Заплахите към журналисти обикновено не се отправят в ефир, каза успокоително вицепремиерът

Томислав Дончев: Не може представители на властта да воюват с медии!

4384 | 8 окт. 2017 | 12:06

Кабинетът държи на свободата на словото, но и ние сме били жертва на неверни неща , заяви вицепремиерът Томислав Дончев по повод скандала със заплахите към журналиста Виктор Николаев и последвалия ултиматум.

-1505833320.jpg-1499332574.jpg

Не може да се допуска ситуация, в която представители на властта воюват с медиите, напротив, те трябва да защитават правата и свободите на журналистите си – това е обществена ценност.

Това обяви на брифинг на ГЕРБ вицепремиерът Томислав Дончевпо повод скандала с репликите на Антон Тодоров от ГЕРБ и вицепремиера Валери Симеонов (НФСБ) към водещия Виктор Николаев.

 

"Има натрупване на напрежение в дадената ситуация. Аз предлагам и колегата Тодоров и Симеонов, ако телевизията прецени, да ги извика в ефир, за да обяснят какво са имали предвид и който има да се извини, да се извини. Обикновено заплахите не се правят в ефир. Аз съм бил журналист и също съм бил заплашван, но "зад кулисите".

 

Така започна коментирът на пресконфоренция в централата на ГЕРБ на вицепремиера Томислав Дончев поповод скандала от последните дни, при който Антон Тодоров и Валери Симеонов отправиха намеци към водещия Виктор Николаев, че може да си загуби мястото, ако задава много въпроси.

 

Поднесохме извинение и се разграничихме от думите на колегата Антон Тодоров, допълни Цветан Цветанов. Той лично разговарял с Тодоров, който бил категоричен, че не е вложил в думите си нищо от това, което излязло в медийното пространатво.

 

"Ние сме за свободата на словото, но също много пъти сме били жертва на неверни неща, които са се писали за нас в медиите. На мен лично ми се е случвало това, но човекът, който беше засегнат в случая, дойде и ми се извини, затова не стигнахме до съда", каза още Цветанов.

 

"Спомнете си как и по какъв начин същият водещ си смени работата преди време", коментира темата пък финансовият министър Владислав Горанов, визирайки напускането на Виктор Николаев на БиТиВи по времето на Орешарски..

 

Не може да се допуска ситуация, в която представители на властта воюват с медии, заяви вицепремиерът Томислав Дончев по повод скандала със заплахите към журналиста Виктор Николаев и последвалия ултиматум. 

Дончев каза, че не може да се извинява от името на Валери Симеонов, но предложи Симеонов и Антон Тодоров да бъдат поканени отново в Нова телевизия, за да се уточнят кой какво е искал да каже и да се извинят, ако е нужно. 

 

"Конкретната ситуация - според мен има натрупване на емоционално напрежение. И имам едно предложение. Бих предложил и колегата Симеонов, и колегата Тодоров, около чиито реплики имаше притеснения и коментари, ако въпросната телевизия прецени, че е правилно, да ги извика в ефир - да обяснят какво са искали да кажат, ако трябва да се извинят. Знаете, колеги, че ако някой си позволи да заплашва журналист, то това не се случва в ефир, а по кьошетата. Съдя по собствения си опит като журналист".

 

Томислав Дончев изтъкна, че Министерски съвет винаги е заставал зад свободата на словото: "Но не мога да се извиня от името на колегата Симеонов. Затова предложих да му се даде шанс за втори ефир, в който и с въпросния водещ да се изясни всичко, което е искал да каже или не е искал да каже. Това е моето предложение". 

 


От категорията

Бойко Борисов честити празника: Да не забравяме саможертвата и смелите действия на нашите предци!

Борисов честити празника: Да не забравяме саможертвата и смелите действия на нашите предци!-1537597474.jpg

Да пазим идентичността си, да се гордеем с нашите традиции и култура и винаги ...

22 септ. 2018 | 09:20

Цветанов присъства на тържествената Света литургия в църквата „Свети 40 мъченици“

Цветанов присъства на тържествената Света литургия в църквата „Свети 40 мъченици“-1537598048.png

Днес старата ни столица отново е център на националните чествания, център е на ...

22 септ. 2018 | 09:33

Деца с картечници и жени с гранатомети в центъра на столицата (СНИМКИ)

Снимки: Канал 3-1537612006.jpg

Бронирана машина "Хамър", бойни бронирани колесни машини ...

22 септ. 2018 | 13:25

Радев: Прокламацията на Независимостта е триумф на българската държавност

-1537004119.jpg

Успехът ѝ е нагледен пример как с воля, единство и решителност нашият народ ...

22 септ. 2018 | 11:59

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


proksimable


8 окт. 2017 | 12:28Първата задача на Борисов беше да купи и опростачи медиите, след което с помощта на продажните журналисти започна да манипулира и опростачва народа. Това да купи социолозите беше за него лесно, като да каже някоя простотия в ЕС. И последваха вече големите неща : Закриване на "Южен поток" и АЕЦ , далавери в митниците, Закриване на болници и кражба от парите на Здравната каса, Колосални кражби от Еврофондовете, от Бюджета, от Псевдо Саниране, от Спортни залички и Некачествени Магистралки, Велоалейки и Постоянни имитации на ремонти във всички общини с ГЕРБЕРСКИ кметове.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Борислав Георгиев


8 окт. 2017 | 12:23Да бе да!!!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.