Той посочи, че е постижение, че страната ни е останала на газовата карта на Европа. Аз бих бил крайно подозрителен за една държава, ако я заобикалят всички газови трасета, отбеляза вицепремиерът.

 

Дончев заяви, че мярката "60 на 40" продължава, като има близо 17 000 заявления. Ако не беше тази мярка, безработицата сигурно щеше бъде двойна. До момента около 11% са използвани от заделения 1 млрд. по тази мярка, като тя продължава, каза Дончев.

 

Намаляването на ДДС в ресторантьорския бизнес е мярка в подкрепа на бизнеса. Разликата между ресторантьорския бизнес и книгоиздателския е голяма, защото книги се продаваха и можеха безконтролно да се четат и по време на пандемията, уточни Дончев.

 

Той припомни, че исторически е бли против тази мярка, но по думите му тя е решение в условия на криза. Дончев каза, че ще се осигурят допълнителни обеми в данъчните складове, но и ще има държавни бензиностанции.

 

Дончев коментира и случая с багер на Рилските езера, който ремонтира пътеките около тях. Според него след построяването на лифта до тях територията там е почти урбанизирана. По думите му са нужни повече служители на парковата администрация, за да следят за всякакви нередности.

 

Дончев коментира, че езерата се заблатяват и големият проблем е, че този район се посещава от хора, които нямат планинарски навици. 

 

Вицепремиерът се ангажира да провери защо според твърденията, по оперативна програма се насипва чакъл за оформяне на пътеки край природната забележителност.