Ако някой е способен да бие ГЕРБ на избори, това е самата партия”, посочи депутатът

Тома Биков: Ние управляваме от 10 години, но проблемите са заложени по принцип

5644 | 23 ян. 2021 | 01:25

Депутатът от ГЕРБ призова за обединение с опозицията, с която да се опитат да настроят обществената среда за реформи.


Депутатът от ГЕРБ Тома Биков коментира в ефира на Българската национална телевизия актуалните теми, свързани с предстоящите избори, и решенията, които се налага да бъдат взети заради епидемичната обстановка. Според него, компетентните в България по темата избори са 10 души, а по студиата ходят хора, които нищо не разбират и предлагат законодателства, които са нелепи.

"Надявам се да не се използва пандемията за политически цели. Това, че има вирус и той засяга социалната и икономическата тема, е нещо, което трябва да се адресира по време на кампанията, но е важно какво ще се предприеме след тях с управлението на страната", посочи Биков.

“Проблемите не са проблеми на последните 4 години. Това са дългосрочни теми. Ние управляваме от 10, но те са заложени по принцип, продукт са на различни фактори и не могат да бъдат решени от една политическа сила”, заяви Биков.

Депутатът от ГЕРБ призова за обединение с опозицията, с която да се опитат да настроят обществената среда за реформи.

“Не съм убеден, че те са искани. Но не бива да вкарваме тези теми в режим само на тази кампания. Трябва да е много по-сериозно”, допълни Биков.

По повод обвиненията за изборни манипулации Биков коментира: “Имаме доверие на нашите членове на СИК. Те са тези, които наблюдават. После има второ ниво."

Той посочи, че има много неща, които предстоят да бъдат организирани, и призова по-малко да се усложнява изборният процес, за да бъде "по-лесно" за всички.

Биков заяви още, че ако гласуването е било само машинно, това би усложнило процеса, вместо да го улесни. Причината - гласуването щяло да става много по-бавно.

“Не сме си поставили за цел да преодолеем някакви образи", отговори той на въпрос за "снимките с чекмеджето на Борисов". "Непрестанно сме в битка със себе си и с това да преодоляваме собствените си грешки. Ако някой е способен да бие ГЕРБ на избори, това е самата партия”, посочи Биков.

“Очевидно ще има коалиция. Ако не спечели ГЕРБ, очевидно БСП ще управлява, но вътрешните проблеми в партията ще се превърнат в национални, което ще бъде проблем", предупреди той.

 

Протестиращи граждани чакаха Тома Биков пред сградата на БНТ. "От най-голям противник на Борисов, само за няколко месеца той се превърна в най-ревностния му защитник", посочиха протестиращите, цитирани от БНР.От категорията

Корнелия Нинова: Късно е, колеги, за китка! Борисов се бетонира в енергетиката за 5 години напред
(Видео)

-1618921704.png

Нинова вади нови примерии за кадрови назначения в сектора, направени в последно ...

20 апр. 2021 | 13:53

Даниел Митов след получения мандат: Ще търсим подкрепа от "Демократична България" и диалог с ИТН
(Видео)

-1464702015.jpg

Митов подчерта, че единствено няма да влиза в диалог с ДПС и БСП.

20 апр. 2021 | 14:14

Георги Марков изригна: Митов, не те ли е срам! Иде ми да се хвърля в Дунава!
(Видео)

Георги Марков изригна: Митов, не те ли е срам! Иде ми да се хвърля в Дунава! -1618937606.jpg

И каква е идейната близост на ГЕРБ с лицето Христо Иванов? Виден соросоид, ...

20 апр. 2021 | 19:52

Браншът в шок: Любен Дилов за министър на туризма е подигравка
(Видео)

-1618385342.jpg

Вече се кръстим и се шегуваме в бранша, защото се гаврят с нас, обяви Бранимир ...

20 апр. 2021 | 19:46