Тони Златков: Синът ми е загубил 5-6 кг по време на своя плен

Два дни, след като беше освободен от похитителите, Адриан продължава да е дезориентиран

Тони Златков: Синът ми е загубил 5-6 кг по време на своя плен

2119 | 13 септ. 2017 | 07:59

"Освен самото отвличане, са се държали добре. Хранен е и не са го стресирали допълнително, което също е много важно за неговото състояние", заяви бащата


Два дни, след като беше освободен от похитителите, Адриан Златков продължава да е дезориентиран. Това разказа в интервю за Нова телевизия баща му - бизнесменът Тони Златков.

Адриан Златков беше отвлечен в края на август и освободен след 12 дни в плен, след като за него е бил платен откуп.

 

Семейство Златкови делят живота си на две. Преди и след похищението на сина им. Шокът за Адриан е голям и трудно ще заличи 12-те дни в плен, сподели баща му. Стресиран и дезориентиран е все още. Няма как да не е уплашен, всеки човек би се уплашил в такава ситуация. Прегърнахме се за първи като се видяхме. Много неща изказахме. Всички бяхме щастливи, че се виждаме, каза бащата.

 

Похитителите са изоставили Адриан някъде по пътя за Самоков, малко след Кокаляне. Mладият мъж не е видял лицата им. Не е видял и мястото, където е държан в плен. Освен самото отвличане, са се държали добре. Хранен е и не са го стресирали допълнително, което също е много важно за неговото състояние. Отслабнал е с 6-7 килограма, заяви баща му.

 

Адриан е бил държан в изба. Момчето е било хранено редовно със сандвичи. Яденето му било носено от четирима мъже, които винаги влизали при него с маски, съобщава "Телеграф", като се позовава на свои източници сред антимафиотите. 

 

Пред близките си той споделил, че похитителите се държали добре с него. Не е тормозен, не е бит, измъчван, противно на извращенията, които извършваха "Наглите" със своите жертви. Самото 25-годишно момче не е изпадал в истерии, като според разследващите това, което допълнително е нанесло психическа вреда е фактът, че е държан в изба две седмици без никакви прозорци и не е виждал слънчева светлина. Със Златков младши от вчера работи психолог, за да опита да намали емоционалния белег след отвличането. 

 

Семейството се настройва за живот под охрана. Отвличането е забранена тема в дома им, особено пред сина им. Ще мине медицински прегледи. Тези първи дни най-важно е всички ние да се възстановим от целия шок и стрес. Ще направим курбан, допълни бащата. Пред дома на Адриан в Герман вече постоянно има охрана.  

Според експерти е много е вероятно групата, която го отвлече, да е включвала хора, които са били част от обкръжението или от приятелския кръг на младежа.

От МВР засега не коментират случая официално, oт прокуратурата също с обяснението, че не е възможно да се прави портрет на групата, извършила отвличането, защото няма второ престъпление и почеркът няма как да бъде проследен. 

 

Бащата отказа да разкрива каквито и да било подробности около плащането на откупа на похитителите. "Вижте, синът ми е жив и здрав, не ме карайте да коментирам спекулации", така отговори Тони Златков на въпрос защо не е съдействал на полицията по време на отвличането.


Шокът за Адриан е голям и трудно ще заличи дванайсетте дни в плен, сподели баща му.

"Синът ми Адриан се е притеснявал повече за нас, отколкото за себе си по време на отвличането си", каза пред  "24 часа" Тони Златков. Момчето му е загубило 5-6 кг по време на своя плен, добави бащата.

 

Адриан Златков бе върнат от неизвестните похитители в неделя вечерта, ден след като баща му платил договорения откуп - малко над един милион лева. Според някои информации похитителите поискали първо 3 млн. лв., но Тони Златков нямал възможност да събере подобна сума.


От категорията

ГДБОП задържа педофил, издирван от Интерпол

-1511963259.jpg

Мъжът е търсен за сексуални престъпления срещу деца в САЩ, последно се ...

23 март 2018 | 17:40

Арнаудова: Ще има обвинения към министри и зам.министри за безстопанственост на болниците

-1507727911.jpg

Под прицел на прокуратурата са действията на онези лица, в резултат на които ...

23 март 2018 | 13:27

Доживотен затвор за Любо Гребеца от "Наглите"

Любо Гребеца Снимка: "Монитор"-1521827182.jpg

Въпреки че в момента Гребеца е в затвора, съдът му наложи и мярка ...

23 март 2018 | 19:45

Вътрешният министър отказва да даде оръжие на кметовете

Вътрешният министър отказва да даде оръжие на кметовете -1521824361.jpg

Не съм против частните охранителни фирми, те имат имат близо 200 000 служители, ...

23 март 2018 | 18:58

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018