Тома Биков

Колкото по-скоро свърши, толкова по-добре и за нас, заяви депутатът от ГЕРБ

Тома Биков: Никой не е казал на БСП, че ще има извънредно положение 10 години

3850 | 26 март 2020 | 11:13

"Никакъв парламент не е разпуснат. Нищо не е разпуснато. Дали ще говорите от тази трибуна или ще говорите "Позитано" 20, никой няма да ограничи вашето мнение", категоричен е той


Никой не е казал на БСП, че ще има извънредно положение 10 години - колкото по-скоро свърши, толкова по-добре и за нас. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков по време на дебата за работата на Народното събрание, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Никакъв парламент не е разпуснат. Нищо не е разпуснато. Не можете да контролирате. Смятам, че дали ще говорите от тази трибуна или ще говорите "Позитано" 20 или, където намерите за добре, никой няма да ограничи вашето мнение. В тази криза е много важно да демонстрираме спокойствие и да не живеем в състоянието, в което сме живели преди нея. След тази криза ще дойде другата криза- икономическа ,финансова, социална може би. Ако парламентът работи в това извънредно положение, както е работил преди него, какво ще гледаме. Ще гледаме закони, които са изработени в една друга среда. Ако си спомните само преди месец, два, в този парламент дебатирахме неща, които в момента ни се струват най-вероятно незначителни. Друг е пейзажът, друга е ситуацията. Карантината има и добри страни, може да се затворим вкъщи и да помислим върху собствените си грешки, пък дори и върху собствените си глупости. Всеки един от нас може да го направи, аз ви призовавам да го направите", допълни още Биков.

Той призова да се види и какво може да се подобри в законите, които са одобрени на първо четене и които са изготвени в съвсем друга ситуация.

"Дали в настоящата ситуация са най-правилното законодателно предложение. Ние трябва да се подготвим за това, което предстои след извънредното положение. То, повярвайте ми, ще свърши. Никой не ви е казал, че ще има извънредно положение 10 години. Колкото по-скоро свърши, толкова по-добре и за нас. Никоя партия не иска да носи сама отговорността и в такива моменти, затова и нашият призив е нека заедно да я носим тази отговорност. Няма смисъл от този дебат в момента, в този му вид. Никакъв смисъл няма, защото още утре може да искате да свикате заседание на парламента, стига да има какво да кажете, стига да има какво да предложите. Преди три дни говорихте за липсата на социални и каквито и да било мерки. Има мерки, сигурно ще има още. Не бързайте. Пак ще ви кажа - прекалено сте трескави в тази сложна ситуация. Успокойте се, приберете се внъщи, съберете се. Върнете се към себе си, бъдете по-спокойни. Не искам да влизам в ролята на Кашпировски, но очевидно имате нужда и от това. Бъдете отговорни. Дръжте се подобаващо на ситуацията и на това, което хората очакват от нас", допълни Тома Биков.

 


От категорията

Борисов: Даваме по 50 лв. на пенсионер месечно до края на мандата, ще осъвременим пенсиите!

-1600153582.jpg

"Докато другите говорят, ние действаме и няма да допуснем компромис с ...

1 окт. 2020 | 10:28

Корнелия Нинова: Само преизчислението на всички пенсии ще осигури достойни доходи

Снимка Пресцентър на БСП-1601537407.jpg

Бъдете здрави, уважавани в обществото и обичани от близките си хора. България ...

1 окт. 2020 | 10:23

Георги Димов: ЕС не е единен за ситуацията в Нагорни Карабах и Източното Средиземноморие

-1489388560.png

Все още в района тежката си дума не е казала Русия, твърди бившият ни консул в ...

1 окт. 2020 | 15:16

Йотова на глобален лидерски форум: Трябват адекватни решения на световно ниво за справяне с кризата

Снимка: Прессекретариат на държавния глава-1601553527.jpg

Липсват лидери с визия и със сила да вземат тежки и смели решения, а ...

1 окт. 2020 | 14:54