социалистът обясни, че е изключително притеснително, ако управляващите задължат българските граждани да се ваксинират, тъй като тези ваксини не са минали изпитания и не се знае как действат на организма


Kaто христоматиен пример за неадекватността на управляващите определи вчерашния парламентарен ден депутатът от БСП Тодор Байчев. Социалистът визира нежеланието на премиера да се яви в Народното събрание и да отговаря на въпроси за готвените за купуване от правителството ковид ваксини и за отказа на парламентарното мнозинство да формулира писмено, че ваксинацията ще бъде „доброволна и безплатна“ за българите, съобщават от пресцентъра на партията.

„БСП поиска Борисов да даде обяснение защо прехвърля отговорността на парламента да решава за ваксините. Цял ден в парламента управляващите обясняваха, че Борисов бил некомпетентен и с този довод отказаха той да даде обяснение в парламента за ситуацията с ваксините“, каза в предаването „Политика и спорт“ по Евроком Байчев.

„Председателят на БСП Корнелия Нинова предложи да бъде записано в решението на парламента, че ваксинацията ще бъде по желание и ще бъде безплатна. ГЕРБ отхвърлиха това предложение, което навежда на мисълта, че ваксинирането може да не е доброволно, а и да е платено“, допусна Тодор Байчев.

Социалистът обясни, че е изключително притеснително, ако управляващите задължат българските граждани да се ваксинират, тъй като тези ваксини не са минали изпитания и не се знае как действат на организма. Като друг притеснителен факт народният представител посочи, че производителите на тези ваксини са освободени от отговорност - при смъртен случай или увреждане няма да носят отговорност.

„ГЕРБ се отказаха от закупуването на два медицински хеликоптера, но за сметка на това ще купят два бойни кораба. За управляващите е по-важно от къде ще вземат по-голяма комисионна. В резултат от това България е на първо място в света по брой на починали от Ковид“, критикува остро управляващите Тодор Байчев.

Като срамно определи депутатът от левицата приетото от управляващите утежнение с 200% на бързите кредити: „Те удариха върху най-бедните хора. Депутатите от ГЕРБ и Обединени патриоти приеха разходите по събиране на кредита да бъде до два пъти размера на главницата“. Байчев даде и пример - ако се изтеглят 1 000 лева, фирмата за бързи кредити може да начисли още до 2 000 лева разходи, като в това не се включват лихвите, съдебните разноски и разноските на съдия-изпълнителя.

„Тази лобистка поправка се вкара в последния момент и бе подкрепена от ГЕРБ и от Обединени патриоти. Не знам какъв човек трябва да бъдеш, за да гласуваш такова нещо“, изрази изумлението си Тодор Байчев.

 


От категорията

Правителството реши: Бойко Рашков отново ще отговаря за провеждането на изборите

-1624003235.jpg

„Има редица мероприятия, които изискват координация между ЦИК и изпълнителната ...

23 септ. 2021 | 12:23

Пеканов с нулев интерес към проекта Петков/Василев, притеснен за европарите: Брюксел не отстъпва

-1627195554.png

„Мерките срещу корупциите са важни, трябва да правим много повече и в сферата ...

23 септ. 2021 | 08:36

Илияна Йотова: Не се притесняваме от конкурентите

-1626437593.jpg

По думите на Йотова, те имат подкрепа и от безпартийни граждани от големи и ...

23 септ. 2021 | 20:58

Камен Костадинов: ДПС ще има собствена кандидатура за президент

Камен Костадинов: ДПС ще има собствена кандидатура за президент -1632420037.jpg

На втория тур през 2016 г. подкрепихме Румен Радев, след което съжалихме. Това, ...

23 септ. 2021 | 20:26